Skocz do zawartości

Wyświetlacz Biegów Do Bandita - Jaki?

Wojt
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nie gdziekolwiek tylko wpina się kostkę wskaźnika szeregowo w kostkę od prędkościomierza i zostaje jeden kabel do wpięcia tylko nie wiem gdzie bo nie wiem co ten kabel ma czytać. Może to porostu jest minus  albo plus. Z drugiej strony bez wpiętego tego osobnego kabla wyświetlacz świeci. Miga wolno L. 

Ten kabel to na 99% masa do programowania. 

A swoją drogą nie powielaj tematów. 

W instrukcji wskaźnika jest wszystko opisane.

• 2 months later...

A co myślicie o tym wyświetlaczu? Warto go kupić? W elektronice jestem kompletnie zielony

https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-biegow-kazde-suzuki-zobacz-koniecznie-8726446938?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Z tego co widzę to ustrojstwo ze wschodu.

U mnie to działa bez problemów ... tylko ja kupowałem bezpośrednio z Ali za połowę tej ceny 

Godzinę temu, popjus napisał:

Z tego co widzę to ustrojstwo ze wschodu.

U mnie to działa bez problemów ... tylko ja kupowałem bezpośrednio z Ali za połowę tej ceny 

O popatrz.. To będzie to samo?

#Aliexpress 41,62 zł  33%OFF | Alconstar-1-6 biegów Ecu Plug Mount motocykl EFI skrzynia biegów wskaźnik dla Suzuki dla Honda dla Yamaha dla Kawasaki
https://a.aliexpress.com/_U3Oju

6 minut temu, Kubarescue napisał:

O popatrz.. To będzie to samo?

#Aliexpress 41,62 zł  33%OFF | Alconstar-1-6 biegów Ecu Plug Mount motocykl EFI skrzynia biegów wskaźnik dla Suzuki dla Honda dla Yamaha dla Kawasaki
https://a.aliexpress.com/_U3Oju

Tak, to samo. Cena 106,92 jak wybierzesz wyświetlacz for Suzuki :)

41,62 to za sam uchwyt :)

tak to wygląda:

1259762386_wskanik2.thumb.jpg.4e7a5e4cee7f7c36e55bb7b9e9892e78.jpg

Edytowane przez popjus

P co te wyświetlacze?zamiast skupiac sie na drodze bedziesz lukał na liczniki a drogroga szyko ubywa...

3 godziny temu, popjus napisał:

Tak, to samo. Cena 106,92 jak wybierzesz wyświetlacz for Suzuki :)

41,62 to za sam uchwyt :)

tak to wygląda:

1259762386_wskanik2.thumb.jpg.4e7a5e4cee7f7c36e55bb7b9e9892e78.jpg

Wkleisz aukcję z której kupowałeś ? Jak to wygląda w praktyce gdzie to wpiąć ? Tylko 1 kostka i masa - po robocie ? Ten uchwyt w cenie 106 jest w zestawie ?

Wodniak 2007 , wyświetlacz z Ali wpinany w gniazdo serwisowe i to wszystko jeśli idzie o podłączenie.

DSC_4295.JPG

DSC_4296.JPG

4 godziny temu, Bytian napisał:

Wkleisz aukcję z której kupowałeś ? Jak to wygląda w praktyce gdzie to wpiąć ? Tylko 1 kostka i masa - po robocie ? Ten uchwyt w cenie 106 jest w zestawie ?

Tak jak pisze wyżej kwinto59, wpinasz tylko w gniazdo serwisowe. W Suzuki jest to proste - montowałem w Yamaha R1 tam trzeba więcej pokombinować.

Warunek jest jeden - Bandzior nie może być na gaźniku ... a ja kupowałem już ponad rok temu, tu:

https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.6.2.3eea5c0fmt0ajk&orderId=98843763269683&productId=32860881029

A po co ten wyświetlacz? jak pyta kuzik71 ... idąc tym rozumowaniem można zapytać po co w moto obrotomierz, prędkościomierz czy inny licznik ... po prostu nieraz warto zobaczyć na którym się jedzie biegu .

Nikt normalny jadąc moto nie gapi się ciągle w żaden wskaźnik :) :) :) 

Chyba w końcu też się skuszę na to cudo, może skończą się próby zapinania 7...😉

19 godzin temu, kazek napisał:

Tyle że Kubarescue ma zdaje się olejaka tak? 

