Skocz do zawartości

Kierownica Akcesoryjna - Jaka?

Gość Daniels
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się zorientować co użytkownicy bandziorów myślą na temat kierownika renthala (taka z poprzeczką)?? jest ona sporo szersza niż ta orginalna z bandita bo ma 80cm szerokości a orginał o ile się nie myle ma koło 70cm. A może ktoś ma takie coś w swoim bandicie?? Sam przymierzam się do zakupienia takiej fajery bo moja się skrzywiła i zamierzam troche zmodyfikować bandziora, a koszt takiej to niecałe 100 pln smile.gif Jak ją bede miał zamontowaną wrzuce foty.

ja mam czarną renthalkę z poprzeczką u siebie

jest faktycznie szersza, ale mam długie łapki więc dla mnie oke; ]

jedno co trzeba przyznać, przy mocnym przeciwskręcie może być na początku śmiesznie - trzeba trochę ręce wyciągać

poza tym bez żadnych zastrzeżeń, może trochę guma na lewym uchwycie się przesuwa ale to raczej nie wina renthala;]

no i spoczko, brat ma renthala w ktm'ie, ja w bandziorze

przytocze słowa mercyfula : Jesli rental z poprzeczka to tylke ten drozszy, bo te po 100 zl to sa podróby, kiepska jakosc i kiepskie wykonanie

• Upvote 1

Szeroka kiera jest przekichana w korkach, ale dzieki niej nauczyłem się w końcu kłaść na zakrętach bo nie było innego wyjścia (rąk mi brakowało). Jeżdzę już rok z szerszą kierą i teraz jest spoko ale na początku mialem problemy w korkach w porównaniu do oryginału, na lusterka puszek trzeba było uważać. Ale ogólnie to na plus. ;) BTW mam zwykłą szerszą kiere taką bez poprzeczki.

racja racja, ja mam u siebie zamontowaną i na alledrogo są 2 opcje:

1 Tańsza- podróbka ,,chinol'' - załącznik z lewej

2 droższa- orginał- załącznik po prawej

Różnice-

cena (orginał 200, podróbka 100)

jakość- skoro różnicę w jakości widać już na samych zdjęciach, to co dopiero jeśli chodzi o wytrzymałość stali B) w tych tańszych- jak będziesz przeglądał foty na allegro, to zauważysz że poprzeczka lata we wszystkie strony...

i pytanie: co wybrać?

ja ważę ponad 100kg, przy ostrym heblowaniu dość mocno zapieram się o kierownicę (chyba jak każdy :D )- nie chciałbym testować wytrzymałości tej chińskiej podróby...

niektórzy mają te chińskie i je sobie chwalą, ja wolę kupić raz a porządnie, bo kierownica to raczej ważny gadżet w motorze i niechciałbym na nim oszczędzać... :P

a tak wygląda bandzior z renthalem (orginalem of crse;)

Photo-0161.jpg

DSCF3044.JPG

w środku- hehe (jeszcze te migacze trza przykrócić:/)

IMG_2845.JPG

Podsumowując:

o wiele wygodniejsza, fajniejsza pozycja za kierownicą i fakt- jest nieco szersza i w korkach troszeczkę przeszkadza (ale tylko na początku :D ) jeśłi miałbym kupować jeszcze raz, to bym zakupił!

ufff, chyba wyczerpująca odp. B)

post-135-1260311136,6053_thumb.jpeg

post-135-1260311301,5424_thumb.jpeg

eeeetam po co w szosowym motocyklu taka kiera? Jak już to klipsy, a szeroka to jedynie do stuntu podobno - mi się to osobiście nie widzi (takie coś zakatowane)- ale każdy ma swój gust i zdanie. Co innego w off-road - a na szosę ewentualnie amor skrętu i tyle. Ale jak tiuning to tuning. hheejhehhe :lol: pozdr.

mercyful no to pojaśniłeś temat. Orginał od suzuki jest za wąski, brakuje tam kilku cm, Jak dla mnie bandzior wyglada baja bongo z tą kierą :) A da rade zdjąć tą gąbke wrazie ??

przy ostrym heblowaniu dość mocno zapieram się o kierownicę (chyba jak każdy :D )- nie chciałbym testować wytrzymałości tej chińskiej podróby...

