Skocz do zawartości

Lampa Soczewkowa - Czego Tu Brakuje?

MetalBeast
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś była piękna pogoda i postanowiłem skorzystać. Od początku mój bandit zaczął mnie zasmucać. Okazało się że akumulator zdechł (nie, nie przez alarm. Był odłączony a i tak zdechł - czas wymienic chyba), szybko go podładowałem i ruszyłem. Po 100km zatrzymałem się, patrzę, coś dziwnie dynda.
Okazało się, że żarówka od świateł mijania wylatała blink.gif No cóż. Może była źle włożona. Ale nie. Wcisnąłem ją ale coś mi tu nei pasuje, bo wystarczy szarpnąć i wylatuje sama.
Obejrzałem cholerstwo i chyba czegoś przy lampie mi brakuje blink.gif Nie wiem co ten poprzedni właściciel tam dłubał...
Zobaczcie, co tu nie gra, bo jak faktycznie czegoś brakuje, to to dokupie. Wkurza mnie że nie jest tak jak powinno.

zdj%C4%99cie0281_resize.jpg

zdj%C4%99cie0280_resize.jpg

Tak jakby te ząbki co są w żarówce nie mają się o co zaczepić. Nie rozumiem o co tu chodzi i czemu tam nic nie ma... tak to jest jak się kupuje moto o 17, jak jest już szarawo, chociaż to nie dyskfalifikuje sprzętu, acz wk**wia ;]

Chyba wiem o co chodzi element 2a lub 2b

40050030.png

To taki plastik zakładany na zatrzask do reflektora z wycięciami na żarówkę,

a mi brakuje elementu 2 to jakaś osłonka czy coś ale jej nie mam ;)

Edytowane przez baldhead
  • Upvote 1

Chyba wiem o co chodzi element 2a lub 2b

To bedzie to ....

Edytowane przez zuluss

Dokładnie! Dzięki panowie :]

Tylko teraz skąd to wszystko wytrzasnąc... przecież nowego reflektora nie kupię ;/ Swoją drogą zastanawiające, gdzie się podziały obie gumy i te pierścienie <_<

Może ktoś był "najlepszym mechanikiem" i mu zostały części po robocie....jak wymieniałem żarówy u siebie to sam prawie zapomniałem o tych gumach......a co do wytrzaśnięcia to nawet na allegro może byc problem....ja bym szukał kogoś kto ma do opylenia moto na części i dopytywał sie o to badziewie...

Pozostaje serwis, poniżej masz numery katalogowe:

2 SKU: 35125-24F00

2A SKU: 35127-31F50 RING, RH

2B SKU: 35327-31F50 RING, LH

tanio nie będzie na zagrabanicznych stronach te zatrzaski po ok. 10 $ na strone, gumowe osłonki po ok. 20 $ u nas pewnie + 60%

• Upvote 1

A te osłony gumowe to istotny element? bo ich nie mam ale nie wiem czy nie było by lepiej jak by były lepsza ochrona przed kurzem bo u mnie już coś widać kurz w lampie :/

A może ktoś zapodać fotę jak to w realu wygląda ( może być założona w lampie)

RafałS600 - ja wiem że można zapomnieć, ale normalnie jak zobaczysz, to spowrotem zamontujesz (kląć, i wkurzajac się, bo było prawie poskładane :P, ale to zrobisz). A tu?szkoda gadac... mozę opylił jakiemuś delikwentowi...

Kursorek - dzięki za dokładne info. We wrocławiu jest jakiś salon suzuki i pewnie mi sprowadzą??? Już pal sześć ile to będzie kosztować, ale drażni mnie jak coś w moto nie jest do końca teges.

baldhead - skoro je tam przewidzieli, to raczej powinny być :] Ja tam kupuję całość. A swoją drogą, gdzie się podziały Twoje ?? Bo dla mnie to zagadka, gdzie znikają takie części i jak można ich nie zamontować ;/

Ale jestem wkurzony, nie polecam kupować moto jak już się robi szaro, ale cóż. Detal.