Dokładnie , rozumiem że w takim razie to cudo z allie nie będzie pasowało?

1 godzinę temu, Kubarescue napisał:

Dokładnie , rozumiem że w takim razie to cudo z allie nie będzie pasowało?

Do olejaka raczej bez przerabiania czujnika biegu jałowego się nie obędzie. Kiedyś ogłaszał się jeden kolega na fb i sprzedawał wyświetlacz z przerobionym czujnikiem w cenie około 200 (tu w wątku gdzieś na górze jest opis jak zrobić to samemu). Kilka miesięcy jeździłem z tym ustrojstwem ale zdemontowałem. Raz, że nie miałem pomysłu za bardzo gdzie zamontować wyświetlacz (miałem prowizorkę - przyklejony do zbiorniczka płynu hamulcowego) a dwa po jakimś czasie jeden z pinów w czujniku się wyrobił i nie zawsze wyświetlał jeden z biegów. Mogę to zabrać na zlot i oddać komuś za dobre piwo jak chce się pobawić w regenerację. Ja stwierdziłem, że wskaźnik biegu nie jest mi już potrzebny :-)).

Pozdr.

W aukcji są wymienione olejaki, dlatego jestem ciekawy na jakiej zasadzie ma to działać, stosunek prędkości do obrotów? Ale to raczej mało precyzyjne rozwiązanie. 

2 godziny temu, kazek napisał:

W aukcji są wymienione olejaki, dlatego jestem ciekawy na jakiej zasadzie ma to działać, stosunek prędkości do obrotów? Ale to raczej mało precyzyjne rozwiązanie. 

W tej co podałem jest opis :

Cytat
Cechy:
Zupełnie nowy i wysokiej jakości.
Dla 1-6 biegów.
Kolor światła: Losowy

Montaż:
Tylko nadające się doSilnik EFI (wtrysk elektryczny)Motocykl. Jeśli twój motocykl jestZbyt stary silnik nie EFI, pls nie składają zamówienia,Proszę zauważyć o tym!!!!

• Upvote 1

Kazmir, ja odniosłem się do aukcji Kubarescue 🙂 właśnie tam są wymienione olejaki, jestem poprostu ciekaw od strony technicznej co i jak, czy poprostu ktoś szuka głupich. 

W dniu 29.01.2020 o 16:36, kuzik71 napisał:

P co te wyświetlacze?zamiast skupiac sie na drodze bedziesz lukał na liczniki a drogroga szyko ubywa...

Mozna by takze sie zapytac, po co komus tylko polowa Bandity?

Jezdzac tylko po prostych winklach napewno nie potrzeba ale w terenie gdzie nie zapinasz powyzej trzeciego a po 300 km myslisz, 

Ze prawa dlon tobie ma odpasc to juz co innego. Roznica miedzy drugim a trzecim jest wtedy kolosalna ale aby tego doznac, musisz wyjechac poza Mazowsze.  ;)

Jeśli do "wodniaka" ten wyświetlacz kosztuje około 100zł to bym to zamówił. Czy jeszcze dochodzą jakieś koszta? Problem jest taki, że nigdy nic z Ali nie kupowałem🙄

Gdyby ktoś dla siebie zamawiał (kto ogarnia te zakupy) to z chęcią dołączę.

Raczej się różnią 🙂 z tej pierwszej aukcji właśnie wyświetla na podstawie stosunku obrotów do prędkości, drugi odczytuje wartości jakie dostarcza czujnik "luzu"  

No to zamówienie poszło, zobaczymy co z tego będzie...

Zapodaj filmik z montażu.

Edytowane przez jacek1
  • Upvote 1

• 3 weeks later...
43 minuty temu, dihe napisał:

Kupiłem wskaźnik biegu chicałem zamontować go w zegarze. Kiedyś trafiłem na szablon do nawiercenia otworów w czujniku "luzu" niestety albo pliku nie ma albo coś źle robię pod linkiem jest komunikat ze nie mam uprawnień do pliku

Czy mogę prosić o podesłanie szablonu? Nigdzie w necie nie można go znaleźć, tzn ja mam problem.

Jest, jest.ale masz z twoimi piecioma postami prawdopodobnie ograniczony dostep do tych plikow.

Zobacze co dam rade zrobic.

Edit

Prosze bardzo

https://www.dropbox.com/s/6ocdwqdoxw9y8de/Szablon czujnika luzu.zip?dl=0

Edytowane przez pioter
Dodanie linku