Skocz do zawartości

Kierownica Akcesoryjna - Jaka?

Gość Daniels
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Lepiej jest odświeżyć stary tenat niż zakładać nowy. :-)

wiem wiem, ja tez od razu kupiłem po tym temacie i latam do tej pory, nie widze innej kiery w Nce niż super szeroka :)

Cześć,

Prośba o poradę, poszukuję kierownicy do 1200S rocznik 2005 i nie wiem jaką najlepiej dobrać. Możecie doradzić jaki rozstaw ma oryginał?

Sprawdzałem kiery od Lucasa ale tam długość jest ponad 72 cm, to nie za dużo? Obecnie przy prostej mam około 70.

Z góry dzięki.

Od szukania najlepsza jest szukajka na forum, bo temat juz jest. 

Powiem ci tak. Dziś zmienialem oryginalna kierownice na Lucas TRW oczywiscie złota i jest moc !! Pozycja jest bardzo wygodna i agresywna prawdziwy bandzior !! Polecam :-):-)

:vroom:

Edytowane przez Misza173

Podjąłem decyzje i kupilem kiere lucas trw :-) powiem wam ze wyglad bandziora zmienil sie ogromnie. :-) oczywiscie na plus.

Pozycja za kierownica jest bardzo wygodna i oczywiscie agresywna.

Montaz? Nic trudnego. Kluczyk 8 i 10, imbus chyba 5 i dzialamy.

Jak ktos sie zastanawia nad zmiana to zdecydowanie polecam!! Jest moc :-)

:vroom:

Też  właśnie zamówiłem Lucas trw    zobaczymy ;)

Dzięki za podpowiedz

Misza173

Pozdro

Taka moja opinia o TRW. Mianowicie pracuje teraz w TRW na kontroli jakości. Nigdy nie kupujcie części z TRW. Naprawianie rys sposobami takimi jak: zamaluj markerem albo naklej czarną naklejkę to codzienność. Co do samej jakości kontroli to można mieć też dużo do zarzucenia ( co prawda zależy dostawcy i odbiorcy jakość kontroli ). Ale podsumowując, nie kupujcie nic co ma związek z TRW Automotiv

Ja zawsze kupowałem najtansza z tych podróbek renthala na allegro tylko szukalem z metalowa poprzeczką a nie plastykowa.Do tego oryginalna gabka renthala i prezentowalo sie całkiem nieźle.Co do jakości wykonania niczego nie mogę zarzucić.Nawet jak sie rozjebalem to kiera tylko lekko się skrzywila.Oczywiscie wymienilem.Wiec nie widzę sensu przeplacac skoro TRW to nie żaden lider z tego co kolega wyżej pisze.

Edytowane przez Calanthe

Witam,

Niestety ale czeka mnie wymiana kierownicy w moim Bandziorze...

Cena oryginalnej w serwisie Suzuki (375zł) trochę mnie zabiła :/

Szukam jakiegoś zamiennika - jest ich pełno (ceny ok 100zł) - lecz nie wiem jaki wybrać :/

Zamienniki podobno mają jakieś niewielkie różnice w długości.

Słyszałem dobrą opinię o kierownicach Renthal-a. Podobno lepiej się z nimi jeździ (tyle że nie wiem jaki model pasuje do mojego moto).

Jeśli ktoś z Was wymieniał kierownice i może coś dobrego polecić to proszę o podpowiedź.

Pozdrawiam,

Bieri

Edytowane przez Krzysztof

za oryginalnego Renthal zapłacisz tyle samo co za kiere w aso, polecam rynek wtórny, aledrogo itd 

Ja jestem świeżo po wymianie kiery padło na TRW lucas i jestem mega zadowolony . Zmieniłem oryginalną na szeroką .

Jak dla mnie lepsza pozycja lepiej się prowadzi maszynę . Poprawiła się widoczność w lusterkach same plusy .

No i cena nie taka straszna  :oki: 

Kupiłem tu :zeby:

http://allegro.pl/kierownica-trw-lucas-suzuki-600-gsf-bandit-95-00r-i4288292942.html

Pozdro

• Upvote 2

ja polecam podróbkę rentahala ja za kiere 81,5cm dałem koło 70 zł... z wymiana jest troszeczke zabawy ale ogolnie nic trudnego wystarcza śrubokręty krzyżowe i imbus... im szerzej tym lepiej... i jak dla mnie +50 do komfortu

OK, mniej więcej wybrałem dwa modele:

albo http://allegro.pl/kierownica-trw-lucas-suzuki-600-gsf-bandit-95-00r-i4288292942.html

albo http://allegro.pl/kierownica-renthal-758-01-rd-road-ultra-low-szosow-i4326954734.html

Lucas jakby był trochę niższy i środkowa część kierownicy węższa w porównaniu do Renthala...

Drogi bieri13. Wypadało by poszukać trochę na forum, żeby nie zakładać kolejnego tematu o pospolitym kawałku rury zwanym kierownicą. Temat przeniesiony i połączony z innymi.

2tygonie temu kupilem kierownice lucas trw i jestem bardzo zadowolony. Zainwestowalem 150zl i jestem bardzo zadowolony. Polecam trw :-)