Skocz do zawartości

Stop Jak W F1 - Migające Światło Stopu

Sowa
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W Belgii widziałem motocykl z migającym światłem stopu ( coś jak w bolidach F1). Chciałbym cośtakiego zamontować u siebie w moto. Czy taki zestaw
( pewnie LED) można gdzieś kupić?

u nas nie przejdziesz z tym przegladu :( Ale też uwazam, że migający stop jest lepszy niż świecący. Widzac sznur stojących aut w nocy bardzo łatwo w nie wjechać, były badania na ten temat i program. Ale spokojnie, za 10 lat może wprowadzą ;)

popieram migający stop jest lepszy niż świecący. zwłaszcza w pojazdach leciwych nie widac różnicy pomiędzy pozycją a stopem

Dobrą opcją jest w nowszych autach, przy ostrym hamowaniu włączają się awaryjne... W motocyklach mogliby to wprowadzić...

Skoro mogą być problemy z przejściem przeglądu z migającym stopem, to może jakoś udało by sie zamontować dodatkową, małą lampe z tyłu żeby migała jednocześnie ze stopem standartowym. Ten, którego widziałem miał tylko jedną lampe z tyłu, nie wiem jak przeglądy w Belgii sie przeprowadza. :unsure: Może znajde jakieś miejsce na dodatkowy LED

Edytowane przez Sowa

może wykombinowałby coś z przerywacza kierunków?

cos takiego moj koles ma w kawie, powiem Wam, ze rewelka. nie wiem gdzie kupil, bo bylo juz zamontowane. wiem, ze mozna to"miganie" ustawic, wiec na pezeglad jedziemy bez migania i jest git. nagram to i dodam.

do "oryginalnej" lampy LED można zainstalować układ scalony, w zależności od długości trzymania hamulca lampa zacznie pulsować

A może taki migający stop zaadaptować z lampy rowerowej na diodach i zamontować do motocykla jako dodatkowe światło. :unsure:

Skąd masz info?

Coś tam kiedyś testowali, na pół ze światłem ostrzegawczym, stosowanym podczas "mokrego" wyścigu, ale nie słyszałem żeby stosowali je teraz.

Chodzi mi o światełko stosowane podczas jazdy w deszczu właśnie. Ale nie o tym jest temat tylko o mrugającym świetle stop. jak można coś takiego zrobić

Andy żeś się przyczepił. Lepiej pomóż w debacie!

Na przeglądzie gość mówi "Nacisnąć stop".Naciskasz mignie i już powinien być zadowolony :)

Jak poprosi jeszcze raz to jeszcze raz migniesz :)

zmontować taki układ to nie problem, elementy za 10zł i po sprawie, kwestia jest taka czy stop ma migać czy może migać tylko przy lekkim naciśnięciu hebla a a może mrugnąć 2x a potem świecić. Barier technologicznych nie ma

Chodzi mi o światełko stosowane podczas jazdy w deszczu właśnie. Ale nie o tym jest temat tylko o mrugającym świetle stop. jak można coś takiego zrobić

Andy żeś się przyczepił. Lepiej pomóż w debacie!

:lol: ja to się słabo znam na elektronice, wiec niewiele pomogę w konstruowaniu owego światełka. Ja to bym w rowerowym takie kupił :D a tak na poważnie, to ja bym u siebie czegoś takiego nie montował, bo nie lubię jak cos mi mruga jak na choince, bardziej pomyślałbym nad jakimś bardziej widocznym/mocniejszym, tzn. diodowym czy coś w tym stylu.

Edytowane przez And'GP

Raczej chodzi o to żeby mrugał non stop jak jest hebel jest wciśnięty. Bo to miało by być dodatkowe światełko. LED by mrugało a standartowe by świeciło non stop. Może później bym znalazł gdzieś orginalną lampe na tył ledową zamontował przerywacz i to migające było by jedynym światłem. Na razie będą dwa światełka.

Edytowane przez Sowa

Po co komu mrygający stop ?! Dla mnie wieś spiewa i tańczy :D Jeszcze mrygające światło mijania i jest gitara :D

Edytowane przez Evo_Damian

Wydaje mi sie ze mozesz miec problem z tym mrugającym swiatłem wobec słuzb mundurowych iz potraktuja to jako niedozwolone i niezgodne z przepisami ...

Hopla. Podobał mi się ten patent na filmiku, czyli nie że zamiast otyginalnego stopu tylko dodatkowo i można to wpakować jakoś w ramkę od tablicy, albo świecące śruby.

W sumie patent sprytny, tylko fajnie byłoby jakby to się nie za każdym razem uruchamiało, bo jak chcesz lekko dohamować to po co wnerwiać innych kierowców.

mam migające światełka na choinkę..jak by ktoś chciał to po nowym roku mogę oddać

mam migające światełka na choinkę..jak by ktoś chciał to po nowym roku mogę oddać

ja dorzucę kostę do przełącznia częstotliwości mrugania i wszystkim :szczena:

Nie wystarczy, że kierunki wam mrugają?

Edytowane przez Lukasz

nie, nie wystarczy...

jak jedziesz w kilometrowym korku, po zmroku.. a za toba znudzony i zmeczony pracownik fizyczny... moze mu sie przysnac lekuchno... a ty klama... i pan Zenek juz nie spi...