Skocz do zawartości

126 Dni Na "kanapie"

MarianAwaryjny
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

a jak można przeczytać w tym artykule...

http://przewodnik.onet.pl/reportaze/cztery-centymetry-szczescia,1,3766423,artykul.html

mało co

ogranicza Nasze marzenia...

czytał ktoś tą książkę ?

:vroom:

Dostałem wczoraj od żonki ;) Przez weekend będę czytał. Może napisze małą recenzje ;)

czekam ze zniecierpliwieniem :D;)

• 4 weeks later...

I jak tam - zanabył ktoś i się wczytał ? :nauka:

Ja przeczytałem i szczerze mówiąc trochę żałuję wydanej na nią kasy.

Niby wszystko fajnie, ale nie jest to w ogóle(przynajmniej dla mnie) pisane z perspektywy motocyklisty. Szczerze mówiąc panowie mogliby jechać jakąś puszką i wyszłaby taka sama książka. Odnoszę też wrażenie, że jest ona napisana jako dopełnienie relacji radiowych jakie Panowie przesyłali do radiowej Trójki.

Fragment o wypadku jest jednym z najciekawszych z całej książki. Najgorzej wspominam część z ich pobytu przed i w Indiach, ciągłe narzekanie prawie na wszystko męczy, nudzi i odrzuca.

Mogę odsprzedać w stanie idealnym za pół ceny :D

Edytowane przez bugg

o ile dobrze wyczytałem to kat. A panowie mieli zrobioną. w momencie rozpoczynania przygotowań jeszcze nie mieli.

Co do treści to rzeczywiście tak mało motórowo. Ale czyta się całkiem przyjemnie.

no szkoda bo ja dzisiaj sobie kupiłem na mikołaja xD

no nic przeczytam to zobacze co w kanapie piszczy :)

Ja to w życiu nie przeczytałem, żadnych książek, nawet lektur szkolnych czy jak tam na to mówili ;) Jedyne co mnie skłaniało do czytania to fora internetowe :rozpacz::chatownik:

Aaaa no i czytałem jeszcze, znane czaspisma "GT" to tak po za forumowymi kulisami :D Więc oczytany w książkach nie jestem :) Tak samo jak z filmami też owych nie oglądam i nie mam zamiaru oglądać ;)

• 2 weeks later...

2 dychy i Twoja :D

no i dobra cena nówka w empiku 39.9...

ja dzisiaj zacząłem lekturę za jakiś czas napisze swoje przemyślenia..

Nie dałem się zniechęcić recenzentom i zanabyłem.

Dla mnie jest warta 39.90 - bardzo dobry papier , ładne fotki i napisana z humorem.

Nie wygląda na książkę "motocyklową" bo jest po prostu książką podróżniczą (i w takim dziale jest w MPIKu).

Mnie się podoba :)

Niby wszystko fajnie, ale nie jest to w ogóle(przynajmniej dla mnie) pisane z perspektywy motocyklisty. Szczerze mówiąc panowie mogliby jechać jakąś puszką i wyszłaby taka sama książka. Odnoszę też wrażenie, że jest ona napisana jako dopełnienie relacji radiowych jakie Panowie przesyłali do radiowej Trójki.

Fragment o wypadku jest jednym z najciekawszych z całej książki. Najgorzej wspominam część z ich pobytu przed i w Indiach, ciągłe narzekanie prawie na wszystko męczy, nudzi i odrzuca.

Hmm...

A ja właśnie "przejechałem" z autorem przez Indie i ten rozdział (jak dla mnie) jest najciekawszy, najbardziej odkrywczy i najbardziej motocyklowy.

Akcja z kaleką na drodze - tragifarsa na maxa :lol: kamienne trójkąty ostrzegawcze, policja "kierująca ruchem" pałami, zawracanie pod prąd ...

Fascynująca lektura.

I weź tu człowieku polegaj na recenzentach. Najlepiej przekonać się samemu.:gazeta:

Edytowane przez Wiking

• 3 weeks later...

Witam,

Ja jestem w połowie i uważam, że jest OK.

Nie jest to może "Long Way Round" ale da się przeczytać.

To jest opis podróży a nie instruktarz jak przejechać motocyklem kulą ziemską.

Polecam na zimowe wieczory lubiącym czytać "czasami" ;)

Co do ceny - w końcu można spalić 1 fajkę dziennie mniej przez 40 dni :unsure: .

ja kończę i mam mieszane uczucia

za troszkę skrobnę recenzję...:P

a ja jestem ''na Turcji'' i z tego co tam pisza chyba sie wybiore wlasnie tam jesli tylko wydysponuje troche wolnego czasu i wlasnie na motocyklu.

na razie ksiazka ok - koles mial pomysl i jaja zeby na cos takiego sie porwac ,ale jak mowi przyslowie polak potrafi ;)

Edytowane przez jacekrysiek