Skocz do zawartości

Kierownica Akcesoryjna - Jaka?

Gość Daniels
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Sorrki za powielanie tematu... już sie to nie powtórzy :)

Skoro TRW Lucas zbiera takie dobre opinie to chyba zdecyduję się na taką kierownicę.

Kolega podrzucił mi jeszcze coś takiego http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NTM4MDMxOA==&t=kierownica

Kiera od Lucasa - szersza i bardziej płaska - ktoś miał z nią styczność?

Jak jezdzisz duzo w miescie i przeciskasz sie miedzy autami to mega szeroka kiera sprawi,że bedziesz stał w korku jak auta,wiec nie wiem czy im szersza tym lepsza.No chyba,ze mieszkasz na village i boisz sie jechac do miasta to wtedy tak :)

Jak jezdzisz duzo w miescie i przeciskasz sie miedzy autami to mega szeroka kiera sprawi,że bedziesz stał w korku jak auta,wiec nie wiem czy im szersza tym lepsza.No chyba,ze mieszkasz na village i boisz sie jechac do miasta to wtedy tak :)

Jedno Twoje zdanie rozwiało wszystkie moje wątpliwości :P dzięx

co wy tam wiecie o szerokich kierownicach , w cruiserze miałem 95 cm i cisnąłem w korkach normalnie. 

nie mieszczą się tylko kredensy w stylu Hondy GL

z metrówką jeździć... no nieźle :)

Tych TRW jest od zaj***a nie mogę wyczaić rozmiaru - jak szerokość odpowiada to znów inny wymiar bruździ...

• 2 months later...

wiatam. Z racji tego ze lobuzy ponownie zaatakowaly moja lokomotywe musze zmienic fajerke. Oryginalna juz byla 2 razy prostowana tym razem mam zrobiona z niej podkowe-ladna niespodzianka na dzien dobry.

czy ktos ma moze zalozona kierownice renthal755-01-go czyli tzw srednia na szose??

Prosze o podpowiedzi czy bedzie pasowala do k5

Edytowane przez Krzysztof
Przeniesienie tematu.

A to trzeba za każdym razem nowy temat zakładać?

_____

Gesendet vom iPhone mit Tapatalk

cholera nie trzeba ale mozna :)przepraszam i pozdrawiam

Edytowane przez jarokuc

• 2 months later...

Witam odgrzeje kotleta, przejrzałem cały temat niestety nie znalazłem. szukam kiery z małym wzniosem nie szerszej od ori w miarę prosta (doslownie) :P

już sobie poradziłem :) 

Edytowane przez godzilla

• 1 month later...

Ma ktoś może oryginalne wymiary kiery do B6 ?

Moja jest trochę krzywa, chciałbym wymienić na TRW. Dopasowałem sobie w miarę model classic high, ale jest ciut wyższy. nawet by mi to pasowało ale zastanawiam się czy starczy przewodu od pompy hamulcowej, jest u mnie na sztywno :)

podłączam się, tez chętnie poznam wymiary ori kierownicy z bandita :)

• 2 months later...

Odświeżam temat  kierownic, by prosić Was o pomoc w wyborze.

Mój Bandit to 600 S 2004r.  Znalazłem dwie propozycje:

http://allegro.pl/kierownica-trw-lucas-suzuki-600-gsf-bandit-95-00r-i5072815578.html

http://allegro.pl/kierownica-suzuki-gsf-bandit-600-650-1200-1250-i5102335284.html

Który z podanych przykładów jest lepszy wymiarowo?? (Tak by pozycja była jak najwygodniejsza w dłuższe trasy, mam 183 cm wzrostu i długie łapska)

Czy na pewno nie będzie problemów podczas montowania tych produktów?

Z góry dziękuje za odpowiedz. 

O TRW był już temat, że podobno straszny szit:

http://polishbanditcrew.pl/topic/8645-kierownica-akcesoryjna-jaka/page-6    -    post #108

Napisano 19 czerwiec 2014 - 16:41

Taka moja opinia o TRW. Mianowicie pracuje teraz w TRW na kontroli jakości. Nigdy nie kupujcie części z TRW. Naprawianie rys sposobami takimi jak: zamaluj markerem albo naklej czarną naklejkę to codzienność. Co do samej jakości kontroli to można mieć też dużo do zarzucenia ( co prawda zależy dostawcy i odbiorcy jakość kontroli ). Ale podsumowując, nie kupujcie nic co ma związek z TRW Automotiv

ale z drugiej strony jest też kilka opinii pochlebnych...

