Skocz do zawartości

Wyświetlacz Biegów Do Bandita - Jaki?

Wojt
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Kazmir napisał:

A już się chciałem ustawić jako drugi w kolejce😜😉

Spoko ja tylko tak pytałem żeby nie wrzucał 🙂 w sensie może komuś z forum się przyda. 

Dogaduj sie z Masztalskim

Napisałem priv'a

23 godziny temu, pioter napisał:

Dogaduj sie z Masztalskim

Jak mi go przesle to przekaze Sykowi a on tobie

OK załatwione.

• 8 months later...

Witam, nowy na forum jestem i jeszcze nie ogarnięty, sory więc jeśli temat już był omawiany.

Posiadam od niedawna Bandita 1200S rocznik 2004, chcę do niego zamontować wyświetlacz biegu.

Taki znalazłem na alledrogo: https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-wskaznik-biegow-suzuki-gsf650-bandit-9858256869  

sprzedawca twierdzi że będzie on pasował do mego motocykla i wystarczy podpiąć w kostkę pod bakiem.

Zanim kupię to ustrojstwo, wolałbym zapytać czy faktycznie tak jest, może już ktoś podobny montował.

Pozdrawiam :) 

Odwiedź przywitalnie, przywitaj się według instrukcji. To i odpowiedź się znajdzie 🙂

Ten wyświetlacz działa na zasadzie stosunku prędkości do obrotów. Czyli jak będziesz stał moto nie będzie pokazywał który bieg masz wbity, tylko w czasie jazdy i z tego co wiem nnie zawsze dokładnie. Dziwię się że, do olejaka i wodniaka jest ten sam model. 

Nie lukalem co to za ustrojstwo ale, jezeli jest tak jak Kazmirz pisze...

Daj sobie spokoj.

Mozna za pare zlociszy sobie samemu zmajstrowac... zmajstrowac oznacza jednak troche pracy.

Jak to mawiaja? Bez pracy... 

😉

• 4 months later...

Koniec z szukaniem 7 biegu :P

Montaż chwilowo prowizoryczny (kto wie, może zostanie na stałe, ponieważ między zegarami wygląda brzydko - wg. mnie)

Montaż p&p do złącza diagnostycznego.

spacer.png

Swoją drogą ciekawe czy z tego gniazda można przeczytać inne parametry. Przydałoby się coś na wzór komputera pokładowego :D

Edytowane przez Batman

Mam zamontowany mniej więcej w tym samym miejscu i dla mnie jest ok. 

11 godzin temu, Batman napisał:

Koniec z szukaniem 7 biegu :P

Montaż chwilowo prowizoryczny (kto wie, może zostanie na stałe, ponieważ między zegarami wygląda brzydko - wg. mnie)

Montaż p&p do złącza diagnostycznego.

spacer.png

Swoją drogą ciekawe czy z tego gniazda można przeczytać inne parametry. Przydałoby się coś na wzór komputera pokładowego :D

Oczywiście, że można po to jest to gniazdo 😛 ja go podkleiłem na Twojej najbardziej wysuniętej lewej śrubie u góry trzymającą owiewkę to zaraz z prawej strony śrubeczki :) jakoś tak mi spasiło 

Masz pod ręką fotkę, żeby zobaczyć jak to wygląda?

W dniu 4.08.2021 o 12:33, Batman napisał:

Masz pod ręką fotkę, żeby zobaczyć jak to wygląda?

Lepiej później niż wcale, ale dziś za pucowanko się wziąłem :D

image.jpg

Mówta co chceta, ale na środku jest najładniej😉

Mocowanie wskaźnika biegów.jpg

Nie żebym zachwalał swój patent 😄 ale moim zdaniem moje ułożenie jest „najbardziej estetyczne” jak patrzę na wasze 😛 zresztą o czym tu gadać jak to kwestia gustu 😊

Mówta co chceta, ale na środku jest najładniej

1908726465_Mocowaniewskanikabiegw.thumb.jpg.bc96f5f32c4b84d17b4dfb8ecb70b364.jpg

Potwierdzam 08b64ec3014a54e608420c77f12570b4.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

• 1 year later...
W dniu 6.10.2022 o 10:09, Bioły napisał:

Cześć .

Czy szablon do przerobienia czujnika luz będzie pasował do Bandita 600 MK1??

jak wyciagniesz czujnikto bedziesz widzial wszystkoszablon nie jest konieczny 

• 3 months later...
  • 3 months later...

Cześć,

Zakupiłem do GSFa 650 ustrojstwo do wyświetlania biegów z Aliexpres, podłączenie poszło bez problemu, podpięte pod złącze, od razu zadziałało. Próba na sucho ok, pokazuje aktualnie zapięte biegi. Jednak w trakcie jazdy po jakimś czasie nagle zaczyna migać F. Po zgaszeniu motocykla i ponownym odpaleniu wraca do normy. Mam wrażenie że wywala "F" w momencie ( może nieco nieudolnej) redukcji z międzygazem. Miał ktoś podobną przypadłość? Czy wyświetlacz "tak ma", czy może być trefny, czy też jakieś inne sugestie?

Nie wykluczam usterki samego wyświetlacza, ale ten jest sterowany poprzez ECU czujnikiem biegów. Zabrudzone styki lub zużycie luzy itp. może powodować błędy i stany niestabilne.

• 3 weeks later...

Zgłosiłem Chińczykowi, że urządzenie nie działa prawidłowo, przysłał mi drugie i efekt bez zmian, też przy mieszaniu biegami w pewnym momencie wrzuca F. Także najprawdopodobniej jak pisał Kazmir wina leży w motocyklu lub czujniku luzu..

• 1 year later...

Jako że linki wcześniejsze podane tutaj do Ali nie działają,mam pytanie czy taki wyświetlacz zagada z B1250sa z 2012r? 

https://a.aliexpress.com/_Ejv0TAH