Skocz do zawartości

Zonk! Nieszczelny Kolektor

RafalS600
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Poszedłem sobie dziś radośnie do garażu przygotować moto do snu zimowego.....troche poprzecierałem, spusciłem powietrze w oponach itp itd....i m.in. wykrecam świece....zalewam olej do każdego gniazda a tu nagle patrze że pod moto zaczynają mi się pojawiać 4 plamki oleju wyciekającego radośnie przez szczeline gdzieś przy łączeniu kolektora z głowicą.....dodam że ostatnio robilem cokolwiek (poza czyszczeniem) z kolektorami w......marcu!.... Śruby mocujące kolektory są dokręcone dośc solidnie..(aż sie boje teraz odkręcać)....ale coś z tym i tak bede musiał zrobić....w każdym razie od dawna moto nie zrobiło mi takiego Uberraschung'a....

nad kolektorami jest wylot odprowadzenia wody z gniazd swiec...nie trafiles z olejem do cylka ;P wyciekl sobie tam gdzie powinien a ty jak zawsze robisz z igly widły :D jest OK:D

Hmmm......dziwne...rok temu tez tak robiłem i ani kropla nie wyciekła (a technika wlewu była identiko)....wiec jeśli masz racje (oby) to musiałem 4 razy spudłować....A o tym wylocie to przyznaje sie szczerze pierwszy raz słyszę....:)...Thx za info.. ;)

to zakrec swiece i wlej troche wody do kazdego gniazda - i patrz na czolo glowicy i bedziesz widzial skad wyplywa woda - i pewno da rady wyczaic czy jest "tlusta" od oleju ktorym spudlowales :D

tak się doczepię,

lejecie olej do cylindrów na zimę??? słyszałem o takim czymś jak zostawia się motonga na długi okres (np. 1 rok) np. jakiś zabytek, ale jeżeli moto stoi 2-3 miesiące tj. to konieczne??

Edytowane przez camillo87

Zdań na ten temat jest tyle co użytkowników moto. Jak dla mnie to "niekoniecznie konieczne". (znaczy sam tak nie robię) :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.