Skocz do zawartości

Klamki Titax-A

duko
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Chcąc zrobić gwiazdkowy prezent mojemu motocyklowi wymyśliłem zmianę klamek :) , tylko powstał dylemat typu jakie wybrać długie czy krótkie ??? Jakby Ktoś posiadał opinię w tym temacie będę wdzięczny .

hebel to dwa palce ale sprzęgło to sam nie wiem jak by było bez odrywania wszystkich palców z manetki

no mi sie lapa cala nie miescila na tych krotkich, i sam zdecydowalem wziac dlugie (ktore sa i tak krótsze od tych ori montowanych). poza tym smiesznie tak wygladaja te krotkie na bandziorze.

no właśnie mnie niepokoi nie tylko użytkowanie ale również wygląd klamek i raczej się zdecyduję na te dłuższe

Posiadam takie krótkie i jest ok. Hamulec na dwa palce a sprzęgło na dwa lub trzy. Kwestia przyzwyczajenia.

One bez problemu pasują?

kupujesz dedykowane do modelu jaki posiadasz.

ja polecam klamki na dwa palce, a sprzegło typu easy pull mam to u siebie i nie ma lepszej klamy, na dwa palce i chodzi leciusienko, że jednym palcem pociagniesz

Edytowane przez Evo_Damian

Witam,

Ja rowniez chce zmienic klamki na czarnr lub carbonowe, i podobnie jak kolega interesuja mnie opinie, poza tym ktorego producenta mozna obdarzyc zaufaniem, sa jakies produkty topowe w tym segmencie../

Planuje tez wymiane kiery na czarna i nie wiem czy aluminowa czy stalowa brac, oraz wlasnie w jakiego producenta produkt warto zainwestowac..?

Chetnie poczytalbym wiecej opini ;)

Pozdrawiam!

• 3 weeks later...

Venom, jak Ci dupoa nie dala to nie musisz sie na forum wyżywac. Mozesz naprzyklad stanac przed sciana, wziasc rozbieg i pochylic glowe, wyjdzie na to samo.

Poprostu nie jezdzilem z ktortkimi klamkami, wiec nie wiem i ot cale pytanie. Ale dzieki za dobre slowo i kolezenska pomoc.

synku,per "dupa" to możesz do swoja stara .Ja syneczku mam żone i faluj trochę bo możesz po lapie za takie texty dostać przy jakieś okazji ,poniał ?

A teraz info dla takich lanserów jak ty .Z krótkimi albo długimi klamkami jeździ się TAK SAMO .

Ja bym kupił długie, jak nie jeździłeś z krótkimi może być to dla ciebie niekomfortowe więc po co ryzykować. Te i te wyglądają kozacko:)

synku,per "dupa" to możesz do swoja stara .Ja syneczku mam żone i faluj trochę bo możesz po lapie za takie texty dostać przy jakieś okazji ,poniał ?

A teraz info dla takich lanserów jak ty .Z krótkimi albo długimi klamkami jeździ się TAK SAMO .

cos Pan, Panie Venom bardzo spiety i agresywny sie wydaje na tym forum... nie kazdy tutaj brandzluje sie nad filtrami K&N, niektorzy lubią podrozowac - i beda cieszyc sie kazdym nowym kilometrem, inni maja radzosc z upiększania swojego motocykla, jeszcze inny traktuje go jak zwykły dupowóz z A do B - i nic Ci do tego..

kolega duko zapytal jaki typ klamek kupic ma do swojego motocykla, bo moze nie widzial obu, nie wie z czym to sie wiąże, itd.. itp.. etc.. nie masz nic sensownego (i grzecznego) do powiedzenia w tym temacie wiec olej go i zachowaj swoje kąśliwe uwagi dla siebie..

a gwoli scislosci - masz racje - jezdzi sie tak samo, ale hamuje juz troszke inaczej i wazne sa tutaj przyzwyczajenia.