Ja np. będę brał taką:

http://allegro.pl/kierownica-z-poprzeczka-low-braced-bike-it-nowa-i5081302150.html

Edytowane przez 10maly

Odświeżam temat  kierownic, by prosić Was o pomoc w wyborze.

Mój Bandit to 600 S 2004r.  Znalazłem dwie propozycje:

http://allegro.pl/kierownica-trw-lucas-suzuki-600-gsf-bandit-95-00r-i5072815578.html

http://allegro.pl/kierownica-suzuki-gsf-bandit-600-650-1200-1250-i5102335284.html

Który z podanych przykładów jest lepszy wymiarowo?? (Tak by pozycja była jak najwygodniejsza w dłuższe trasy, mam 183 cm wzrostu i długie łapska)

• 2 months later...

Panowie, czy ta poprzeczka w kierownicy Renthala, na którą nałożona jest gąbka, jest konieczna czy to tylko taki bajer?

Pytam, ponieważ gdy przymocuje ochwyt na nawigację do kierownicy, nawigacja zawadza o tę poprzeczkę. Gdy zamontuję nawigację na poprzeczkę, to nawigacja zasłania mi zegary. najlepiej byłoby zdemontować tę poprzeczkę. Nie wiem tylko czy można.

poprzeczka wzmacnia kierownice, jeśli nie zamierzasz skakać bandziorem w terenie, jest Ci zbędna. 

Panowie, czy ta poprzeczka w kierownicy Renthala, na którą nałożona jest gąbka, jest konieczna czy to tylko taki bajer?

=

Zwiększa sztywność kiery. 

Ale taka z poprzeczką to do jakiegoś enduro w teren jest. Na szosę do bandziora jest wiele innych modeli bez tej poprzeczki.

Ok. W takim razie demontuję. Dzięki za odpowiedzi.

ja dodam tylko od siebie, że ostatnio położyliśmy się z bandziorem na chwilę i jak nas podniesiono to kiera wyglądała na skrzywioną (renthal z poprzeczką), natomiast u mechaniora okazało, się, że kiera cała, a przekrzywiło się tylko na mocowaniu (jakieś gumy tam podobno są) - rozkręcił, poskładał na nowo i jakby nie było tematu :)

także nie wiem czy poprzeczka w tym wypadku zadziałała czy nie :)

także nie wiem czy poprzeczka w tym wypadku zadziałała czy nie :)

Pewnie tak, bo większość gleb w terenie nie kończy się krzywą kierą :)

Obstawiam, na oko, że poprzeczka wzmacnia przynajmniej 5x cały ten układ zwany kierownicą, chodzi oczywiście o naturalną pracę kiery czyli zginanie. Zaraz sobie to sprawdzę w jakimś programie obliczeniowym :zeby:

ja mam Renthala bez poprzeczki. Jest wygodnie, rece sie nie mecza, duzo miejsca, nawi jest po lewej stronie nic nie zaslania, wiec moge w sumie polecic :)

• 3 months later...

Panowie gdzie dzisiaj zamowic taką kierownice renthala ? interesowalaby mnie czarna bez poprzeczki . i jeszcze pytanko kierownice FAT BAR zmiszcza sie na nasze uchwytyczy bedzie za gruba ?

Panowie gdzie dzisiaj zamowic taką kierownice renthala ? interesowalaby mnie czarna bez poprzeczki . i jeszcze pytanko kierownice FAT BAR zmiszcza sie na nasze uchwytyczy bedzie za gruba ?

za gruba :(

• 4 weeks later...

Ja mam pytanko odnośnie fatbara właśnie

Jedziłem wcześnie endurakiem i z kierownicą fatbara i podwyższeniami jeździło sie 1000razy lepiej

Do Bandziora też chciałem założyć właśnie taką kierownice na podwyższeniach około 3cm a to z tego powodu iż mam 2metry a bandit zbyt duży nie jest przynajmniej jak dla mnie no i taka kierownica jest praktycznie niezniszczalna

Pytanie czy linki sięgną i czy będzie to pasowało do wersji S czy będe musiał przerobić na N ?

Chodzi mi o coś taką kierownice http://www.fotosik.pl/zdjecie/626e9c7824f4ceac