Skocz do zawartości

Chorwacja 2011

Gość Kris
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

Czy może ktoś z szanownych forumowiczów ma w planach na 2011 rok wypad ku słonecznej Chorwacji??? Ja zdecydowanie jestem na tak więc jak ktoś by miał ochotę lub już zaczął planować to ja chętnie się podłączę...

Jeżeli ten post kogoś zachęci to chętnie dogadam temat i pozostanie tylko dopiąć to na początku przyszłego roku szczegóły :D

Pozdrawiam,

Krzysiek

Byłem w tym roku na Bałkanach polecam Ci Czarnogórę jest tak samo pięknie a o wiele taniej i ba, Chorwację to co najwyżej jako tranzyt można potraktować jest droga i skomercjalizowana chyba że masz więcej niż przeciętny budżet ja osobiście nie wspominam tego kraju dobrze ale tylko ze względu na ceny poza tym jest spoko.

tutaj jest relacja z mojej wyprawy opisana pokrótce na forum. Balkans 2010

Kolega się wybiera na moto (tyle że V-stromem) i montuje ekipę. Na razie będzie jechał z bratem i jakąś znajomą. Będą jechać tempem spacerowym poza autostradami w okresie maj/czerwiec - taki jest plan.

On kompletuje ekipę, Ty kompletujesz, za jakiś czas można to zintegrować :)

co do cen to z początkiem września za apartament przy plaży , 3os. wiadomo : kuchnia , duży taras + garaż na motongi - 15E\osoba . W supermarketach trochę drożej niż w Polsce , tragedii nie ma . Śmiganie po magistrali adriatyckiej - bezcenne! przejazd "jedynką" przez cały kraj też spoko , tylko w pewnym momencie ( żebym to ja pamiętał w którym :( ) trzeba dotankować bo stacji długo nie będzie .

jeszcze jedno : miejscami asfalt b. śliski , rzadko ale jednak . W Splicie - masakra , moi kumple mieli te same odczucia .

Edytowane przez xjot

Jest taka wizja by w 2011 uderzyć na Chorwację.

Nic jeszcze nie jest ustalone dokładnie :) Może lipiec a może dopiero pod koniec wakacji.

Jak wszystko się ładnie uda to w składzie Bandit 600S (jeżeli nie zmienię sprzęta), CBR900RR, Hornet900, CBR600F3 :) może Fazer600.

Mnóstwo czasu więc taki temat się przyda :D

Nie byłem jeszcze na Chorwacji motocyklem, podróże puszką wspominam bardzo miło. :)

Ja w te rejony na pewno będę się kierować jak tylko zrobi się ciepło, jeszcze zbyt wcześnie na planowanie urlopu ale ja najpierw uderzam do Serbii.

Tam mam metę, staram się być min dwa razy do roku.

Chociaż planuję wybrać się na objazdówkę po Bałkanach, nie wiem na ile mi się to uda, czy nie stanie tylko na Serbii i Czarnogórze

btw jak potrzebujecie tłumacza - walić prosto do mnie, Ја могу да причам српски без проблема ;) A chorwacki tez niewiele się różni.

пољубац!

Jest taka wizja by w 2011 uderzyć na Chorwację.

Nic jeszcze nie jest ustalone dokładnie :) Może lipiec a może dopiero pod koniec wakacji.

Jak wszystko się ładnie uda to w składzie Bandit 600S (jeżeli nie zmienię sprzęta), CBR900RR, Hornet900, CBR600F3 :) może Fazer600.

Mnóstwo czasu więc taki temat się przyda :D

Nie byłem jeszcze na Chorwacji motocyklem, podróże puszką wspominam bardzo miło. :)

Dlatego zapodałem temacik wcześniej co by nie było, że w ostatniej chwili... ;) choć spontan jest najfajniejszy :).

To może składajmy ekipy i na koniec połączymy siły :D bo znając życie część może się wykruszyć :/.

:-)

Ja byłem w Chorwacji wraz kilkoma osobami z PBC w 2009 roku (Tomek, Chicken, Karol) może zainteresuje Cię opis http://polishbanditcrew.pun.pl/viewtopic.php?id=4127 -wspominamy bardzo dobrze.

Powtórkę z rozrywki miałem w te wakacje -tym razem na motocyklu byliśmy sami z moim plecakiem. Ogólnie polecam, cenowo tragedii nie ma - noclegi za 10-15 €, jedynie żywność jest dość droga, ale o Czarnogórze też słyszałem wiele dobrego i na pewno taniej jest.

• 4 weeks later...