pozdrawiam

Daniel

• Upvote 1

Panowie luzik. Po co ta spina Venom? Ja tez chce wymienic na lansiarskie klamki i chetnie poczytam cos sensownego na powyzszy temat

watek przeczyszczony z offtopa i bluzgania.

kolega goncior niech sie troszke przyhamuje i nie schodzi na poziom wypowiedzi cytowanego.

a kolega Venom ochlonie sobie przez 48h w nagrode za ten post http://polishbanditc...dpost__p__61626

kontynuujcie dyskusje

No i gitara :)

A wracajac do klamek, to slyszalem ze na krotkich komfort jazdy jest gorszy, w sensie, trzeba wieksza sile wkladac w naciskanie klamki, za to reakcja szybsza. A dlugie to jednak wieksza wygoda w trasie..? Ktos moze potwierdzic..?

Goncior ja tam sie nie znam ale to wynika z czystej mechaniki.........lepiej sie odkreca śruby długim czy krótkim kluczem? Gdzie musisz wiecej energii zainwestować? Choc pewnie dobra, markowa klama jest juz takiej konstrukcji ,ze i tam wystarczy delikatnie musnąć i idzie do oporu.

Miałem już 3 różne motocykle z klamkami aftermarket.

Na dylemat czy krótsze czy dłuższe zasugerowałbym się bardziej zastosowaniem motocykla.

Jak używamy go do turystyki to lepiej oryginalnej długosci (czyli te dłuższe w ofertach aftermarket)... chociaż np. w Pazzo Racing model długi jest i tak trochę krótszy od oryginalnej "kosy" :)

Jeśli do miasta na gumę i na tor to brałbym krótkie bo wygodniejsze i dwoma palcami spokojnie się operuje.

Obecnie w ZZR1400 mam model długi z Pazzo ale i tak jest on krótszy o parę centymetrów od oryginalnego.

Jest poprawa komfortu i "feelingu" z motocyklem, nie mówiąc już o łatwosci ich ustawienia w czasie jazdy.

Lans czy nie, motocykl lepiej wygląda i się "dotyka" z bliska :)

Goncior ja tam sie nie znam ale to wynika z czystej mechaniki.........lepiej sie odkreca śruby długim czy krótkim kluczem? Gdzie musisz wiecej energii zainwestować? Choc pewnie dobra, markowa klama jest juz takiej konstrukcji ,ze i tam wystarczy delikatnie musnąć i idzie do oporu.

dokladnie, plus fakt jakie to cudowne hamulce ma bandzior + gumowe przewody.. - tutaj naprawdę trzeba mocno ugniatac lapa..

a pytanie troche lamerskie

klamka

chyba takie same klamki sa w 1200 i 600 ?

no nie bo klamka sprzegla jest inna.

B12 ma hydrauliczne a w 600 masz linke.

W 650 ja juz mam tez sprzeglo hydrauliczne.

Wiem ze z mechaniki to sier latwo wszystko tlumaczy, chodzilo mi raczej o odczucia subietywne. Czyli jednak dlugie klamki beda :D

watek przeczyszczony z offtopa i bluzgania.

kolega goncior niech sie troszke przyhamuje i nie schodzi na poziom wypowiedzi cytowanego.

a kolega Venom ochlonie sobie przez 48h w nagrode za ten post http://polishbanditc...dpost__p__61626

kontynuujcie dyskusje

heheh,no proszę cię .Pięknoduchostwo w czystej postaci .

dokladnie, plus fakt jakie to cudowne hamulce ma bandzior + gumowe przewody.. - tutaj naprawdę trzeba mocno ugniatac lapa..

ta,no strasznie ciężka robota .A wogóle to siedzenie na motocyklu jaka ciężżżżżka robota .I te gumowe opony . Może by to tak wymienić na fotel i konsole ?Nie trzeba by wkłdać tej gigantycznej siły w hamowanie ?Gumowe przewody...jezu, no straszny problem .

Hamulce ci sie w bandziorze nei pdobją? lle czasu jeździsz motocyklami i czym jeździłeś wcześniej ?