Skocz do zawartości

Kierownica Akcesoryjna - Jaka?

Gość Daniels
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ktos jeszcze zajmie glos w sprawie kiery renthala (oryginalnej)? :D Glownie chodzi mi o wygode w trasie i czy ma wplyw na zmiejszenie przenoszonych drgan. Jaki model najlepiej podpasi do dziorka?

• 3 weeks later...

mam pytanie ;) kupiłem sobie szersza kierownice... podrobe renthala...

SZEROKOŚĆ CAŁKOWITA KIEROWNICY: 81 CM

-SZEROKOŚĆ POPRZECZKI: 28 CM

-SZEROKOŚĆ MOCOWANIA: 8 CM

-WYSOKOŚĆ KIEROWNICY: OK 8-10 CM

-ŚREDNICA KIEROWNICY: 22 MM

dokładniej cos takiego http://allegro.pl/kierownica-renthal-street-cross-quad-enduro-gratis-i3557875532.html 

i mje pytanie brzmi: czy wustarczy mi linek do gazu? jesli nie to jakie operacje bede musiał zastosowac? wymiana linki na dłuższa czy cos takiego? ile to mnie bedzie gratis kosztowac ewentualnie? a no i czy wystarczy mi na długość przewodów hamulcowych?czy tez trzeba bedzie po kombinowac?

O ile dobrze kojarzę Lukasz ma taką kierałkę w swoim B12, musiałbym się tylko dowiedzieć czy na pewno i wtedy by co nieco powiedział co i jak :)

najpierw zakłądasz wszystko na kiere a później montujesz do uchwytów i wszystko wchodzi, to nie jest jeszcze szeroka kiera żeby był jakis problem.

no to dobrze bo w sumie zamowiłem ta kiere toroche spontanicznie... bez przemyslenia...  po paru piwkach :D

haaaa zakupy po "paru" piwkach są najlepsze :D Zazwyczaj później dochodzi zdziwienie "przecież ja nic nie zamawiałem" :D

najlepsze jest to ze nie pamietam za bardzo jak ale znalazłem nawet karte kodów do przelewów której nie mogłem na trzeźwo znaleźć i odrazu za to zapłaciłem :PP a jak myślicie złota bedzie dobrze pasowac do czarnego? czy dzwonic zeby jednak srebrna wysłali?

Myślałem że tylko ja mam takie zagrania :usmiech: Kupiłem tak kurtkę na moto, o tym że ją kupiłem na allegro dowiedziałem się następnego dnia jak sprawdziłem pocztę, oczywiście kurtka nie trafiona z rozmiarem  :oczy: Ps. Nie chcesz sprzedać oryginalnej?? Bo mam właśnie renthala a chciałbym zobaczyć jak się jeździ na ori.

Edytowane przez ewaoliwo

no jestes juz druga osoba która pyta czy nie sprzedam ori kierownicy i chyba jednak nie ;]

• 2 weeks later...

nie zpaomnij zrobić zdjęcia ori i zdjęcia kiery którą założysz, może będzie jakaś widoczna różnica. Napisz też o wygodzie jak już zamontujesz, czy szersza lepsza czy nie. Według mnie szersza powinna być wygodniejsza :P

Nie mam takiej kiery jak Matras pisał. Co prawda nie jest ori, ale i tak idzie po sezonie do lamusa - franca się ugina przy mocniejszym nacisku.

Na oku już mam takie cuś http://www.barracuda-moto.pl/prodotti/ricerca-per-tipo/manubri/kierownica-street-naked-o-zmiennej-srednicy-28-22mm.html Najgorsze w tym jest to, że trzeba dokupić mocowanie, a to podobny koszt. 

Daniel takowy zestaw montował, więc niech się wypowie.

Edytowane przez Lukasz

• 3 months later...

Jaką wysokość ma oryginalnie kierownica w b6 Igen (nie mogę sprawdzić bo nie mam moto przy sobie :(), zna ktoś może mniej więcej taki wymiar :>?

Z góry dzięki :)

• 2 months later...

Odswieze troche temat .

Jak z wygoda kierownika , po np.: parogodzinnej jezdzie z cliponami w Bandycie 12 ? Pytam dlatego , ze z normalna kierownica i co za tym idzie wyprostowana sylwetka (bol kregoslupa po odnowienej kontuzji) nie moge za dlugo jezdzic ... Dodam , ze "najprzyjazniejsza pozycja" jest ta , ktora mam na swoim XX , lub wczesniej na Ducacie 848 , godzinami moge jezdzic i nic mi nie jest . Czy pozycja na Bandziorze po zamontowaniu wyzej wymienionej kiery bedzie podobna do Cbr-y ? A moze wystarczy prosta kierownica ?

Edytowane przez goralGd

• 1 month later...

Chciałbym odświeżywszy temat!!

Jakieś opinie na temat kierownicy Lucas TRW ?? plusy i minusy oczywiście w B6 :D 

Fotki mile widziane :D

A te up'y są koniecznie potrzebne?

_____

Gesendet vom iPhone mit Tapatalk

noo nie są potrzebne :D

Już usuwam. 

Edytowane przez Misza173

TRW Lukas posiadam taką od 3 lat trochę szerszą odrobinę niższą i mniejszy kąt wygięcia dłoni.Jaka jest?:według mnie wygodniejsza (zmieniałem po glebie oryginał się zgiął) no i posiada atest więcej mnie przy zakupie nie obchodziło,aha i jest nie droga.

Ooo to super. A masz jakas fotke? Jak to wyglada? Duzo zabawy bylo z montazem nowej kierownicy?

Ooo to super. A masz jakas fotke? Jak to wyglada? Duzo zabawy bylo z montazem nowej kierownicy?

Montaż ?Dasz sobie na pewno radę,konieczna wiertarka trzeba wywiercić dwa otwory na zamocowanie obudowy przełączników.Foty samej kiery nie mam ale na wszystkich aukcjach masz podane wymiary ,foty swojej się jakieś postaram to wrzucę.

Pasek90- temat sprzed 3 lat :D