Skocz do zawartości

Pętla Bieszczadzka

Wiking
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki!

Do wiosny jest jeszcze trochę czasu na wymyślanie jak tu się malowniczo zapętlić na pętli/pętlach. A co sobie pojeździmy palcem po mapie - to nasze :vroom:

....

Jako punkt zbiórki dla warszawiaków i łodziaków - wymyśliłem ŻYRARDÓW:

...

I to jest bardzo dobry pomysl :D Bede mial dosyc blisko :D

Z tego co obserwuje to zapowiada się z 50 maszyn ;)

Więc ta wyprawa, będzie mega kozacka, a zarazem ciężka w okiełznaniu będzie grupa :D

P.S Przyjdzie co do czego to pojedzie 5 moto :P

P.S2 Dobre i to ;)

Ja tam nie jestem zwolennikiem imprez masowego rażenia.

Liczy się nie ilość ale jakość.

JAKOŚtobędzie :cool-1:

To się okaże...

A jak mawiał wojak Szwejk

905cic.gif

Jakoś to będzie - bo jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było.

Edytowane przez Wiking

Odcinek 1:

Komańcza - Ustrzyki Górne (przez Zagórz - Lesko - Baligród -Cisna) 182 km

(+ 16 km x 2 x ...n) odcinek Ustrzyki - Wetlina gdzie największe stężenie zawijasów widać na mapie :D

Odcinek 2:

Ustrzyki Górne - Ustrzyki Górne (przez Lutowiska - Czarna Górna -Rajskie -Polańczyk - Myczków - Solina -Uherce -Ustrzyki Dolne -Czarna Górna -z powrotem na kwaterę) 226 km

Odcinek 3:

Powrót ta trasą która nam się bardziej spodobała

Cisna - Baligród - Lesko (75 km)

albo

Czarna Górna - Lesko ( 87 km)

ALBO:

Stuposiany - Zatwarnica - Rajskie - Solina - Lesko (140 km)

i dalej na Przemyśl / inne propozycje i pomysły

przemyśl to sobie :buja_w_oblokach:

Edytowane przez Wiking

Wygląda na to, że będzie więcej Bandziorów jak na zlocie/urodzinach biggrin.gif na Bieszczadzką pętle chętnie do Was dołącze (do tej grupy "wolnossącej" tongue.gif ) o ile oczywiście mi nic innego na moto-majówke nie wskoczy wink.gif

ja też się będę tam gdzieś kręcił w tym terminie . Zawsze chciałem na pętle poświęcić weekend . Wiec się chyba widzimy :D

FAJNIE!

Jak będziecie na miejscu - się ujawnijcie bo na drodze inaczej trudno będzie rozpoznać, że to "swój" :ph34r:

Może uwspólnimy kierunek wchodzenia w winkle :drunk:

Wiem, że z tak odległym planoooooowaniem może być różnie... "się okaże" sam w tym roku śledziłem 2 czy 3 wątki "jedziemy na Grunwald"

:gazeta:

(bo to i kwestia terminu/trasy) później się rozmyśliłem (bo za duży tłum będzie) a w końcu pojechałem ze spontanicznie zmontowaną ekipą (telefon wieczorny - rano wypad!).

Odcinek 4 (powrót):

Lesko - Załuż - Tyrawa Wołoska (też tam pełno zygzaków! :D)

http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=Wujskie&sll=52.025459,19.204102&sspn=6.585568,14.128418&ie=UTF8&hq=&hnear=Wujskie,+Sanocki,+Podkarpackie&t=h&z=13

- Krasiczyn - Krzywcza - Pruchnik -Kańczuga - Łańcut - Sandomierz - KAZIMIERZ DOLNY ( ~ 325 km)

Zwerbowałem jeszcze 2 niezrzeszonych przyjaciół:

:vroom: Memphis - Yamaha XJR

:vroom: Lopez - Kawasaki Zephyr

Edytowane przez Wiking

• 2 weeks later...

Ja też bym się pisał ale z plecaczkiem, będzie to mój pierwszy sezon na moto więc oswoję się ze swoim Dziorkiem do maja i mogę z Wami lecieć. Tak myślałem żeby swoją pierwszą "wyprawę" zrobić w Polsce a za rok za garamanicę ;)

To miło - chorągiew mazowiecka :bialaflaga: się rozwija :jupi2:

Edytowane przez Wiking

Wyprawa mnie zaciekawiła, jak finanse i wolny czas pozwolą, to gdzieś w okolicach Tarnowa mógłbym dołączyć. Chyba ze jest ktoś chętny z okolic Wrocławia to bym nie musiał sam tyle drogi robić:D

