Skocz do zawartości

Wiking
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wyczytałem, że jest jakiś tor (kartingowy) w Radomiu.

W poniedziałki jest podobno dostępny dla moto (cały dzień za 60 zł)

Był tam ktoś/nadaje się do polatania?

tor_radom.jpg

http://www.tor.radom.pl/index.html

Ja byłem nie nadaje sie na moto. Wąski wolny tor. 2 nie zapniesz.

Polecam Kielce przez las.

Dzięki.No i muszę się uściślić - nadaje się do nauki jazdy? Bo z tym "polataniem" to mnie poniosło :D ty to (z tego co wyczytałem) w innej lidze startujesz...

a te "Kielce przez las" - to co/gdzie?

Edytowane przez Wiking

Dzięki.No i muszę się uściślić - nadaje się do nauki jazdy? Bo z tym "polataniem" to mnie poniosło :D ty to (z tego co wyczytałem) w innej lidze startujesz...

a te "Kielce przez las" - to co/gdzie?

Nie nadaje się absolutnie do nauki jest mega techniczny, wolny, ciasny i trudny :) Ale jak masz blisko czemu nie :)

Moje pojęcie jechac na tor wygląda nastepująco-

1 powrzucać biegi w górę i w dół

2 Zbliżyć się do maksymalnych osiągów moto

3 szybkie winkle

4 pogumowac "troszke"

5 długa prosta

A tor w radomiu jest wolny i okrutnie mnie denerwowała tam jazda :)

W kielcach jest jeden glówny z super nawierzchnią i przez las tez mają trase jedziesz w górę i w dół, fajnie tam już mi się podoba, jest gdzie pocisnąć, gdzie sie w zakręt złożyć i ogólnie polecam.

W jakiej ja tam lidzę innej? To samo co Ty jeżdżę ;)

Tu masz filmik z drogi w lesie,

Może nie w wykoniu moto, ale też tam mozna moto :)

P.S W kielcach bardzo dobrze znam ten obiekt z racji tej, że regularnie z chłopakami jeździmy upalać tam co miesiąc Lancerki Evo i Imprezki Sti-jaje :) Także jest tam super :) Polecam

Ja uważam, że to właśnie od małych prędkości należy zacząć naukę... Dodatkowo jest niezła nawierzchnia. Zawsze będą małe szkody jak ktoś przegnie. Dwójkę ja wrzuciłem na parkingu, więc w Radomiu to może i trójka byłaby potrzebna w chwili jak już się mocno rozgrzejecie  :D

Razem z Dzoncik'iem mamy plany, żeby wynająć na cały dzień tor dla PBC razem z jakimś spotem. Ale to dopiero plany i nic nie obiecujemy.

PS. Evo, skąd macie Imprezki i Lancerki...?   :rolleyes: Bardzo chętnie przejechałbym się po jakimś torze tego typu autem...

Edytowane przez Kaban

Można  :D   tylko nie chcę tego zorganizować wtedy, jak nie będę miał moto  :P

Mi się też wydaje, że podstawą jest opanowanie techniki, ćwiczenie przy rozsądnych prędkościach zanim się zacznie zap....

bo odkręcać manetkę do końca :diabelek: to każdy głupi potrafi - tylko co dalej :niepewny:

Więc to, że tor jest "techniczny" i "wolny" to dla mnie plus.

moim zdaniem taki tor idealnie nadaje się do poćwiczenia techniki

musimy pomyśleć o jakiejś ustawce na torze , jakby udało się tor gdzieś wynająć i zrobić forumową imprezkę to było by cacy ;)

w tamtym sezonie w Radomiu można było co poniedziałek latać za 60 zł , a w Lublinie co któryś weekend i można było ćwiczyć pod okiem instruktorów

niestety nie byłem ani razu w tamtym sezonie, a w przyszłym mam mocne postanowienie podszkolić się trochę

Super! jak tylko śnieg zejdzie :lol: zorganizuje wycieczkę:jupi:

myślę , że dopiero jak będzie około 15 stopni na plusie żeby opony mogły dobrą temperaturę złapać

.bo odkręcać manetkę do końca :diabelek: to każdy głupi potrafi - tylko co dalej

Dzieki Wiking.

