Skocz do zawartości

Wyświetlacz Biegów Do Bandita - Jaki?

Wojt
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko ten Piotra szablon był na 5 a nie 6 biegów - ale mogę się mylić

Wysłane z mojego fona

Nie, jest na szesc.

@dihe

Jezeli potrzebujesz pomocy w tlumaczeniu, daj znac. Zalatwimy.

21 godzin temu, dihe napisał:

Kupiłem wskaźnik biegu chicałem zamontować go w zegarze. Kiedyś trafiłem na szablon do nawiercenia otworów w czujniku "luzu" niestety albo pliku nie ma albo coś źle robię pod linkiem jest komunikat ze nie mam uprawnień do pliku

Czy mogę prosić o podesłanie szablonu? Nigdzie w necie nie można go znaleźć, tzn ja mam problem.

Nowicjusz ma ograniczenie do 1 pliku dziennie. Ale jak się chce pobrać od razu cała bibliotekę, to takie komunikaty :P

• 1 month later...

Nie tylko Coronavirus podnosi temperaturę! Czasami wystarczy zwykły Listonosz

Listonosz.jpg

A ja za swoim czekam, czekam i czekam.....😐

• 2 weeks later...
W dniu 18.03.2020 o 18:31, Kazmir napisał:

Nie tylko Coronavirus podnosi temperaturę! Czasami wystarczy zwykły Listonosz

Listonosz.jpg

Dzisiaj taki sam zamontowalem, o dziwo nawet dziala:)

20200328_164113.jpg

Ja nie mam jakoś ochoty na robienie czegokolwiek. To chyba przez tego j...go wirusa😷

Dobrze widzę masz zielony kolor? Ciekawe jaki ja będę miał ? Chyba to losowo jest?

Wklej fotę wtyczki do złącza diagnostycznego to będę miał mniej roboty jak powsadzać te przewody do kostki.

26 minut temu, Kazmir napisał:

Ja nie mam jakoś ochoty na robienie czegokolwiek. To chyba przez tego j...go wirusa😷

Dobrze widzę masz zielony kolor? Ciekawe jaki ja będę miał ? Chyba to losowo jest?

Wklej fotę wtyczki do złącza diagnostycznego to będę miał mniej roboty jak powsadzać te przewody do kostki.

Na tej aukcji na której to kupiłem była opcja wyboru między zielonym, czerwonym a niebieskim. 

Co do kostki to sa trzy kable, biały, czarny i czerwony i w instrukcji jest bardzo przejzyscie opisane jak wpiac. Jak chcesz to moge zrobic fotke ale jutro.

Mam tylko taki protip. Wtyczke wepnij dopiero jak juz przeciagniesz kabel, bedzie latwiej, bo jest ona dosc spora i moze byc problem z jej przeciaganiem przez zakamarki.

Zrób fotkę. OK dzięki.

Ja też czekam na paczkę z wyświetlaczem. 😉

18 godzin temu, Kazmir napisał:

Zrób fotkę. OK dzięki.

Obiecana fotka:

20200329_161747.jpg

Dzizas, a gdzie własne projekty, trawienie płytek, robienie odbudowy - a teraz zamówione na Ali a jedyny kłopot to jak trzy kabelki podłączyć :)

Kiedyś to były czasy - taki koment z przymrużeniem oka.

Wysłane z mojego fona

25 minut temu, pawcioj napisał:

Dzizas, a gdzie własne projekty, trawienie płytek, ...

Nie pisz o trawieniu bo w czasach niedostatku papieru "sciernego" jeszcze pomysla, ze musza polknac i czekac az samo wyjdzie. 

😂😂😂

Zrobi się cieplej to spróbuję podłączyć, ale też podłączyć projekt z tamtego roku, który sam dłubałem.

Cena panie cena robi swoje, a czasu brak......🤨

Noo.., wyświetlacz dotarł i do mnie 🙂.

Podłączyłem na szybko żeby tylko sprawdzić czy działa. Kolor czerwony, 1 i 2 pokazuje więc mam nadzieję, że reszta też będzie ok  😉

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
W dniu 28.03.2020 o 19:55, luk137 napisał:

Jak u Was z widocznością wyświetlacza w dzień ?

U mnie kolor czerwony, zamontowany z boku zbiorniczka płynu hamulcowego, jak u kolegi wyżej, i w dzień praktycznie nic nie widać.

Wskazania wyświetlacza widać tylko gdy słońce jest przed motocyklem a owiewka robi cień.

Strasznie słaba jakość tego wyświetlacza.

W dniu 28.03.2020 o 19:55, luk137 napisał:

Proszę, niech ktoś z adminów, moderatorow, ktokolwiek poprawi post, bo coś się kaszani i wyszło, że to luk127 napsiał.

Co to za chory pomsył, aby nie dało się postów edytować przez nowych userów.

Doprawdy, kogoś fantazja grubo poniosła wprowadzając takie ograniczenia.

Najwidoczniej.

Tak jak u Ciebie też myślałem, ale nie podoba mi się przewód puszczony pomiędzy zegarami, ale chyba innego wyjścia nie będzie.

13 minut temu, Leon1250 napisał:

Najwidoczniej.

Tak jak u Ciebie też myślałem, ale nie podoba mi się przewód puszczony pomiędzy zegarami, ale chyba innego wyjścia nie będzie.

Tego przewodu nie widać tylko sam wyświetlacz, przewód od razu wchodzi za zegary.

• 2 weeks later...

Hej. U mnie przy zakupie zamontowany był fajny projekt na arduino. Wyświetlacz biegów, scottoiler, napięcie akumulatora i temperatura cieczy. Jednak jeśli chodzi o estetykę to nie za bardzo się postarał. spacer.png

Postanowiłem zamontować to porządnie. Jak już moto było rozebrane, to dorzuciłem alarm ze zdalnym odpalaniem ( oczywiście musiałem przerobić, żeby odpalał tylko na luzie) oraz zmieniłem podświetlenie zegarów na białe, żeby pasowało do wyświetlacza oledowego. 

spacer.png

He he, prawie taki sam jak zrobiony przeze mnie tyle, że na wyświetlaczu OLED a mój był na LCD

e2aaa21b2bf963e2af6dcbf2a3c623f5.jpg

Wysłane z mojego fona