Skocz do zawartości

[Kask] Astone Helmets Sunvisio Vega

skins81
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Recenzja kasku ASTONE HELMETS SunVisio Vega wersja czarna

ASTONE

"Jest to firma francuska która wkracza na polski rynek wielkimi krokami.

Kaski ASTONE oferują najlepszą jakość w bardzo przystępnej cenie.

Skorupy kasków opracowane zostały pod kątem zmniejszenia poziomu hałasu oraz zapewnienia maksymalnego poziomu bezpieczeństwa.

Wygodne zamykanie, blenda (w większości modeli),

wydajna wentylacja oraz bardzo przyjemne wnętrze czynią z kasków ASTONE mocnego konkurenta na Polskim rynku."

ihost_1331760739__astone3.jpg

ihost_1331760752__astone6.jpg

Moje spostrzeżenia po użytkowaniu tego kasku są następujące:

+ Wewnętrzna blenda przeciwsłoneczna jest chowana w skorupę kasku.( bardzo dobre wykonanie, wysuwanie jak i chowanie blendy bardzo proste i łatwe w obsłudze. Na nierównościach w trasie nie ma możliwości na samoistne otwarcie Blendy)

+ wymienne poduszki pod uszy tłumiące hałas, chociaż czy to zdaję egzamin chyba nie ;-)

+ przyzwoity wygląd

+ wloty powietrza na szczęce jak i na górnej części kasku.

+ możliwość otwierania szczęki jedną ręką

+ Zapięcie: zatrzaskowe

+ Osłona podbródka

+ Posiada on wnętrze które można wraz z boczkami wyjąc i uprać.

Minusy jakie mi się nasunęły to:

- podczas zamykania szczęki trzeba użyć dwóch rąk by domknąć szczękę i by zatrzaski zadziałały.

- jeżeli przekracza się już 100km/h słychać w środku kasku nieprzyjemny odgłos powietrza. Mógł by być lepiej wyciszony.

Wnioski:

Cóż jako że używam okularów szukałem kasku by móc wygodnie zdejmować jak i zakładać kask bez zdejmowania binokli ten akurat model jest super do tejże czynności.

Można powiedzieć też że jest wygodny a Blenda jest rewelacyjna. Szkoda tylko że wyciszenie kasku nie jest lepsze i jednak za tą cenę 620zł można było by kupić coś lepiej wyciszonego.

Czy polecałbym ten kask komuś innemu ? Otóż NIE :( Zbyt głośny, chyba że używał by go do skuterka.

PS

Jest to moja pierwsza recenzja także za błędy przepraszam i jeżeli będą jakieś pytania związane z Kaskiem chętnie odpowiem.

Edytowane przez Krzysztof
Tagi.