Skocz do zawartości

Kierownica Akcesoryjna - Jaka?

Gość Daniels
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

kierownica nie ma charakteru - kierownica ma styl. W poście wyżej masz jak można mieć charakter.

Na wstępie chciałbym przeprosic ze się nie przywitałem, moja wina. Mam nadzieję ze mi wybaczycie . Tak wiec wracając do tematu chciałbym zmienic kiere w gsx-e ... pomozecie ?

pomierzyłem i porównałem, ja bym chcial bardziej sportową kierownicę , tylko zastanawiam się czy bedzie w takiej wygodnie skręcac i wq.

Ja mam lucasa http://intermotors.pl/product-pol-24102-Kierownica-aluminiowa-22-mm-kolor-niebieski.html kupowałem w intermotors, możesz wybrać dowolny kolor. Kierownica wygląda na naprawdę porządną, jest szersza od oryginalnej jaka jest w bandicie, ja swoją skruciłem i jest ok. Problemem jest to ze nie ma wywierconych otworów na manetki i klamki, trzeba pomierzyć i odpowiednio powiercić. Polecam odrazu zakupić oryginalne ciężarki kierownicy tez od lucasa http://intermotors.pl/product-pol-24094-Koncowki-kierownicy-kolor-niebieski.html trochę drogię ale mają identyczne kolory takie jak oferowane kierownice. Poza tym kierka od lucasa ma otwór wewnetrzny dość niewymiarowy i cięzko dobrać inne końcówki. W mojej galerii masz jak ro wygląda na moto.

• 1 month later...

Witam. Chciałbym zmienić stery w swoim dziorku i mam kilka pytań do tych co mięli już z tym do czynienia.

Po pierwsze czym różni się oryginał kierownicy Renthala http://allegro.pl/kierownica-renthal-7-8-road-medium-gold-i3061220643.html
od podróbki http://allegro.pl/kierownica-renthal-street-cross-quad-enduro-gratis-i3081372046.html (oczywiście oprócz ceny i czcionki na tej gąbce).

Po drugie jakie kierownice jeszcze polecalibyście ?? Czy żeby zmienić kiere to trzeba jakoś ponawiercać nową czy wszystko pasuje plug&play ???

Kierownicę można wiercić lub wywalić "piny" w przełącznikach i mocno skręcić śrubami. Ja tak mam i działa.

A czym się różnią buty adidasa od abidasa?

To zes mu pomogl logic ;)

Ja mialem orginalna, renthala, protapera i taka tania jedna. W jakosci ciezko zauwazyc roznice ale jesli wybieralbym kierownice do stuntu czy innych takich to wolabym wiedziec, ze jest dobrej jakosci i chyba wolalbym doplacic i kupic markowa. Jak chcesz to moge zrobic foty kiery abm (£45) i jakiejs no name (£10) to sobie porownasz.

Kierownicę można wiercić lub wywalić "piny" w przełącznikach i mocno skręcić śrubami. Ja tak mam i działa.

^ dokladnie tak to robisz, ja jeszcze daje tasme na kierownice bo na golej jednak troche sie slizga, a nie chcesz uszkodzic tych srub z sera.

Napisz dlaczego chcesz zmienic kierownice i co oczekujesz od nowej to wtedy bedzie mozna radzic ;)

Podróbka po pewnym czasie traci kolor, miałem dokładnie to samo w xj'ocie, z czerwonego zrobił się róż i "lakier" był dość delikatny, rysował się od kluczyka. Na jakiś nie długi czas może być, ale jeśli planujesz mieć dłużej moto to znajdź coś innego.

Chcę zmienić kierownicę w moim b6 na taką która będzie bardziej prosta , moze lekko niższa i szersza. Ogólnie zależy mi na tym żeby zmieniła się pozycja na bandziorze na lekko bardziej pochyloną. No i wiadomo , że jeśli będzie szersza to poprawi się sterowność i łatwość manewrowania .

To co zimo pisze to tez racja - mam jedna rozowa kierownice w domu, ale za to zolta jest ciagle zolta, takze to nie koniecznie musi zalezec od ceny a od producenta. Jesli wybierzesz srebrna to spokojnie mozesz kupowac ta tansza.

Nie powinienes miec problemow z dlugoscia kabli i przewodow, aczkolwiek pamietam, ze ja mialem problemy w mojej Sce tylko juz nie bardzo pamietam o co chodzilo. Pamietam, ze zakladalem plaska kierownice i cos tam wadzilo o owiewke.

ja właśnie wczoraj przełożyłem nową kierę i jak dla mnie jest wygodniej teraz. Zastanawiałem się nad oryginałem ale stwierdziłem, że to bezsensowne wydawanie kasy dla takiego starocia jak mój, a i wątpie żeby była znacząca różnica w jakości. Moja podróba jest też z aluminium, też ma rozpórkę tyle że nie ma "metki" renthal. Zrobiłem tylko jedną modyfikacje a mianowicie skróciłem ją po dwa cm na stronę. Jak dla mnie te 80 cm to jednak było za szeroko więc teraz mam troche szerzej niż oryginał i sporo niżej. Generalnie wygodniej i fajnie wyglada.

Czyli spokojnie mogę zakładać tą tańszą ?? Ja bym sumie wziął pewnie złotą albo czarną więc kolor by tak nie wyblakł. A jak z przełożeniem ? Dużo pieprzenia ??

przełożenie zajęło mi jakies 20 minut. Trzeba tylko ostrożnie i bez pośpiechu, żeby nic nie zepsuć w przełącznikach.

a to jaką kierę kupisz to już Twoja decyzja i kwestia gustu. Wiadomo, markowe fajnie wygląda i jest efekt "WOW" ale czy w codziennym użytkowaniu będzie różnica.

Tak jak zbychu napisał, jeśli nie bawisz się w sport wyczynowy to chyba jest to tylko kwestia możliwości finansowych a nie wyboru pomiędzy dobrym a lepszym.

Rurka to rurka, Jak CI kolor wyblaknie w tej tanszej mozesz walnac w proszek za pare groszy i spokoj bedzie. Jak wezmiesz za szeroka to przewodow od hamulcy braknie.

Zamiast montowac kiere z enduro, poszukal bym raczej czegos takiego:

http://allegro.pl/kierownica-lucas-mcl126sc-superbike-comfort-chrom-i3034699277.html

Jak dla mnie lepie pasuje do szosowego Bandziora, chociaz i tak wszyscy wiemy ze to lesny motocykl :D

Tak jak pisze Logicsys - zbyt szeroka będzie wymagała dłuższych przewodów hamulcowych.

Ostrożnie przy ściąganiu przełączników. Plastiki po dłuższej eksploatacji potrafią być kruche.

Kierownica typu enduro + gąbka - wygląda na tandetę w Bandziorze.

Jeżdżąc na B12 myślałem nad zmianą kierownicy na szerszą, mnie też chodziło o manewrowanie z obciążonym motocyklem. Ale jeśli taka zmiana wymagałaby wymiany linek, przewodów sprzęgła i hamulców, wolałbym odpuścić.

Edytowane przez Użytkownik testowy

Nie nie , chce mieć szerszą , ale tylko na tyle , na ile pozwolą mi przewody hamulcowe. chyba trochę zapasu tam jes ??? samo to , że będzie prosta to już dużo ratuje.