Skocz do zawartości

1-Wszy Bieg Problem Z Przyspieszeniem

Gość PBRNoom
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

mam otóż taki problem. ruszam z jedynki. motocykl się pomału kula (normalnie idzie do ok 4 tyś) , obroty dochodzą do 7-8 tyś, a na liczniku dalej 40km/h i nic nie przyspiesza. bałem się kręcić go wyżej, bo nie wiem czy uszkodziło by to silnik przy takim dziwacznym zachowaniu. Wrzucam 2,3,4,5,6 i idzie jak burza. tylko coś z tym pierwszym biegiem...

Dodam że motocykl stał w garażu przez 3 tygodnie, przez ten czas go myłem, woskowałem, wyczyściłem łańcuch oraz nasmarowałem ale nic nie robiłem z silnikiem. Raz go odpaliłem i przejechałem się po okolicy. aha, podładowałem raz akumulator.

jeżeli obroty normalnie wchodzą a nie przyśpiesza to może to oznaczać koniec sprzęgła, ale są tutaj mądrzejsi ode mnie to poczekaj co oni powiedzą. Potem ciągnie normalnie bo olej się rozgrzewa ???? Nie jestem pewien.

jesli obroty rosna a nie przyspiesza to slizga Ci sie sprzeglo.

Na jedynce jest najmocniejszy wiec je tam "zrywa".

Aby sie utwierdzic mozesz walnac mu z klamy na dwojce (jak do poderwania na gume) i zobaczysz czy sie tez rozklei (czyli, ze wzrosna obroty ale bez mocnego ciagu).

Ile orientacyjnie masz przejechane ? Byc moze tarcze sprzeglowe zaczynaja sie juz konczyc..

jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić..sprzęgło jak wyjechanę to ślizga się bardziej wraz ze wrzucaniem wyższych biegów..

ma przejechane 16 tyś km

Jak miał 14 robiono mu full serwis.

motocykl z 1996 a Ty wierzysz ze ma 16k km ??? :D

Ten full serwis o ktorym piszesz obejmowal pewnie i "naprawe przebiegu licznika" o jakies 60-70k do tylu :)

Po wyjechanym sprzegle sadzac to ma pewnie 76k lub lepiej...

Tarcze sprzeglowe maja zrobic 60tysi bez pierdniecia.

A Twoje z tego co piszesz ma juz dosc... wnioski wyciagnij sam.

16 tys? :D to mniej niż mój skuter 50cm z 2008

Ktoś zdjął 4 zera z licznika

Licznik po prostu się wyzerował jak zabrakło miejsca na kolejną cyfrę z przodu ;)

Na jedynce jest najmocniejszy wiec je tam "zrywa".

Ehm...

Jak się sprzęgło kończy to:

1)bierze "pod koniec" a nie na początku - zobacz linkę jak wyregulowana;

2) na najwyższym biegu przyspieszaj - zacznie się ślizgać. Jak się ślizga to na najwyższym biegu, bo wtedy są największe obciążenia - opór powietrza zależy od prędkości.

wszystko fajnie, tylko szanowni panowie nie wzieliście pod uwagę tego że to mój pierwszy motocykl i 'pierwsze' kilometry. może to te moje 'super' umiejętności zabily te tarcze sprzęgłowe? poza tym co to znaczy że sprzęgło się ślizga? (wybaczcie durne pytanie :P )

wszystko fajnie, tylko szanowni panowie nie wzieliście pod uwagę tego że to mój pierwszy motocykl i 'pierwsze' kilometry. może to te moje 'super' umiejętności zabily te tarcze sprzęgłowe? poza tym co to znaczy że sprzęgło się ślizga? (wybaczcie durne pytanie :P )

chyba by ci sie nie udalo tak szybko:) bandzior to twarda sztuka :D a ze sprzeglo sie slizga tzn ze jak jedziesz to jak wskazowka na obrotomierzu rosnie to nagle obroty zajebiscie rosna a nie przyspieszasz = takie ala uczucie jakbys trzymal okrecona manetke i sobie jechal a ktos by ci wcisnol podczas jazdy sprzeglo - obroty sruuu w gore a ty nic :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.