Skocz do zawartości

Kierownica Akcesoryjna - Jaka?

Gość Daniels
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jachu, właśnie szeroka kierownica ułatwia manewrowanie motocyklem przy niskich prędkościach. Masz szerszy uchwyt i motor jest stabilniejszy, łatwiej też kontrolować minimalne ruchy skręcania kierownicą. Dlatego uważam że szersza kierownica nadaje się jak najbardziej do miasta. Najlepiej jakbyś się przejechał jakimś motorem z szeroką kierownicą.

To mówiłem ja - PiotrekBe   :zeby:  :zeby:  :zeby:

P.S.  Była gdzieś tu fotka mojej szerokiej kiery, poszukaj.  Jutro mogę zmierzyć szerokość jak będę w garażu.

manewrowanie ok ja się bardziej boję o te parę centymetrów że zabraknie w korkach pomiędzy lustrami już teraz się na styk nie raz przeciskam a jak będzie szersza to ograniczę możlikwości.

o Panie to do rowera kierownica więcej kosztuje :D Rozważ coś firmowego, tutaj jakaś firma Ciong le mao :P a jakby nie było to dość ważny element. Ja ostatnio kupiłem trw mcl-127ss - wcześniej miałem aluminiową, bardziej prostą i szerszą o jakieś 2cm niż to trw. oryginalnej nie miałem nigdy a jak wyjadę moto to powiem Ci jak ta trw się sprawuje . koszt 120 zł. 

no  w sumie dużo się nie różni od tej rowerowej;p no to trw też nie drogo wychodzi używki na alledrogo są po tyle orydinały. Moja jest minimalnie krzywa dopatrzyłem się po takim  czasie dopiero hahah dlatego też nie bardzo chcę używkę żeby też krzywej nie kupić  bo taką mam;p

Ja mam szeroką kierę, nie pamiętam ile ale razem z ciężarkami ma na prawdę sporo(80-85cm, strzelam) i w korkach daję radę, idzie się przyzwyczaić. Jak pod koniec zeszłego sezonu zrobiłem rundkę na SV z ori kierą to czułem się jakbym musiał skręcać kolanami :D

• 1 month later...

Cześć.

Poszukuje kierownicy do mojego bandita 600N -2001r.

Znalazłem 2 oferty w internecie : kierownice od bandita 1200S -2000r. i bandita 600 przedlift. 

Orientuje się ktoś czy któraś z tych kierownic będzie pasować do mojego bandita? 

Dziękuje za pomoc.

Trw mcl127 bodajze fajnie pasuje ale to juz akcesorynjna nieoryginal.

Bardziej kieruje się w stronę oryginału ale dzięki za propozycje może skorzystam.

Podejrzewam, że w temacie kierownic suzuki niewiele kombinowało na przestrzeni lat. Jeżeli średnica pasuje to nie powinieneś mieć problemu. Mi osobiście kiera ori nie pasowała, bo nadgarstki jakoś tak nienaturalnie powyginane po prostu bolały - poszedłem w stronę szerszej i nieco bardziej wyprostowanej. Proponuję wpisać w szukajce forumowej tag "kierownica" i wyskoczą tematy:

https://polishbanditcrew.pl/index.php?app=core&module=search&section=search&do=search&fromsearch=1

Możesz też wejść na stronę renthala na przykład i porównać wymiary kierownic do różnych generacji bandita i będziesz wiedział czy jest różnica. 

• 1 month later...

Ja kupiłem ostatnio coś takiego za 160 zeta w Larssonie (Tommaselli). Rewelka, kierownica jest kilka cm szersza i wyższa, mam bardziej wyprostowaną pozycję.

http://www.domino-group.com/en/catalogue/handleBars_Detail.aspx?idmaster=1495

Edytowane przez Wilku

• 1 month later...

Ja kupiłem ostatnio coś takiego za 160 zeta w Larssonie (Tommaselli). Rewelka, kierownica jest kilka cm szersza i wyższa, mam bardziej wyprostowaną pozycję.

http://www.domino-group.com/en/catalogue/handleBars_Detail.aspx?idmaster=1495

Możesz podesłać linka jeszcze raz, bo już oferta wygasła? Jak Ci się sprawuje ta kiera?

Możesz podesłać linka jeszcze raz, bo już oferta wygasła? Jak Ci się sprawuje ta kiera?

