Skocz do zawartości

Rewolucja W Prawach Jazdy

Gość Wacha
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

kurator: od jazdy 120 po miescie jest bardzo prsoty sposob na powstrzymanie:

ja np proponuje

1. maxymalny mandat za przekrocznie predkosci o 50km/h powinien wynosic albo 25% rocznych dochodow albo w wyniku brakowu takowych 5000zl + zabranie prawa jazdy na rok czasu, i gwarantuje ze wiekszosci rajdowcow zmieknie rura.

generalnie to tez sie z toba zgodze ze te zmiany sa takie ciapowate, ale patrzac na statystyki powyzej maja troche sensu.

jezeli zas chodzi o same szkolenia, gdzie sredni koszt kursu na prawo kat A. wynosi 800 czy 900zl, to jak sobie wyobrazasz dodanie wszystkich rzeczy ktore proponujesz?:) kurs powinien kosztowac okolo 2,5-3tys zlotych,

zas samo odnawianie prawa jazdy, tez jestem za, ale niestety to prawie nie mozliwe,

jezeli dzisiaj czeka sie w WORDach 2tyg na egzamin, to pewnie jakby wszyscy ci ktorzy maja juz prawko jazdy tez tam musieli isc to oczekiwanie na egzamin pewnie bylby pol roku:)

Popieram pomysł z mandatem. Lepszy niż ograniczanie wiekiem mocy pojazdu według mnie ;)

Statystyki opisują obecną sytuację. Wprowadzenie ograniczeń wiekowych, przesunie większość wypadków do innej grupy wiekowej i tyle.

Wiem, niemożliwe... Ale byłoby lepszym rozwiązaniem ;)

Dlatego zapytany o opinię, wskażę to czy inne lepsze rozwiązanie przed ograniczanie wieku.

Cena kursu będzie wyższa. Czyż to samo w sobie też nie ograniczy grup wiekowych sięgających po prawo jazdy? :D

Ale lepiej zapłacić więcej za coś lepszego niż przyoszczędzić i się zabić ;)

Zmiany w samej formule egzaminu nie byłyby wcale tak kosztowne.

Tylko im się nie chce. Skoro można sztucznie poprawić statystyki.

Poza tym - w ten sposób bardziej się sondaże podbije, bo to bardziej popularne rozwiązanie na pewno będzie.

A czy lepsze... Cóż...

Po raz kolejny więc podsumuję: uważam proponowanę zmianę za złą, gdyż nie spowoduje wzrostu bezpieczeństwa na drodze, a kosztuje sporo pieniędzy. Wolałbym jakieś zmiany w sposobie przeprowadzania egzaminów, które wymuszą zmiany w kursach. Nawet jeśli kursy przez to podrożeją.

Jak nie kurs droższy, to latanie za wymianą papierków i opłaty za kolejne egzaminy będą i tak wyższe niż podwyżki cen kursów ;)

Edytowane przez Kukurator

Po raz kolejny więc podsumuję: uważam proponowanę zmianę za złą, gdyż nie spowoduje wzrostu bezpieczeństwa na drodze, a kosztuje sporo pieniędzy. Wolałbym jakieś zmiany w sposobie przeprowadzania egzaminów, które wymuszą zmiany w kursach. Nawet jeśli kursy przez to podrożeją.

Jak nie kurs droższy, to latanie za wymianą papierków i opłaty za kolejne egzaminy będą i tak wyższe niż podwyżki cen kursów ;)

wiesz co? tak po tym kawalku twojego tekstu ...opadła mi szczęka... po h*j to piszesz po raz 100? kazdy ktos czyta wie co pisales wczesniej bo jest inteligentny - przypominasz jak dla mnie takiego typowego polskiego ksiedza...(sorx jesli cie urazilem) nie wazne co bys nie powiedzial to on i tak bedzie p*****lił swoje i jeszcze bedzie w swietym przekonaniu ze jest zajebisty :D dlatego ja nigdy nie chodzilem na religie :D aaa no i mam nadzieje ze nigdy na zlocie po pijaku cie nie spotkam :D bo ci naprostuje mysli rencyma !! ;)

(...) i mam nadzieje ze nigdy na zlocie po pijaku cie nie spotkam :D bo ci naprostuje mysli rencyma !! ;)

Groźba karalna...

Groźba karalna...

a buzki umiesz czytac? :D

A wiesz co to sarkazm? ;)

hehe ale ja go nie widze naocznie a buzki widac ;P

wiesz co? tak po tym kawalku twojego tekstu ...opadła mi szczęka... po h*j to piszesz po raz 100?

Bo po raz dziewięćdziesiąty dziewiąty inni dają znać, że nie zrozumieli, o co mi chodzi i wciąż próbują mi odpowiadać, tylko zupełnie nie odnoszą się do tego, co piszę, a do jakichś własnych dopowiedzeń. Więc liczę, że może tym razem, ktoś to przeczyta, zrozumie i następna odpowiedź kierowana do mnie, będzie również nawiązywać do tego, co napisałem :)

Aaaaameeen!

Kurde, ale jestem zajebiaszczy :D

Gdybym był kobietą, to bym się ze sobą ożenił.

aaa no i mam nadzieje ze nigdy na zlocie po pijaku cie nie spotkam :D bo ci naprostuje mysli rencyma !! ;)

To może być ciekawe. Mnie już od dawna rynce świerzbią, bo już od długiego czasu nawet porządnego sparingu nie miałem :boks::D

Bo bijatyczkę bardzo lubię ]:->

Tylko po pijaku to słabe wyzwanie :(

Byle do zlotu :lol:

no to jak juz daliscie sobie "po razie" to zamykam bo od kilkunastu postow ten temat do niczego nie prowadzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.