Skocz do zawartości

Wydech - Czyszczenie Kolektora Wydechowego - Polerowanie

Gość kondziu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Efekt rewelacyjny, z daleka będzie Cię teraz widać jak będziesz raził po oczach odbijającym słońcem.

• 3 weeks later...

A co powiecie na to? ;)

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-06/a8263110/dsc00220.jpg.html

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-06/e976b21b/dsc00218.jpg.html

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-06/9a6a6b23/dsc00255.jpg.html

W moim przypadku praca wyglądała tak: papier wodny od 400 do 2000 następnie osuszenie kolektorów i jeszcze raz papier 2000 ale całkiem na sucho i teraz UWAGA 2 pierwsze fotki to efekt bez pasty polerskiej używając tylko papieru 2000 na sucho :D Wpadłem na to całkiem przez przypadek i efekt całkiem mnie zaskoczył (trzeba się mocno przyłożyć z tym 2000 i często go zmieniać) Po przepolerowaniu pastą automax przy użyciu waty było jeszcze lepiej ale różnica nie była znacząca. Polerke wykonałem całkowicie ręcznie bez użycia elektronarzędzi. Od czasu pucowania minął ponad miesiąc i musze stwierdzić że całkiem ładnie się to utrzymuje ale trzeba wziąć pod uwagę to że praktycznie nie jeżdżę w deszczu (chyba że zaskoczy mnie w trasie). Jedyne co zauważyłem to lekkie pożółknięcie kolektorów ale to normalka i nie da sie tego uniknąć. Teraz od czasu do czasu trzeba będzie przejechać kolektory automaxem ;)

• 1 month later...

Ja się chyba skuszę na pastę do ząbków :rolleyes:

Jak najlepiej to zrobić? na mokro? sucho? czyścić czymś miękkim czy chropowatym? Proszę o odp gdyż dzisiaj brzydka pogoda więc mógłbym sobie w garażu trochę podłubać ;)

Ja się chyba skuszę na pastę do ząbków :rolleyes:

Jak najlepiej to zrobić? na mokro? sucho? czyścić czymś miękkim czy chropowatym? Proszę o odp gdyż dzisiaj brzydka pogoda więc mógłbym sobie w garażu trochę podłubać ;)

Próbowałem pastą colodent i troszkę lipa :P trzeba dużo wody, żeby zmyć, poczekać aż wyschnie i liczyć, że nie wyjdzie biały osad z pasty, bo jak nie to znowu zmywanie. Nie żałuj wody! :lol: :lol:

Aaaa ja szorowałem starą szczoteczką do zębów i pucowałem szmatką.

Edytowane przez damien

Myślałem, że efekt będzie nieco lepszy, ale i tak jest lepiej. Przy okazji moto wyczyściłem calutkie, 5 godzin zeszło :rolleyes:

• 2 months later...

no to jutro już mam co robić:) Jak będą efekty to się pochwalę

alu-chrom i do dzieła.

A czy da się coś zrobić z wypalonym kolektorem?

Bo u mnie jest mocno wypalony(delikatny fiolet na kolanku kolektora)

A czy da się coś zrobić z wypalonym kolektorem?

Bo u mnie jest mocno wypalony(delikatny fiolet na kolanku kolektora)

w twoim przypadku to w grę wchodzi tylko polerowanie kolektora :) jak na razie nie znam żadnej pasty na rynku żeby to zeszło :)

• 2 weeks later...

Ja dodam od siebie. Po zdjęciu wydechu (bo inne żeczy robię to przeszkadzał) umyciu zacząłem polerke pastą K2 Aluchrom.

Efekt jest, ale już czekam na zakupiony filc do wiertarki - dawno się tyle nie na jeb**em :D:D:D hahaha. Ręcznie są nie doróbki i wymagają więcej czsu/siły (znaczy mam zaniedbane rurki :P).

• 3 months later...

Jak w tytule, mogę pomóc, właściwie to po prostu wypolerować wydech:) jedyne co potrzebne to pasta (najlepiej autosol) i ew. dorzucić pare groszy na zużywającą się gąbkę :) zapraszam ludziska z wroclawia i okolic myśle że dobra okazja żeby sie poznać!

Kolego jeśli możesz i chcesz w czymś pomóc to jest do tego odpowiedni dział, nazywa się Bandyta-Bandycie :usmiech:

Kolego jeśli możesz i chcesz w czymś pomóc to jest do tego odpowiedni dział, nazywa się Bandyta-Bandycie :usmiech:

aaa... no wybacz, już wiem. można jakoś przenieść?

Obawiam sie ze procz Wojteckiego wszyscy wola kobiety i chyba nikt nie zglosi sie na polerowanie wydechu :D:D

• Upvote 1

Obawiam sie ze procz Wojteckiego wszyscy wola kobiety i chyba nikt nie zglosi sie na polerowanie wydechu :D:D

Hahaha! W takim razie nie wiem czy chce poznawać Wojteckiego :D naprawde ciekawe podejście do sprawy :)

nosz k**wa..aeternus leci raport :D

Kolega chciał pomóc a Wy tu Wojteckim straszycie :) Niedługo cały Wrocław będzie miał wypolerowane... :)

W zeszłym sezonie przykleiła mi się do wydechu taka taśma biało- czerwona ostrzegawcza (jak na budowach) i dziadostwo nie chce zleźć. Przypiekło się i nie chciałem jakoś szorować inwazyjnie żeby z chromem nie odjechało. Masz jakiś patent na to? Nie ma tego dużo ale wkurza bo wygląda jakby było przerysowane i pordzewiałe.

:trzepie:

Ja z kolei na wydechach mam takie jakby odpryski- czarne kropki. Tez nijak nie moge sie tego pozbyc. a probowalem uzywac do tego tej samej pasty ktora poleruje felgi- czyli sprawdzona i dobra.

W zeszłym sezonie przykleiła mi się do wydechu taka taśma biało- czerwona ostrzegawcza (jak na budowach) i dziadostwo nie chce zleźć. Przypiekło się i nie chciałem jakoś szorować inwazyjnie żeby z chromem nie odjechało. Masz jakiś patent na to? Nie ma tego dużo ale wkurza bo wygląda jakby było przerysowane i pordzewiałe.

spróbuj środkiem firmy BERNER do usuwania bitumów powinno puścić, jak nie to tempo, szmatka i do roboty :)

Ja z kolei na wydechach mam takie jakby odpryski- czarne kropki. Tez nijak nie moge sie tego pozbyc. a probowalem uzywac do tego tej samej pasty ktora poleruje felgi- czyli sprawdzona i dobra.

pytanie z czego masz wydech i w ktorej jego czesci... postaraj sie maszyną polerską przeleciec bo ręką to możesz co innego robić...

no coś takiego, ale jak musisz kupować specjalnie na tą okazje, to lepiej spróbuj tempo, jest w kazdym tesco kosztuje grosze, tylko ze z 10 min bedziesz polerował, ale powinno zejść

Tempo trochę szorowałem, niestety całość nie zlazła.

Ja dwa dni temu czyściłem jakąś pastą do chromów (niemiecka). Niestety nuie pamiętam nazwy a teraz nie mam podlądu. Natomiast efekt był super. Pięknie wyszło.

Właśnie się przymierzam do polerki kolektorów. Planuję to zrobić filcem na wiertarce i jakąś pastą polerską, bo przypalonych owadów i różnych wykwitów przylepionego syfu ciężko się pozbyć szmatką i rączką :P