Skocz do zawartości

Wyświetlacz Biegów Do Bandita - Jaki?

Wojt
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ale Wam dobrze u mnie już dwa tygodnie ustrojstwo leży i nie ma czasu się za to zabrać :(

wczoraj jeździłem i testowalem wyświetlacz słońce za plecami czyli wprost na wyświetlacz nic na nim nie widać

Panowie jak myślicie, będzie działać w GSF 650 (olejak) 2005 rok ?

Producent odpowiedział, niestety nie pasuje do B6,5 z roku 2005-2006 a szkoda bo chciałem zapodać ten gadżet :(

Producent odpowiedział, niestety nie pasuje do B6,5 z roku 2005-2006 a szkoda bo chciałem zapodać ten gadżet :(

A czemu ma nie pasować ? Wszystko powinno działać z tym że prawdopodobnie będziesz musiał przeciąć 2 [ogólnie są cztery w czujniku już] kable które już oryginalnie idą do czujnika biegów bo one potrafią namieszać :angry:

Edytowane przez mikitBP

A czemu ma nie pasować ? Wszystko powinno działać z tym że prawdopodobnie będziesz musiał przeciąć 2 [ogólnie są cztery w czujniku już] kable które już oryginalnie idą do czujnika biegów bo one potrafią namieszać :angry:

Też mi się wydaje, że powinno działać, skoro producent mówi nie to chyba wie co sprzedaje a może nie wie?! :)

• 4 weeks later...

kurcze dorwałem czujnik luzu drugi, a tu gościu z tej aukcji przepadł nie można się z nim skontaktować.

Ma ktoś może jakieś namiary na podobny wyświetlacz w tej okazyjnej cenie, bo jak patrze to inne aukcję (wyświetlacze ) to są po dość dużej cenie :(

to może i ja się skuszę na to..... jeśli mowicie ze sie sprawdza

Kupiłem wyświetlacz biegów lecz mam małe ale z podpięciem kabli do czujnika luzu :(

Może jest osoba która już podpinała i sprawdzi mi czy dobrze to rozmieściłem na zdjęciu, bo mogę się mylić.

czujnikluzuoznaczenie2.jpg

he he he To jest poważna sprawa, nie wiem do końca czy dobrze wszystko podpiąłem a nie chce żeby było małe BUM :D

Oczywiście trzeba wlutować na oryginalne kable ?

Wystarczy poszukać na forum: http://polishbanditcrew.pl/topic/4265-shiftlight-przymiarka/page__hl__shiftlight__st__40

środek - masa

mała kropa - luz

resztę sprawdzasz na czuja :D

Możesz sie wlutować w org. kable ja podlutowałem się swoimi. Aha i załóż diody bo ci będzie masa się cofać i w efekcie możesz miec na każdym biegu luz na liczniku, chyba, że konstruktor tego wynalazku już zabezpieczył porty.

Pozdro...

Edytowane przez Mad Jaro
  • Upvote 1

Dzięki za skrót + dla ciebie :)

• 1 month later...

Witam!

Potrzebuje wszelakich informacji na temat wyświetlacza biegów w mojej suczy:)

Rozmawiałem z kilkoma ekspertami jednak ich wiedza kończy się na gaźnikowcach bo mają one podobo inne czujniki luzu niż w modelach rocznikowo od 2007r.

Gdyby ktoś mógł pomóc będę wdzięczny............

Pozdrawiam

Wnioskując z serwisówki do B12.5 napięcie na wyjściu czujnika rośnie począwszy od pierwszego biegu

na szóstym kończąc. Podejrzewam, że w wodniaku B6.5 jest tak samo. Nic tylko miernik w garść i sprawdzić.

Edytowane przez Tolinek

• 4 months later...

Ja dziś ogarnąłem kontrolkę 5 biegu :)

Potrzebne:

- 2 metry przewodu dwużyłowego

- dioda

- gwóźdź najlepiej miedziany

- silikonu trochę

Pierwszy mod zimowy działa :D

Bangout tak dokładnie. Nie chciałem montować wyświetlacza, bo jest mi to nie potrzebne. Czasem w trasie zdarza mi się szukać szóstki, więcej postanowiłem zrobić tylko kontrolę, która zaświeci gdy piąty bieg będzie włączony - no i działa wszystko, jest schludnie i mało widocznie.

• 2 months later...

venom-- z ciekawości spytam -- jaką masz pojemność ?????

bo coś mi się wydaje że jeżdzisz skuterem a zabierasz głos w temacie dużych pojemności

jak by ci się zdażyło wbić 2 przy 120 i puscić sprzęgło

to byś przestał traktować wskaznik biegu jako gadżetu !!!!

Dla mnie to zdecydowanie nie gadżet tylko b.przydatny element poprawiający moją jazdę.

Bez niego zdarzało się:

* przy zbyt szybkiej redukcji wbić 2 zamiast 3 przy dużej prędkości - efekt to tył zaczął wyprzedzać przód

*zamiast 2 wjechać w przechyle na 3 w b.wolny zakręt po szybkiej redukcji - efekt to zabrakło mocy i mało co nie spadłem

* w szybkie łuki teraz zawsze mam pewność że wchodzę na 4 i ani nie brakuje mocy ani nie zaczyna wyć- jadę po linii którą sam wybieram a nie narzuca mi moto np. po drugim pasie (uff... na szczęście nie było auta z naprzeciwka) .

* o szukaniu biegu którego nie posiadam już nie będę wspominał

Zawsze się jakoś ratowałem z tych sytuacji ale wryły mi się w głęboką pamięć he he.

Po tych zdarzeniach zaczynałem się lekko stresować czy aby mam na pewno właściwy bieg wbity do prędkości.

Wskaźnik zdecydowanie poprawił mi technikę i pewność siebie na moto.

Oczywiście najlepiej byłoby mieć dobre ucho i wyczucie po obrotach ale tego jeszcze nie posiadam.

Teraz szczerze powiedziawszy zwracam uwagę głównie na wskaźnik.

Edytowane przez Luka76

Witam ma ktoś to przerobione w 650 k5 czy to niema znaczenia??

Z tego co pamiętam to w 650 jest inny czujnik luzu i może być problem. Ale mogę się mylić TU masz linka do aukcji z wyświetlaczem. Napisz do gościa on bez problemu udzieli ci wszelkich informacji.

Siema elo witojcie kamraci! Interesuje mnie wskaznik biegów do mojego b6 (b6,5:P)

http://allegro.pl/gpt-gi2001-wyswietlacz-wskaznik-biegow-lcd-mm-tech-i2081493689.html

Posiada ktos z was taka maszynke??? I byłby ewentualnie ktos kto by mi to zamontował? tylko zeby dobrze podlaczyl a nie spierdo*** robote, a i jak mówicie to przydatna sprawa czy strata hajsu? Bo wam powiem ze na ubiegła wiosne miałem junaka nowiutkiego i tam pokazywało biegi i jezdzilo sie bardzo dobrze po nad to kumpelos ma to w swojej r1 i tez sobie chwali a swoim bandytem przejechalem kilka km i nie wiedzialem na którym biegu jestem :( wiem wiem ciołek ze mnie.

Dzieki za odpowiedzi najdzie sezon aby i sie zgadam z dante

Edytowane przez Bandziorek