Skocz do zawartości

Kierownica Akcesoryjna - Jaka?

Gość Daniels
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

owiewka w pierwszej generacji jest wąska. nieważne jaką kierownicę założysz i tak będziesz dostawał pęd powietrza na barki. tutaj nic się nie zmieni. co innego pozycja, ułożenie ręki. popatrz jakie tu modele opisywali.

Edytowane przez krynio

owiewka w pierwszej generacji jest wąska. nieważne jaką kierownicę założysz i tak będziesz dostawał pęd powietrza na barki. tutaj nic się nie zmieni. co innego pozycja, ułożenie ręki. popatrz jakie tu modele opisywali.

on ma II gen chociaż też owiewka w niej nie jest jakoś mega szeroka :)

• 1 month later...

Panowie... Szukam kierownicy do mojego Bandita 400 :)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6638156573

Myślicie, ze jest to coś warte? Mam taką na miejscu we Wro za 155zł. Ma jakieś 750cm szerokości. Oryginalna ma 650 moja...

Jest jeszcze jedna, prawie identyczna z porzeczka wzmacniajaca, ktora ma 790cm. Którą wybierać, jak będzie wygodniej?

a przewodow Ci starczy jak zmienisz na szersza?

Nie wiem.. Motocykl mam 400km od siebie. Wydaję mi się, że powinno wystarczyć. Kwestia tego czy jest sens dopłacać 40zł za kierownicę 4cm szerszą

• 9 months later...

W gsx 1200 mam ori 67 cm jak mierzyłem. Myślę o 75cm albo 80. Czy jak założę taką mega prostą, to pozycja pójdzie bardziej do przodu, czyli pochylona. Przy większych przelotach może mi dokuczać coś w plecy? Czy lepiej szerszą, ale nadal taką z takim uniesieniem, żeby na płasko nie była? W gsx 1200 mam ori 67 cm jak mierzyłem. Myślę o 75cm albo 80. Czy jak założę taką mega prostą, to pozycja pójdzie bardziej do przodu, czyli pochylona. Przy większych przelotach może mi dokuczać coś w plecy? Czy lepiej szerszą, ale nadal taką z takim uniesieniem, żeby na płasko nie była? Jestem średniowysoki - 185cm, ręce dość długie :D Niestety nie miałem możliwości się przysiąść nigdy na podobny motocykl z inną kierką, a od dawna mi się marzy coś zrobić w swoim motocyklu. Swoją drogą - kierownica z aliexpress to tylko z poprzeczką, co nie? "sztywniejsza będzie" :P

Jak pogoda za oknem stanie się bardziej przyjazna motocyklistom możemy się spiknąć to się przymierzysz.

Mam założoną kiere szerszą od oryginału i troche niższą. Według mnie na + lepsze panowanie nad moto, pewniejsza pozycja (w porównaniu do oryginału). Na - przy większych prędkościach łapiesz więcej powietrza na klate..:).

Zdarzyły mi się wiele razy przeloty powyżej 500km dziennie, przekroczyło i 1000, a plecy nie narzekały (tylko poniżej pleców były skargi..😉)

Z kierownicą z poprzeczką dałbym sobie spokój, jakoś mi nie pasuje do nakeda (ale wiadomo to kwestia gustu).

W dniu 18.01.2019 o 19:09, Tomula napisał:

Jak pogoda za oknem stanie się bardziej przyjazna motocyklistom możemy się spiknąć to się przymierzysz.

Mam założoną kiere szerszą od oryginału i troche niższą. Według mnie na + lepsze panowanie nad moto, pewniejsza pozycja (w porównaniu do oryginału). Na - przy większych prędkościach łapiesz więcej powietrza na klate..:).

Zdarzyły mi się wiele razy przeloty powyżej 500km dziennie, przekroczyło i 1000, a plecy nie narzekały (tylko poniżej pleców były skargi..😉)

Z kierownicą z poprzeczką dałbym sobie spokój, jakoś mi nie pasuje do nakeda (ale wiadomo to kwestia gustu).

Ja już mam motur u moto-lekarza 😜

Będę celowal w kierownice 75cm czyli tak bez turbo przeskoku. Zamawiam z poprzeczka, najwyżej zdejme, chociaż pewnie zostanie. :P

Ale tak czy tak można się zgadać w dobra pogodę. Planuje jechać do środy Wlkp na rozpoczęcie jak sie nic nie popsuje. :) A i dalej chętnie pojadę.

• 6 months later...

Do mojego B12S próbowałem wrzucić szerszą  kierownicę z poprzeczką (80cm, standardowa ma 68cm), niestety przewód hamulcowy i sprzęgłowy jest zbyt krótki.

• 2 months later...

zmieniam kiere w 1250n   na trw mcl127. taka sama mam w b6 96. zdjecia dla porownania . ta najwyzsza to 1250 potem trw. i b6

20191011_203749.jpg

20191011_203732.jpg

• 8 months later...

Do mojego bandita zapasowała kierownica REDPARTS model 150-0004, 77 cm szerokości i 11 wysokości, przewody i linki są luźne i nie obija się o zbiornik czy szybę.