Witam.

Nie podoba mi się to zdanie :(.

ja się nie zapieram o kierownice przy hamowaniu... ściskam zbiornik i zapieram się o podnóżki... rączki luźne lekko ugięte i innym też tak radzę.

Pozdrawiam

nezka

Podoba mi się rozstaw rąk na tej kierownicy. Patrząc na zdjęcie mikołajowe wyglądasz tak trochę hmmm bojowo :D

Zna ktoś te podróbki z autopsji? Z malowanych farba będzie schodziła ale srebrna? może nie byłoby tragedii?

tu popieram Nezka, ręce na chillu, motocykl trzymamy nogami=]

a wracając - 2 fotki kiery pod linkami:

zdjęcie 1

zdjęcie 2

i umówmy się - żadnego ładowania kasy w chińskie podróbki, to nie ma najmniejszego sensu

renthal chyba produkuje kiery dedykowane do motocykli szosowych, warto się rozejrzeć..

Ja mam szeroka kierownicę LUCASa, taką bez poprzeczki. Pierwsze 100km trzeba było się przyzwyczaić, ale potem sam miód ;) Jak przesiadłem się na B6 kumpla ze zwykłą kierownica to strasznie niewygodnie było ;)

Przed chwilą odbyłem pierwsza jazde testową z nowa kierownicą :) i jak dla mnie gitara jednak na miasto moze byc juz problem z przeciskaniem sie między puchami, ale to kwestia przyzwyczajenia :) Tutaj wrzuciłem kilka fotek (robione telefonem):

http://img191.imageshack.us/img191/8923/zdjcie008np.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/4306/zdjcie00.jpg

http://img693.imageshack.us/img693/6045/zdjcie0.jpg

i fakt- jest nieco szersza i w korkach troszeczkę przeszkadza (ale tylko na początku :D )

a potem co ??, wszyscy w miescie wiedza ze masz szersza kiere i sie rozstepuja te 2 cm wiecej :)

no pewnie :D

nie, no chodzi o to, że trzeba sie przyzwczaić do ciaśniejszych przejazdów między autami- ale komfort jazdy i tak to rekompensuje ;)

heh u mnie w Gdańsku też muszę przyzwyczaić kolegów w puszkach, już raz mi się zdarzyło zahaczyć lusterko..=/

Daniels kiera spoczko się prezentuje=] tera 3a się wczuć w zmienioną pozycję za sterem=]

może tylko obciążniki na końcówkach wymienić na jakieś mniej rzucające się w oczy?

heh u mnie w Gdańsku też muszę przyzwyczaić kolegów w puszkach, już raz mi się zdarzyło zahaczyć lusterko..=/

U mnie bylo odwrotnie. Babka w puszcze chciala sie przecisnac i porysowala sobie lusterko o moja kiere.

Moze tez jezdzi jednosladem i sie zapomniala :P

Noo trza bedzie sie przyzwyczaić bo pozycja za sterem troche sie zmieniła :) A co do odważników to coś sie pomyśli Z tą kiera bandzior przypomina troche stritfajtera :)

• 2 months later...

Witam,

Czy moz ktoś powiedzieć jak jest w długością linek i przewodów i od przełączników, w przypadku wymiany kierownicy na szerszą ?

Jeśli ma ktoś taką wiedzę, prosiłbym o info (B 12 N).

Buśka

Witam,

Czy moz ktoś powiedzieć jak jest w długością linek i przewodów i od przełączników, w przypadku wymiany kierownicy na szerszą ?

Jeśli ma ktoś taką wiedzę, prosiłbym o info (B 12 N).

Buśka

wydaje mi sie ze spasuja te co sa w oryginale , przeciez to roznica paru centymetrow w szerokosci a nie jakies pol metra w gore . zreszta niech pisza ci co maja szerokie kiery czy musieli jakies diodatkowe przewody zakladac. albo napisz pw do mercyfula czy kto tam jeszcze ma- wiem ze Arab ma szeroka tez