Edytowane przez MetalBeast

Tych części już nie było jak moto kupiłem nawet nie wiedziałem że tam ma coś takiego być w tamtym roku szukałem rysunku rozłożonej lampy i zauważyłem że jest jakaś osłonka a u mnie tego nie ma :/ ale nie przejmowałem się za bardzo. wysłałem zapytanie do suzuki czy mają coś takiego.

Powiem ci kolego że nóż się otwiera w kieszeni na sprzedawców z allegro. Jakiś czas temu kupiłem reflektor do siebie bo mój kwalifikuje się do wymiany wiedziałem że osłon gumowych nie ma bo sprzedawca o tym powiedział (nawet ze 2 dyszki z ceny opuścił) ale teraz sprawdziłem bo reflektor jeszcze leży w domu i z tych pierścieni ogołocił go również. Niech go szl..k trafi.

Te pierścionki może są chodliwe :D ale przecież ze starej lampy przełożysz chyba że masz uszkodzone:/

Te pierścionki może są chodliwe :D ale przecież ze starej lampy przełożysz chyba że masz uszkodzone:/

Przełożę, ale chodzi o sam fakt polskiej uczciwości - zarobić aby się nie narobić i jeszcze kogoś w wała zrobić.

Przełożę, ale chodzi o sam fakt polskiej uczciwości - zarobić aby się nie narobić i jeszcze kogoś w wała zrobić.

Smutna prawda, polak potrafi

Panowie ale jak to mogło zginąć skoro tych gum się nie zdejmuje do zmiany żarówki :o ?

Kolego zadzwoń tu

Wszelkie pytania prosze kierować na maila kaflar19@wp.pl lub gg 4575876

tel 665-456-475

Zapraszam !!! do zakupów w firmie "MOTOHAUZ"

IVAN

Kolo z Żagania (WIĘC NIEDALEKO CIEBIE)

typ ma sporo części do Bandziora więc pewnie Ci pomoże :)

pozdro

Dostałem odpowiedź od suzuki w sprawie tych gumowych uszczelnień na rysunku oznaczone jako 2 :

Witam

Koszt jednej sztuki to 73zł nie mam na miejscu czas oczekiwania to 2 do 3 tygodnie.

Wymagana wpłata zaliczki na konto lub osobiscie.

146 zł za 2 gumowe osłonki..... drogo :/

40050030.png

idź na szrot i kup - dasz może z 20 zeta - pasują od wszelkiej maści japońców - nissan, mazda, honda

No dzieki wszystkim za podpowiedzi. Wygrzebałem jakieś części od hondy kumpla, którą popsuł na bagażniku innego auta, ale gumy są za duże a zaczepy nijak nie pasują.

Ale już zanlazłem gumy i tylko szukać zaczepu do żarówki pozostało.

mi też z serwsu odpowiedzieli:

"Witam

Poniżej ceny cześci /w przypadku akceptacji proszę proszę o złożenie zamówieni z podaniem nr referencyjnych i ilości szt/ czas realizacji ok. 5-7 dni roboczych/

Do zamówienia wymagana jest wpłata należności osobiście lub przelewem oraz podanie wszystkich danych teleadresowych do faktury

(35125-24F00) ok. 75 pln szt

(35127-31F50) ok. 40 pln szt

(35327-31F50) ok40 pln

Marek kurowski

"

Jak zobaczyłem to ... :blink:<_< .podziekowałem ;) oni chyba na głowę upadli. MOCNO!

Kosmal, napisałem do gościa którego namiar podałeś. Za 2 gumy i 2 pierscienie woła 100zł.

Aaa, jeszcze jedno! Jak się mocuje te pierścienie do lampy ??? na wcisk? na foto widać takie jakby zaczepy

Edytowane przez MetalBeast

No dzieki wszystkim za podpowiedzi. Wygrzebałem jakieś części od hondy kumpla, którą popsuł na bagażniku innego auta, ale gumy są za duże a zaczepy nijak nie pasują.

