Skocz do zawartości

Rizoma Vs Barracuda

Daniel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde zamowienie do mnie doszlo, ale zamiast srebrnych manetek, podeslali mi czarne, wiec i tak czekam z montazem.. :/

Najwieksze wrazenie zrobila na mnie kiera i lusterka.

Kiera niesamowicie lekka, az niewiarygodnie.

Lusterka, poprostu klasa ;)

• Odpowiedzi 93
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• JackRM

5

• Daniel

26

• Ojciec Abstynent

8

Napisano (edytowane)

Lusterka, poprostu klasa ;)

mam nadzieje, ze wziales te z kierunkami? kurde ale Ci ich zazdroszcze.. ze tez to S-ki takie krotkie p**dryki zrobili. :(

i wrzuc fotki jak juz poskladasz.

Edytowane przez Daniel

No pewnie ze te z kierunkami :D

Faktycznie lusterka długie nie sa i jakies takie małe, ciekawe jak sie beda miały do całości, bo te oryginalnie montowane sa bardzo dobre.

Na razie nie ma co dywagować, tylko złożyć całość. Poczekam na manetki, no i jak temperatura wzrosnie na plus, bo mi sie nie chce w zimnym garazu walczyc.

:D

DOBRA ! Doszly srebrne matetki ;) NICE !!

Jeszcze sie nie biore za wymiane, bo w garazu zimno, ale nurtuje mnie takie pytanko..

Czy manetki jakoś się przykleja, czy tylko zdejmuje stare i zakłada nowe..?

Nigdy nie wymieniałem, kolego Daniel może podrzuc jakies rady z czym Ty sie borykałeś przy powyzszych modyfikacjach.

LwG

na poczatek musisz skroić/spiłować oba kołnierz z rolgazu (mniejszy i wiekszy z obu stron), na ktory nachodzi ori manetka.

nic nie klej. wyczysc rolgaz z resztek gumy/kleju. manetke od wewn. namocz woda i naciagaj - bedzie szlo z duzym oporem - pilnuj, aby ten szkielek alu manetki ulozyl sie ladnie, porowata guma do gory, i napisy w tym samym kierunku na obu stronach.

pozdro

Daniel

Napisano (edytowane)

tak,

najpierw zamontuj kierownice na mount-barach i ustaw ja pod siebie - obrot/wysokosc.

pozniej, ustaw moduly z guzikami zeby Ci bylo wygodnie kciukami operowac kierunki i starter. maja one na obejmach dziubki uniemozliwiajace obracanie. i wlasnie pod nie wywiercasz te dziurki w kierze (jakos fi 3-4mm). o ile obrot modulu na osi kiery to pikus - jak sie p*****lniesz ze 3-4 mm to nic sie nie stanie - reka na nowo sie przyzwyczai. o tyle odleglosc od konca kiery juz jest wazniejsza dla estetyki i ruchow rolgazu - tutaj sie troche pobaw.

a czy zrobisz to na raz, czy do kazdej czynnosci bedziesz sciagal/zakladal kiere na nowo to juz Twoja sprawa.

pozdro

Daniel

Edytowane przez Daniel

• 1 month later...

Jak wroce na weekend, to postaram sie zrobic pare fotek w dziennym swietle, bo wczoraj juz nie zdazylem.

Najwięcej babrania sie bylo z manetka gazu (przycinanie, spilowanie, pilnikowanie, kombinowanie, klejenie), a tak to spoko.

No i jeszcze polaczenie tych kierunkow..ech musialem ciac kabelki..glupio tak w prawie nowym moto, dobrze ze kostki mialem pod reka.

Suzuki strasznie krotki dalo ten przewod przedniego hamulca, bo mam napiety na maxa..ledwo wydolil, żeby to sensownie wygladalo :/

Chyba czeka mnie zmiana na oplot :)

Naet nie wiem kiedy dzien zlecial, tak sie zaangazowalem :D

a po co zostawiłeś standardowe kierunki, jak masz w lusterkach? :blink:

wyyeab jeszcze te wielkie migajace kloce i wstac freccie... bedzie sexi!!

Edytowane przez Daniel

No cos sie pomysli ;) Ale najpierw chyba oplot..a moze zmienie jednak sprzeta na wiekszego i zaczne zabawe jeszcze raz..nie moge zdecydowac.. :D