Skocz do zawartości

Filtr Powietrza - Wymiana - Jaki Filtr - Pytania I Problemy

Gość Kornelio
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Muszę w swoim motocyklu wymienić filtr powietrza. Co możecie polecic? Hiflo czy cos innego? K&N odpada smile.gif

Może jakis sklep poza allegro z dobrymi cenami? Na allegro jest Hiflo za 50 z wysyłką smile.gif

Panowie a ja sie dolącze do tematu i zaytam czy jak odłącze wężyk od zbironika paliwa prz sciąganiu baku to paliwo mi sie wyleje??

Jak najwygodniej dostać sie do filtra powietrza w Bandicie 1200 '97 ??

Jeżeli kranik jest ok to nie powinno się wylać.

Jeśli będzie na On, albo res to się nie wyleje. Unosisz zbiornik i masz dostęp

Właśnie swój ściągałem parę dni temu w tym samym celu i kranik sam w sobie nie lał ale minimalne jego odgięcie (zahaczenie o inne wężyki ramę przy wyciąganiu itd) powodowało ze ciekł i jak się okazało przez wlew paliwka tez ciekło jak przechyliłem.... Przygotuj sobie coś na co go odstawisz jakiś karton czy coś z wnęka w środku na kranik, jeszcze przed ściągnięciem jedna wsuwka do wypięcia chyba od poziomu paliwa po prawej przy siedzeniu.

Właśnie swój ściągałem parę dni temu w tym samym celu i kranik sam w sobie nie lał ale minimalne jego odgięcie (zahaczenie o inne wężyki ramę przy wyciąganiu itd) powodowało ze ciekł i jak się okazało przez wlew paliwka tez ciekło jak przechyliłem.... Przygotuj sobie coś na co go odstawisz jakiś karton czy coś z wnęka w środku na kranik, jeszcze przed ściągnięciem jedna wsuwka do wypięcia chyba od poziomu paliwa po prawej przy siedzeniu.

Które roczniki miały wskaźniki?Czy ja powinienem mieć wskaźnik paliwa?bo nie mam :/ nie wiem czemu niby zegary też nie przystosowane do tego hmmm

Które roczniki miały wskaźniki?Czy ja powinienem mieć wskaźnik paliwa?bo nie mam :/ nie wiem czemu niby zegary też nie przystosowane do tego hmmm

Ogolnie niby taka podstawowa rzecz nie wiem czemu nie montowali we wszystkich.... Pewny nie jestem ale w 1200 chyba byly juz, przynajmniej ja mam i wyglada na orginal

• 7 months later...

Kupiłem filtr oleju HifloFiltro a zna moze ktos numer filtra powietrza HF?

• Downvote 4

DZIĘKI a przy okazji oznaczenia simmeringów do przedniego zawieszenia?

Słuchaj, jak długo masz zamiar zakładać nowe tematy pt. potrzebuję to, tamto itd ?

Już pomijam fakt, że wszystko można znaleźć w necie. Choćby na larsson'nie, ale mógłbyś założyć jeden temat i od razu napisać wszystko co Ci potrzebne

http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NTIxMDA5MA==&bid=109989

• Upvote 1

Czyli jak cos potrzebuje to tutaj nie mam co szukac tylko w necie? A po za tym faktycznie założyłem nie potrzebnie drugi temat zapomniało mi sie o tamtym a wy juz robicie wielkie halo. Po co?

o nic tylko odpowiedzi na to jaki nr części jest dla Twojego motocykla możesz łatwo sprawdzić poprzez stronę www.larsson.pl a nawet możesz sobie tam sprawdzić cenę i zamówić.

a żeby nie było że nie pomogłem to simeringi do Bandita mają wymiary 41x53x8/9,5

więcej info tu:

http://www.larsson.pl/index.php?c=odk&nt=7782&cdes=Uszczelniacze%20przedniego%20zawieszenia&bid=109962

o co chodzi?

myślisz że ktoś tutaj uczy się numerów części na pamięć ? ..masz w opisie że jeździsz na jednośladach od 7 lat..nie wierzę że nie znasz strony www.larsson.pl

zakładasz bezsensowny temat..zamiast zadać to pytanie na którymś z 10 podobnych tematów

o to mi chodziło

:)

znam ta strone ale nie mozna slepo wierzyc we wszystko co jest tam napisane i wolałem sprawdzic a ze nie mogłem znaleźć po przez opcje "szukaj" owego tematu wiec poszedłem najprotsza drogą i uwazam ze kazdy powinnien znac swój motor i ja np. sobie juz zapamietam numer tych cześci

to zależy od producenta i jego katalogu - każdy producent ma inne numery

nie mogłem znaleźć po przez opcje "szukaj" owego tematu wiec poszedłem najprotsza drogą i uwazam ze kazdy powinnien znac swój motor i ja np. sobie juz zapamietam numer tych cześci

chodzi o to ze zakladajac po kilka tematow na temat np filtrow powietrza masz potem 10-15 tematow na jedno zagadneinie i wtedy szukanie sie znacznie wdluza,

natomiast jezeli zadajesz krotkie pytanie wrzucaj je do jakiegos podobnego tematu zeby czytajac potem ktos calosc, przy okazji dowiadywal sie roznych rzeczy za jednym zamachem .

• 1 year later...

Mój filterek powietrza czas wymienić i przeglądam sklepy i fora .

Zwykły czy może coś w stylu K&N ?

Zaciekawił mnie PIPERCROSS. Po lekturze coraz bardziej skłaniam się właśnie do zakupu tego ostatniego. Cena w moim przypadku ( na alegro) to ok 60 zł wyższa niż zwykłego, najtańszego.

Ma większy przepływ powietrza i jest do czyszczenia.

Dodam,że kupiłem nowy komin akcesoryjny ,który czeka na założenie.To może właśnie coś takiego założyć?