Ale już zanlazłem gumy i tylko szukać zaczepu do żarówki pozostało.

mi też z serwsu odpowiedzieli:

"Witam

Poniżej ceny cześci /w przypadku akceptacji proszę proszę o złożenie zamówieni z podaniem nr referencyjnych i ilości szt/ czas realizacji ok. 5-7 dni roboczych/

Do zamówienia wymagana jest wpłata należności osobiście lub przelewem oraz podanie wszystkich danych teleadresowych do faktury

(35125-24F00) ok. 75 pln szt

(35127-31F50) ok. 40 pln szt

(35327-31F50) ok40 pln

Marek kurowski

"

Jak zobaczyłem to ... :blink:<_< .podziekowałem ;) oni chyba na głowę upadli. MOCNO!

Kosmal, napisałem do gościa którego namiar podałeś. Za 2 gumy i 2 pierscienie woła 100zł.

no to widać że ostatnio mu słoneczko przygrzało :lol: :lol:

wydechy miał w dobrych cenach jak z nim rozmawiałem, no cóż trudno...

Aaa, jeszcze jedno! Jak się mocuje te pierścienie do lampy ??? na wcisk? na foto widać takie jakby zaczepy

Na wcisk lekko wchodzi a żeby wyciągnąć (raz sciągałem) to chyba trzeba scisnąć po bokach tyle pamiętam.

A bedziesz brał od tego gościa za 100? czy nie, bo też pisałem do niego o gumy to mi wyjechał z zestawem 2 pierscienie i 2 gumy za 100zł

co wy sie dziwicie - typowy handlarz ... dzwoni do niego typ nacisnieniowany na takie elementy ktore mozna znalesc jedynie w serwisie lub po takich szrotach jak jego wiec wola ile chce i ma 90% pewnosci ze ludzie i tak wezma i tak... :D życie :D

a daj spokój. 100 zł za kawałek gumki i plastiku? Poszukam u kogoś kto ma rozwaloną lampę...

Baldhead, te pierścionki trzymają się na czym ?? Zobacz na to zdjęcie u góry co dałem, czy te dynksy (dwa po przeciwległych stronach) po bokach je trzymają czy co?

swoją drogą, dlaczego na wszystkich lampach jest napisane STANLEY? Jak choćby tu:

http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/96/93/17/1296931774

,czy na wielu innych. Na angielskich shyba jest samo STANLEY bez tych E i innych oznaczeń,

jak tu:

Headlight Unit

zaciekawiło mnie to. Czyżby jakaś inna firma robiła te lampy dla suzuki?

Baldhead, te pierścionki trzymają się na czym ?? Zobacz na to zdjęcie u góry co dałem, czy te dynksy (dwa po przeciwległych stronach) po bokach je trzymają czy co?

Nie ma to jak bandzior pod ręką. Późno ale czego się nie robi dla kolegów z forum :D :

dsc00888vw.jpg

dsc00889sc.jpg

dsc00890nb.jpg

dsc00892m.jpg

Trzyma się tylko na 2 zaczepach u góry i na dole. Żeby sciągnąć to scisnąłem po bokach i lekko do góry :D

ps. możesz kliknąć na add.png w rogu jak pomogłem :D

ps2. mało kto używa tych add.png panowie nie krępujcie się :D

DZIEKI CHŁOPIE! SPRAWDŹ PRIV BO MAM COŚ DLA CIEBIE, CZEGO SZUKASZ!!!

Ja też dziękuje za priva

Edytowane przez baldhead
  • Upvote 2

DZIEKI CHŁOPIE! SPRAWDŹ PRIV BO MAM COŚ DLA CIEBIE, CZEGO SZUKASZ!!!

Balem się, że już coś w mojej lampie było kombinowane i dla tego nie ma tych pierścieni, bo nie mogłem wykminić na czym się trzymają te pierścionki, a to wszystko wita tych małych cypelków, których po prostu nie widać za dobrze... Swoją drogą, to wszystko tam bardzo delikatnie wygląda i faktycznie łatwo rozwalić.

No to teraz tylko czekać aż mi znajomy przyśle pierścień. Jeden. Drugiego będę szukał.

Części skompletowane. Udało mi się zdobyć potrzebne elementy, wszystko pasuje bez zarzutu. W sumie poszło na to jakieś 20zł :)

Dzięki jeszcze raz za pomoc!

Temat spokojnie możemy zamknąć.

Do mnie też dziś gumy doszły a ten kolo z motohauz'a za 2 gumy chciał 80 zł a ja kupiłem za 12zł+przesyłka :)