Skocz do zawartości

Wyświetlacz Biegów Do Bandita - Jaki?

Wojt
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś z Was doświadczenia z tym wyświetlaczem z allegro? Myślę że to fajna sprawa ale chciałbym żeby nie było widać żadnej rzeźby przy czujniku luzu. Czy można to podpiąć na tyle dyskretnie i bez drutologii?? Pzdr

Można za kilka stówek kupić wyświetlacz Acumen i przy nim nie robisz żadnej rzeźby w czujniku http://www.dynotech.pl/acumen.htm

To ja chyba przygarnę taki wyświetlacz bliżej sezonu i wierzę że z Waszą pomocą uda mi się go zamontować :D

Dostałem instrukcje od goscia na maila i mysle ze nie bedzie z tym wiekszych problemów,za taką kase myśle ze super sprawa.

Też w najbliższym wolnym czasie będę się bawił w montaż wyświetlacza biegów. Otrzymałem od znajomego już sklecony cały zestaw, muszę jeszcze jakąś obudowę na sam wyświetlacz sklecić i pomyśleć jak go zamontować, no i czego boje się najbardziej to majstrowania z czujnikiem biegów.

Co do samego pomysłu wyświetlania danego biegu na cyfrach obrotomierza to jakoś nie widzi mi się to za bardzo, ale kto co lubi :D

Też mocno po glowie chodzi mi założenie wyświetlacza biegów i chyba zapodam sobie ten za 50 z All

ale mam pytanie.

skąd widomo w którym miejscu na czujniku luzu dziurki zrobic ?

W/g instrukcji gościa od wyświetlacza z Allegro powinny byc rowek i ślad gdzie sie kulka zatrzymuje, ale ja odkręcalem swój i nic takiego nie było -pewnie przez mały przebieg nie zdążyło sie wyrobić.

BTW

Może ktoś z wawy będzie zakładał -może by się z tym razem pobawić

Ja sobie robiłem czujnik, u mnie też nie było śladów. Naznaczyłem kropkę białej farby na kulce od wybieraka i właczyłem bieg, docisnąłem równo czujnik i tak zaznaczyłem dokładne pozycje dla każdego biegu

Edytowane przez jasiek

ja tam też jestem za tym z alledrogo nawet próbowałem hurtowego kupna ale chętnych nie było

zresztą temat już jest

przydał by się jakiś mały manual do 1200 bo do 600 już chyba widziałem

skąd widomo w którym miejscu na czujniku luzu dziurki zrobic ?

z tego co wyczytałem z instrukcji jak przewiercimy na środku tych wypustów od drugiej strony to powinny wyjść idealnie na tym kółku, czy źle rozumiem?

chyba też zaryzykuje ale pewnie jak zwykle jak sie zacoś biore to spier..le:)

Panowie kupujcie i montujcie bez obaw. Wszystko działa bez zarzutu. Z czujnikiem luzu jest trochę zabawy ale jeden wolny wieczór, dwa piwka i wszystko da się zrobić :D Kabli przecież nie ma wiele bo jest wszystko schowane w jednym. Od centralki do czujnika i od centralki do wyświetlacza. Pozostaje tylko znaleźć odpowiednie miejsce na wyświetlacz i centralke. Po czym problem "siódemki" znika :) Sam mam to w swoim B4 i powiem dobra sprawa. Pozdro.

Ja sobie robiłem czujnik, u mnie też nie było śladów. Naznaczyłem kropkę białej farby na kulce od wybieraka i właczyłem bieg, docisnąłem równo czujnik i tak zaznaczyłem dokładne pozycje dla każdego biegu

Dobry pomysł ,dzięki :rolleyes:

Ja znaczyłem smarem :)

A tu link do zdjęć z przerobienia czujnika od 600 Mój odnośnik

Panowie taka wątpliwość, bo też będę majstrował z czujnikiem w weekend. Czego używacie ,zwykłych gwoździ ? mam w domu jakieś mosiądzowane, nada to się ? nie będzie problemu z podlutowaniem ?

poszukaj lepiej miedzianych :)

Ponoć gwoździe miedziane też zdają egzamin, ale ja z nich zrezygnowałem z obawy na zbyt cienki łebek (możliwe ewentualne przetarcie po czasie). Podobnie jak Grzesiek toczylem z mosiądzu taki grzybki:

http://polishbanditcrew.pl/topic/4265-shiftlight-przymiarka/page__st__40

Ja mam ten sam co Mohican. Co prawda czujnik luzu trzeba było przerobić, lecz pomimo tego chodzi doskonale. Będzie cieplej wrzucę fotki, jak to działa.

A ja mam pytanie. Czym zatamować olejowy krwotok z otworu w którym siedzi czujnik biegów. Po jego demontażu w celu dalszej przeróbki olej leci mi ciurkiem i nie chce przestać co uniemożliwia mi dalsze rzeźbienie w celu zamontowania wyświetlacza biegów.

A ja mam pytanie. Czym zatamować olejowy krwotok z otworu w którym siedzi czujnik biegów. Po jego demontażu w celu dalszej przeróbki olej leci mi ciurkiem i nie chce przestać co uniemożliwia mi dalsze rzeźbienie w celu zamontowania wyświetlacza biegów.

Najlepiej spuść olej po robocie go wlejesz :)

Mad Jaro - ja toczyłem z miedzi.

albo poczekac -- jak masz na centralnej to duzo nie poleci -- jak na bocznej -- postaw na centralnej -- jak nie masz ----połóż na prawym boku :)

albo poczekac -- jak masz na centralnej to duzo nie poleci -- jak na bocznej -- postaw na centralnej -- jak nie masz ----połóż na prawym boku :)

Stoi na centralce i leci jak czujnik tylko odkręcę. No tak mnie to wk!@# że na razie moto rozebrane stoi i nic się przy nim nie robi :angry: Czujnik wkręcony to nic nie cieknie, ale weekend się zbliża trzeba by było się za wszystko zabrać i złożyć i cieszyć się z dokładnej wiedzy na jakim biegu się jedzie :D Najwyżej podstawię miseczkę i co zleci to po jakimś przefiltrowaniu wleję z powrotem.

PS. Czym dokładnie wyskrobać ten wypełniacz co zakrywa przylutowane przewody w czujniku ??

PSS. Czy w przypadku wykręconego czujnika czyli mając wszystko na wierzchu mogę machać biegami by zobaczyć w którym kierunku idzie który bieg ??

Jak to jest z tymi biegami zapinanymi przy wyłączonym silniku ,na filmikach widać jak koledzy wachlują biegami do 6 i z powrotem bez kłopotu a u mnie nie da rady muszę ruszyć kołem :)