Mnie nie kręci człapanie sie za innymi moto na torze, a sami tam na pewno nie bedziecie. I nie wiem co ro za przyjemność jeżdzić na 1 w kółko :blush:

Ciasny i wolny to Ci pasuje no ok. Życzę powodzenia.

Dzieki Wiking.

Mnie nie kręci człapanie sie za innymi moto na torze, a sami tam na pewno nie bedziecie. I nie wiem co ro za przyjemność jeżdzić na 1 w kółko :blush:

Ciasny i wolny to Ci pasuje no ok. Życzę powodzenia.

SPOKO!

w 2012 cie dogonię :vampire:

Jasna sprawa - aby do wiosny.

A swoją dogą zanim powstanie (termin/lista + program atrakcji dodatkowych :piwo-1:) będzie mi miło jak się ujawnią inni potencjalnie zainteresowani. Pozdrawiam wszystkich pierwszo i drugoklasistów

:motorek:

Na mnie i Dzoncika możesz liczyć. Warszawa na pewno chętnie się wybierze...

btw. Jeśli zebrać min. 20-30 osób tor można wynająć tylko dla PBC, bo koszty to podobno koło 1500-2000zł.  15st to minimum żebyście pewnie latali na sportowo-turystycznych gumach.

a co sadzicie o Poznaniu?

Poznań to jedyny "prawdziwy tor" w Polsce , na pewno jest super tam polatać , ale koszta większe i warto już przynajmniej jakieś podstawy jazdy po torze mieć żeby tam pośmigać

W Poznaniu zeby brac udzial w treningach musisz zapisac sie do automobilklubu. Nie pamietam calej procedury ale na "naszym - XJotowym" forum jest utworzony temat odnosnie treningow na torze.

Odnosnie wizyty na torze w Radomiu to ja sie pisze :) Zdecydowanie blizej niz Poznan a na pierwszy raz na pewno wrazen wystarczy :D

Edytowane przez Paleczek

Zeby zebralo sie 20 to bedzie mega sukces. Przy takiej ilosci juz chyba wychodzi nie wiecej jak 100zl na glowe. Dzielimy sie na 3 grupy i smiagamy caly dzien na zmiane, a w przerwach grill, dzielenie wrazeniami, zimne napoje:) moim zdaniem zdecydowanie warto

Jak już zaczniemy zbierać się do takiego grupowego wyjścia i nawet powoli "już" zaczniemy zbierać kasę na tor - będzie wszystko jasne, przez najbliższe dwa tygodnie jeszcze jeżdżę do Radomia codziennie, jak będzie zainteresowanie to chętnie podjadę i nawet mogę się już jakoś umawiać z osobami z toru i dowiedzieć więcej o tym co można. Czas leci bardzo szybko, za chwile wiosna :-)

Jak jest zainteresowanie to ja mogę się zająć organizacja tego wraz z Kabanem z którym już o tym myślimy na poważnie.

Jak już zaczniemy zbierać się do takiego grupowego wyjścia i nawet powoli "już" zaczniemy zbierać kasę na tor - będzie wszystko jasne, przez najbliższe dwa tygodnie jeszcze jeżdżę do Radomia codziennie, jak będzie zainteresowanie to chętnie podjadę i nawet mogę się już jakoś umawiać z osobami z toru i dowiedzieć więcej o tym co można. Czas leci bardzo szybko, za chwile wiosna :-)

Jak jest zainteresowanie to ja mogę się zająć organizacja tego wraz z Kabanem z którym już o tym myślimy na poważnie.

Jeżeli zaczęlibyśmy już teraz to te 20 osób by się zebrało.

Zawsze możesz podjechać i podpytać dokładnie co i jak żeby wynająć tor na grupę osób. Wtedy zapodać na forum temat o spotkaniu na torze, przez zimę byśmy zrobili listę. Z biegiem czasu każdy kto by chciał by się dopisywał. Później kasę na konto do kogoś.

Jak dla mnie super pomysł takiego wiosennego spotkania na torze. Cały dzień spędzić, polatać, poćwiczyć, wymienić się wrażeniami.

Ja już się piszę na takie spotkanie jeżeli by było :)

Organizacją niestety nie dam rady się zająć :(