Koledzy, a ja mam pytanie odnoście całkowitych kosztów takich wypraw. Chętnie bym skorzystał z możliwości podpięcia się na taką wyprawę, ale koszta w tej chwili dla mnie to największa bariera jak i nie tylko dla mnie pewnie :D

My byliśmy 2x rok po roku na 2 tygodnie. Nie oszczędzaliśmy specjalnie kasy a łączny koszt na 2 osoby + motocykl to jakieś 4500zł (z czego jakiś 900 to paliwo).

Noclegi spokojnie znajdziesz za 13-15 € z łazienką w pokoju bez rezerwowania. Najwięcej kasy schodzi na jedzenie - szczególnie jedzenie w knajpach bo to w Chorwacji jest po prostu droższe (żywność i napoje).

Jak chcesz wydać mniej pieniędzy to ludzie mocno polecają Czarnogóre - te same widoki (lub nawet lepsze) i ceny sporo niższe.

Co roku z łodzi od 4 lat jeżdżą moi rodzice na moto do chorwacji ze swoimi znajomymi, około 10-15 maszyn i w tym 2011 też będą jechać, ja byłem, raz na moto z Nimi i mi się podobało bardzo. Jak chcecie to bezproblemowo, możecię się podpiąć pod ekpie z łodzi, tylko, że są to Harleyowcy :D wiadomo i kilka turystyków ;) gdybym widział, że się szykuje spora ekipa z PBC to sam bym się wybrał na wczasy do Chorwacji :)

• 4 weeks later...

w przyszłym roku tz 2011 też się wybieram z kumplami 3 maszyny Cb500 Bandzior i VFR750 planujemy wyjazd coś na początku Lipca celem jest Split;p

Znajomi byli trochę w innym kierunku w tym roku i też sobie chwalili region więc to może jakaś ciekawa alternatywa dla waszych planów...do rozważenia... :vroom:

http://img713.imageshack.us/img713/4453/603f7f0ec9.jpg

.....pozdRo.....

Edytowane przez sznajdi

Witam po "krótkiej przerwie" :), w ostatni weekend decyzja zapadła... :) , Po burzliwych negocjacjach BIAŁY/NORBI/Ja wstępnie ustalony termin wyjazdu 21.05.2011 planowany powrót 29.05 ---> kierunek Chorwacja (trasa ostateczna jeszcze do dogadania ale tylko niewielkie szczegóły ;) ). Czy ktoś zainteresowany podłączeniem się do krótkiej majowej wycieczki?

Liczba miejsc ograniczona ;) hehe

Z zimowym pozdrowieniem

oby do wiosny :)

Ps. Dzięki wszystkim za rady i wszelkiego rodzaju sugestie ;)

Edytowane przez Kris

hej,

ja robie TO w weekend majowy. jakbyście nie wytrzymali do tego 21 to kawalek mozna poleciec razem.

pozdro

Daniel

Witam po "krótkiej przerwie" :), w ostatni weekend decyzja zapadła... :) , Po burzliwych negocjacjach BIAŁY/NORBI/Ja wstępnie ustalony termin wyjazdu 21.05.2011 planowany powrót 29.05 ---> kierunek Chorwacja (trasa ostateczna jeszcze do dogadania ale tylko niewielkie szczegóły ;) ). Czy ktoś zainteresowany podłączeniem się do krótkiej majowej wycieczki?

Liczba miejsc ograniczona ;) hehe

Z zimowym pozdrowieniem

oby do wiosny :)

Ps. Dzięki wszystkim za rady i wszelkiego rodzaju sugestie ;)

Wszelkie datki na paliwo mile widziane... ;)

Tak sobie czytam i czytam i mowie sobie zajefajna opcja szkoda tylko ze sprzeta brak no i kasy :P

• 2 weeks later...

Koleżanka i ja również zastanawiamy się nad tym kierunkiem :) nie wiemy jeszcze jaki termin ale fajnie byłoby wybrać się większą grupą :) Będziemy śledzić ten temat

pozdr

Dzik na 90% chce jechac w tym roku do Chorwacji w rejon Slunj..... takze fajnie razem wyruszyc w podróż a potem odbije na Slunj.

Albo mysle Maj dlugi weekend albo poczatek Lipca

Oj poleciał bym - pozazdroscić i miłego wypadu jak i przyjemnosci z  :vroom:

Koleżanka i ja również zastanawiamy się nad tym kierunkiem :) nie wiemy jeszcze jaki termin ale fajnie byłoby wybrać się większą grupą :) Będziemy śledzić ten temat

pozdr

Robi sie coraz ciekawiej :D Zapraszamy :vroom: