Skocz do zawartości

Akcesoryjne Podnóżki

Denzel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mój Dziorek ma akcesoryjne podnóżki. Oryginalne podobają mi się nawet bardziej, ale kupiłem już takiego po tuningu ;) No i wszystko pięknie ładnie, dopóki nie zabrałem kumpla na plecaka. Zrobiliśmy traskę 100km i okazało się że butem zostawił pełno rys na wydechu. Dostał opierdziel że nie umie stóp trzymac na podnóżkach. Godzina polerowania i prawie rysy zeszły.

Ostatnio wziąłem na plecaka żonkę i znowu to samo, wydech porysowany jeszcze bardziej niż poprzednio. I teraz moje pytanie, czy to normalne że wydech tak sie rysuje od pasażera? Czy wymiana podnóżków na oryginalne (sa chyba szersze) pomoże ? W załączniku zdjęcie tych tuningowych,

post-122-1260351364,585_thumb.jpg

Mnie tylko zastnawia jedno...jak mozna butami porysowac wydech....przecież w większości butów podeszwa jest raczej w pewien sposób gumopochodna....i zkaładam że prędzej by się stopiła troche i został przypalony ślad niż rysy... Aczkolwiek jezeli to tylko po jeździe z pasażerem to pewnie jednak coś w tym jest...Jak kupisz szersze to nie wiem czy pasażerowi będzie wygodnie tak nogi trzymać....

Mysle ze troche przesadzasz z tymi rysami, zreszta nie wiem jakie buty nosza Twoi pasazerowie skoro rysuja wydech. Najlepiej niech wsiadaja na bosaka :D

Czerech na wysokich obcasach :D A tak na serio moze po prostu trzymają noge zamiast na podnóżku to na tłumiku i jak maja troche piasku pod podeszwą to sie rysuje??

Heh, jak dotrę do garażu to wrzucę Wam zdjęcia tych rys. Ewidentnie od buta. wg mnie coś musi być nie tak - dwóch pasażerów i dwa razy rysy :/

Ale tłumik jest porysowany czy guma z butów się roztopiła i została na wydechu??

Mój Bandyta ma coś przy prawym podnóżku na postawienie pięty - przynajmniej tak mi sie wydaje.... Jakoś nigdy nei było problemu z porysowaniem przez pasażera....

A rada z jazdą na boso - super! :-)))) Ale wtedy też można porysowac paznokciami :-))))

jj

Zero śladów gumy, tylko ohydne rysy :( Wieczorem wrzucę zdjęcia.

Denzel u mnie przy podnóżkach jest jeszcze tak osłona z drutu nad wydechem.

dsc00382q.th.jpg

U ciebie tego niema ale jak byś coś zakombinował problem rys masz z głowy.

set do kupienia.

http://www.allegro.pl/item818830496_jak_nowy_set_pasazera_suzuki_bandit_gsf_600.html

Edytowane przez dzvonec

A tak na serio moze po prostu trzymają noge zamiast na podnóżku to na tłumiku i jak maja troche piasku pod podeszwą to sie rysuje??

Typowo rzecz w piachu na butach / w bieżniku zwłaszcza teraz w okresie jesienno-zimowym gdy mokry piasek 'klei się' do wszystkiego.

Wrzuć foty patentu który wymyślisz.

pzdr

Edytowane przez Amenofis3

Panowie, ale lipa. Byłem w garażu bo chciałem zrobić zdjęcia, które obiecałem że wrzucę. Po pierwsze zdjęć nie zrobiłem bo mój apatat jest za słaby i żadne z nich nie było ostre. Ale to nic, dla testu położyłem nogę na podnóżku i piętą dosłownie dotknąłem wydechu i poruszałem prawo/lewo. No i co ? Na wydechu zostały rysy !!!! Kuźwa chyba ten wydech jakiś badziewny ? Brzmi bardzo fajnie (wszystkim się podoba), przelotowy, Jedyne oznaczenia jakie na nim są to nazwa VIPER i napis "Competition use only" . Znacie tą firmę ?

@dzvonec - hmm, te sety które proponujesz na pewno są oryginalne? Popatrzyłem sobie na B12 na Allegro i wszystkie mają takie sety jak ja (kanciate i bez podpórki pięty)

Edytowane przez Denzel

za to sąsiedzi Cię nie polubią :)

taki masz ?

Dokładnie taki sam ;)

Denzel nie wiem czy to oryginały w każdym razie ja takie mam, z takimi kupiłem.

Edytowane przez dzvonec

Jak taki z filma Jacka to olej pasazerow i jezdzij sam! Za taki dzwiek.... :) Heheh

Dziwna sprawa, ja mam oryginala wiec nie zobacze rys bo on taki prazkowany jest ale jutro spojrze jak te sety wygladaja.

Jak krakus powiedział - masz torowy tłumik więc raczej nikt nie myślał o tym, że będzie tam jeździł pasażer. Spróbuj pomyśleć o jakiejś podkładce z aluminium np. w miejscu gdzie powstają rysy.