Skocz do zawartości

Jeszcze O Hebelkach.

Gość BALDHEAD30
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

130 zł za komplet to dość sporo.... Za tę cenę można już HH kupić :-/

jj

Cleaner nie wiem czy dobrze zrozumiałeś 130 zł za kpl. 4 szt.

obstawiam że nie znajdziesz kpl. na 2 tarcze EBC FA229HH i FA231HH za około 130 zł tylko kpl. ale na jedną tarczę za około 110-130 zł czyli X2 = 220 - 260 zł kpl. na przód

No dobra to klocyszki EBC wychodza na prowadzenie. A HH to jakies twardsza odmiana?

Prywo mozesz podrzucic skad wyrwales klocki w takiej cenie?

Np tu jest 260zl za 4 EBC - http://www.allegro.pl/item926637112_klocki_hamulcowe_ebc_fa229hh_i_fa231hh_do.html

Tylko to sa HH? I czy pasuja do B12 bo w opisie ani slowa o wiekszym dziorku

Edytowane przez Manitou

Cleaner nie wiem czy dobrze zrozumiałeś 130 zł za kpl. 4 szt.

obstawiam że nie znajdziesz kpl. na 2 tarcze EBC FA229HH i FA231HH za około 130 zł tylko kpl. ale na jedną tarczę za około 110-130 zł czyli X2 = 220 - 260 zł kpl. na przód

Już się zrozumieliśmy :-) po prostu inaczej definiowaliśmy "komplet" :-)

jj

No dobra to klocyszki EBC wychodza na prowadzenie. A HH to jakies twardsza odmiana?

Prywo mozesz podrzucic skad wyrwales klocki w takiej cenie?

Np tu jest 260zl za 4 EBC - http://www.allegro.pl/item926637112_klocki_hamulcowe_ebc_fa229hh_i_fa231hh_do.html

Tylko to sa HH? I czy pasuja do B12 bo w opisie ani slowa o wiekszym dziorku

Tu są np klocki EBC "zwykłe" za 65 zł na tarczę - więc tyle co Prywo zapłacił.... EBC - zwykle

HH sa twardsze.

Tu są EBC HH po 110 zł. EBC HH

Pasuja i do 600 i do 1200

jj

Edytowane przez cleaner
  • Upvote 1

No czyli powoli zmierzamy do rozwiazania sprawy :) Teraz zostalo wybrac m-dzy EBC zwyklymi a twardszymi. Roznica polega na tym, ze twardsze sa wydajniesze w hamowaniu i bardziej zdzieraja tarcze czy sa trwalsze i dluzej sie na nich smiga?

Edytowane przez Manitou

witam na wiosnę:)

ktoś ma namiar na klocuszki przednie do gsf1250? nigdzie nie moge znaleźć.

Przejechalem sie trochę w zimę swoim nowym dziorkiem i jak poszedlem go umyć nastepnego dnia z syfku to wyraznie przybklowaly hebelki z przodu. Wiec chyba znow mnie czeka czyszczenie, ale i tak to mialem zrobic.

dzieki, ze tez do tej pory o tym nie wiedzialem

Apropo, jak szukałem klocków to znalazłem tez w ofercie jakieś trzpienie mocujące klocki i moje pytanie : czy przy wymianie klocków tez je trzeba wymienic?

Pozdrawiam

nie trzeba, chyba, że są poważnie zjedzone przez rdzę, mam zwykłe, organiczne EBC i jestem zadowolony

Edytowane przez adamsky

• 2 weeks later...

Z ciekawości napisałem do suzuki, ile u nich klocki stoją- 260zł na jedną tarczę :P rozbawili mnie tym ;)

a tam montują sbs'y (bynajmniej we Wro) - ca 120zł/tarcze

Z ciekawości napisałem do suzuki, ile u nich klocki stoją- 260zł na jedną tarczę :P rozbawili mnie tym ;)

A mnie nie.Ponieważ te klocki tyle kosztują :P

Tak samo Tokico Nissin EBC Ferrodo każda firma inna cena inna jakość inne materiały.Trzeba wybrać :)

• 4 weeks later...

Panowie, nie wiecie gdzie kupie klocki NISSIN do bandziora 600 z 00' roku? Cholera gdzie maila nie napisze, tam nie maja itp. nie wiem nawet jakis symbol tych klockow... wiem, ze niebieskie hehe... Swego czasu pytalem juz naszego TOMKA ale firma, ktora mi zalinkowal rowniez nie posiada tych klockow...

pomozcie prosze :)

W temacie klockow dodam, ze wlasnie testuje SIfferty.

Docieram je na nowych tarczach ebc, wiec zgranie wszystkiego razem troche trwa. Jest coraz lepiej, ale wciaz moto nie hamuje tak, jakbym chcial. Bardzo tanie byly te klocki, przez co nie mam do nich zaufania, ale mechanik mi je polecil; byly na polce, wiec wzialem, bo chcialem latac. Dam znaka jak sie dotra.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.