Jestem na wakacjach, jak wrócę w przyszłym tygodniu to poszukam. Jeśli chodzi o wygodę, to dużo lepiej niż z oryginałem. Szukałem kierownicy maksymalnie wyższej, tak żeby zmiana była odczuwalna, ale bez konieczności wymiany linek.

No niestety nie mogę znaleźć na stronie, chyba już wycofali, ale tu jest link do Larsson'a http://stary.larsson.pl/index.php?c=r&no=NzcyMDU5Mg==&t=tommaselli%205380099

Wygląda na to, że to kierownica do Hondy CB750.

Edytowane przez Wilku

• 3 weeks later...

Już kupiłem Lucasa, szersza i trochę niższa, niż oryginał. Różnicy dużej nie czuje po przejechaniu trasy 300 km w jedną stronę. Więc jest spoko

• 1 month later...

Witam co myślicie o kierownicy renthal L  722  do mojego 600 N

Witam co myślicie o kierownicy renthal L  722  do mojego 600 N

Myślimy, że pora się przywitać.

• 3 months later...

Podepnę się do tematu ;) Czy mógłby ktoś z wymiarować oryginalną kierownicę ? Ja mam u siebie zamiennik i chciałbym zmienić na oryginał, lub coś podobnego.

Edytowane przez roooziu

GSF1250SA mierzona w warunkach "garażowych" Mam fotki, ale wstawić nie mogę :slash:

Szerokość całkowita     700mm

Szerokość mocowania 120mm

Wysokość całkowita  90mm

Odgięcie ramion 30st?

Edytowane przez Kazmir

• 4 weeks later...

Witam

Chciałbym zmienić w moim bandziorze 97r. pozycję na bardziej wyprostowaną , coś takiego jak w typowych turystykach.

Najlepszym sposobem będzie zmiana kierownicy na wyższą.

Moja pozycja jest pochylona do przodu i gdy jadę z pasażerką to przyciskajac się domnie cały jej ciężar wędruje na moich rękach co na dłuższą trasę jest bardzo męczące.

Czy wymieniał ktoś na kierownice która prostuje pozycję? Szerokość oryginału jest ok chodzi mi tylko o wyższą.

Macie jakiś zamiennik?

Pozdrawiam

Jak wyżej tylko to może w risery podwyższające kierownicę zainwestować?

Jak chcesz miec wygodnie po pierwsze wrzuc szersza a po drugie wystarcza ci mostki podwyzszajace

Poza kierownicą zmień siedzenie na akcesoryjne .Kanapa w Bandziorze I jest taka ,że pasażerka cały czas jest na twoich plecach ,Po zmianie problem przestaje istnieć ,Nie ma takiego obciążenia na rękach ,Foto kanapy u mnie na zdjęciu.Pozdro, Ps kiere też zmieniałem ale na szerszą i niższą,

Edytowane przez mokry vel prezes

... i gdy jadę z pasażerką to przyciskajac się domnie cały jej ciężar wędruje na moich rękach co na dłuższą trasę jest bardzo męczące.

A wytlumaczyles jej do czego sluza uchwyty?

Jest jeszcze druga opcja. Dac troche po garach.

Tak oduczylem moja zone. Na b12 juz nie siada pomimo nowej kanapy.   :D

Kanapę mam akcesoryjną. Mostków podwyższajacych nie chce ponieważ już dosyć podwyższone są oryginalne i to będzie fatalnie wyglądało.

Wolałbym zmienić kierownicę. Zastanawiam się nad kierownicą od v-stroma. Profil podobny tylko wyższa jest.

Jeżeli chodzi o trzymanie się uchwytów to i ja i mój plecak się pewnie czujemy jak się mnie trzyma :)

Witam! Dużo czytałem, szukałem.. ale brak mi jednakowej odpowiedzi na temat kierownicy do Bandita, ale wersji S. Moja oryginalna kierownica jest od kupna lekko skrzywiona, stwierdziłem że można by było dla pewności ją wymienić a przy tym dodać jakiegoś nowego 'bajeru'. Chciałbym się od was dowiedzieć czy jest w ogóle sens kupować do wersji z owiewką lekko szerszą kierownicę firmy TRW Lucas i chyba lekko niższą. Co z przewodami i samym wyglądem, wygodą. Ciężko mi zadecydować. Daję link do kierownicy i czekam na opinie, pozdrawiam :)

http://allegro.pl/showitem/description/7123579067.html

mam trw ale stalową. Gdzieś już chyba wstawiałem zdjęcie - wszystko pasuje bez problemów. Aha - przy zmianie kierownicy zakładałem przewody w oplocie i też pasują długością.