Skocz do zawartości

Wydech - Czyszczenie Kolektora Wydechowego - Polerowanie

Gość kondziu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nówka wygląda. Wypieszcony ten Twój dziorek :)

Jak nówka wygląda. Wypieszcony ten Twój dziorek :)

Dzięki, ale wiadomo aparat przekłamuje trochę :zeby: Zawsze jest co poprawiać :usmiech:

było warto, niezły efekt :oki: który przynajmniej u mnie nie potrwałby długo :D

Czyszczenie powtarzałem 2x, wszystko ręcznie, trochę czasu zeszło ale było warto.

Cześć,

Możesz powiedzieć ile mniej więcej Ci to czasu zajęło? Jak również na co nakładałeś tą pastę, na zwykłą szmatkę, czy może na jakiś filc lub jeszcze coś innego?

Efekt jest rewelacyjny! :oki: Pogratulować!

Cześć,

Możesz powiedzieć ile mniej więcej Ci to czasu zajęło? Jak również na co nakładałeś tą pastę, na zwykłą szmatkę, czy może na jakiś filc lub jeszcze coś innego?

Efekt jest rewelacyjny! :oki: Pogratulować!

Powiem Ci, że z 3godzinnki się bawiłem z jakimiś tam krótkimi przerwami (tu telefon tu coś :usmiech:) używałem do tego coś w rodzaju ścierek polerskich.

było warto, niezły efekt :oki: który przynajmniej u mnie nie potrwałby długo :D

hehe a co kolektory cały czas do czerwoności rozgrzane? :zeby:

wow, ale efekty...!!! ja myślałem, że jak mam odymiony wydech przy łączeniu to już tak musi zostać hehe ....w następny weekend szoruje po pastę i jazda :))

hehe a co kolektory cały czas do czerwoności rozgrzane? :zeby:

az tak to nie ale przy dynamiczniejszej jeździe i przy pomocy deszczu potrafi sie człowiek wk**wić że tyle pracy a efekt żółknie :slash:

Efekt zolknie bo taki material i nic z tym nie zrobisz chyba ze bedziesz :trzepie: je po kazdej jezdzie :) Co do mycia silnika polecam preparat o nazwie ARVA albo AKRA (jedno i to samo tylko nazwe zmienili) Nie zostawia zadnych smug ani wzerow i praktycznie cale moto mozna nim jechac.

No tak jak wyżej logicsys pisze nic się z tym nie zrobi, ale warto co jakiś czas pomęczyć się i wypucować kolektory :zeby:

• 5 months later...

Witam,

Wczoraj wziąłem się za czyszczenie moich "złotych" kolektorów przy użyciu włókniny ściernej o gradacji 320 oraz pasty k2-Aluchrom. Efekt jak dla mnie wyszedł niezły, jedyne co to pozostały rysy widoczne przy dobrym oświetleniu. Czy włóknina ewentualnie papier wodny o gradacji 1000 albo 2000 zlikwiduje przynajmniej część z tych rys ( nie koniecznie zależy mi na efekcie lustra)??

Kilka fot:

szmatka najlepiej jakaś bawełna lub flanela i pasta , ja tak czyszcze swoje i sa jak lusterko! oczywiście troszke sie trzeba namachać :)

a tak btw to taki temat juz był...

Ja polerowałem filcem na szlifierce i pastą zieloną w kostkach, granulacja bodajże 600. Mam jeszcze pastę w kostkach do wykończenia i polecaną na forum Arexons :)

• 2 years later...

siema siema!

jakies propozycje na odświeżenie tego tłumiczka, żeby był efekt lustra (niestety zadna wolnoobrotowa katowka z filcem nie dysponuje)

moze szmata i aluchrom z K2? czy jakies inne propozycje?

tłumik:

http://polishbanditcrew.pl/uploads/1320694804/gallery_1845_417_417.jpg

Z mojej strony proponuje spróbować taką o to pastę AUTOSOL "ANTIBLAU"

10004423_970_11.JPG

Konsystencja mleczka. Wystarczy ją nałożyć na gąbkę i przetrzeć wydechy, później zmyć wodą i wypolerować suchą szmatką. Sam byłem w szoku... Efekt jak na zdjęciu - moje moto... Teraz to tylko kwestia zobaczyć jak długo taki stan się utrzyma w użytkowaniu...

http://polishbanditcrew.pl/gallery/image/11854-kolektory-czyszczenie/

pozdr...

Edytowane przez Lord_Nicon

gdzie można najtaniej wyrwać tego autosola ?

Na allegro tego jest sporo... Ja zakupiłem za 43 zł + przesyłka - czyli wyszło około 50 zł za całość...

gdzie można najtaniej wyrwać tego autosola ?

Ja kupowałem na allegro. Sprawdzałem też w sklepach internetowych ale i tak wszędzie masz cenę na poziomie 50 zł

a moze gdzies stacjonarnie da sie to wyrwac? jakis real, stacje benzynowe, ktos sie spotkal ?

edit:

hehe dobra znalazlem na allegro sklep sprzedajacy to "cudo"

http://allegro.pl/autosol-anti-blau-125ml-do-pielegnacji-kolektorow-i5062443131.html

Lord_Nicon powiedz czy tlumik (ten co wstawialem wczesniej) tez moge tym smialo potraktowac?

Edytowane przez Emwu96