To miło, że Łódź się odzywa - mimo pewnego personalnego osłabienia ekipy :D

Edytowane przez Wiking

To miło, że Łódź się odzywa - mimo pewnego personalnego osłabienia ekipy :D

Ja to jestem taki przyszywany Łodziak, sercem zdecydowanie Kujawiak :lol:

Wyprawa mnie zaciekawiła, jak finanse i wolny czas pozwolą, to gdzieś w okolicach Tarnowa mógłbym dołączyć. Chyba ze jest ktoś chętny z okolic Wrocławia to bym nie musiał sam tyle drogi robić:D

Pewnie pewniej - w twoim/waszym (mam nadzieję, że nie będziesz leciał sam taaaaki kawał drogi) wypadku będzie umówić się już na miejscu - w punkcie docelowym/noclegowym.

No i tu się zastanawiam co wybrać - przelotowo (Komańcza, Lesko, Ustrzyki Dolne) a potem na następną kwaterę/kwatery czy wbić się bardziej i krążyć wracając wieczorkiem (2 kolejne noclegi) do tego samego wyra? :spioch:

Generalnie wybrałbym wersję koczowniczą, ale jak nas się zrobi większa ekipa - to lepiej zawczasu zaklepać jakąś Miejscówkę tym bardziej, że termin skłania do przedłużania weekendu. Wiec nie my jedni coś knujemy - i może być tłoczno w najbardziej atrakcyjnych lokalizacjach.

Może szanowni Tubylcy i/lub tambylcy się wypowiedzą - coś rekomendują :pytajnik:

ps.

Ja to jestem taki przyszywany Łodziak, sercem zdecydowanie Kujawiak :lol:

Ja tam też się do Łodzi chętnie przyszywam - bo coś StolYca jakaś nieruchawa :spie:

a tak BTW:

Że też wcześniej na to nie wpadłem (jako średniowieczny) są filmiki z wizji lokalnej:

http://www.youtube.com/watch?v=MTmBCrFQvn8

CI TO UŻYJĄ ... jak pies w studni :takaemotka:

Edytowane przez Wiking

Pewnie pewniej - w twoim/waszym (mam nadzieję, że nie będziesz leciał sam taaaaki kawał drogi) wypadku będzie umówić się już na miejscu - w punkcie docelowym/noclegowym.

No i tu się zastanawiam co wybrać - przelotowo (Komańcza, Lesko, Ustrzyki Dolne) a potem na następną kwaterę/kwatery czy wbić się bardziej i krążyć wracając wieczorkiem (2 kolejne noclegi) do tego samego wyra? :spioch:

Generalnie wybrałbym wersję koczowniczą, ale jak nas się zrobi większa ekipa - to lepiej zawczasu zaklepać jakąś Miejscówkę tym bardziej, że termin skłania do przedłużania weekendu. Wiec nie my jedni coś knujemy - i może być tłoczno w najbardziej atrakcyjnych lokalizacjach.

Może szanowni Tubylcy i/lub tambylcy się wypowiedzą - coś rekomendują :pytajnik:

ps.

Ja tam też się do Łodzi chętnie przyszywam - bo coś StolYca jakaś nieruchawa :spie:

a tak BTW:

Że też wcześniej na to nie wpadłem (jako średniowieczny) są filmiki z wizji lokalnej:

http://www.youtube.com/watch?v=MTmBCrFQvn8

CI TO UŻYJĄ ... jak pies w studni :takaemotka:

Nie raz tą drogą jechałem takim właśnie busikiem, jak się wóźnicę trochę podbuntuje to robi mały rollercoster, ci Panowie wiedzą jak tam pokonywać zakręty :lol: Komańcze to bym odpuścił w kwestii noclegownia, tam trochę bida z tym. Osobiście mogę polecić bacówkę Mała Rawka koło Ustrzyk Górnych (stary klimat sprzed lat i jest pole namiotowe) W Wetlinie to pseudo schronisko (bardzo dużo miejsc) i sławny bar dla harleyowców do którego można wjechać motongiem PODOBNO ;)

Okolic Ustrzyk Donych, Soliny itd nie znam, bo tam za bogato :lol:

Edytowane przez Hubson

W Solinie razcej trzeba słono zapłacić, ale w Ustrzykach Górnych jest schronisko GOPRu i dom rekolekcyjny do spania za ok. 20 złotych z tego co mi znajomi mówili.

Też bym się pewnie gdzieś w Rzeszowie/Łańcucie zaczepił, ale nie wiem czy na cały przejazd, mnie pętla osobiście trochę nudzi :D

dom rekolekcyjny do spania za ok. 20 złotych z tego co mi znajomi mówili.

nie no teraz Cię poniosło hahaha przepraszam ja tylko czytam ale musiałem ;) hahah

cała ta BANDA w domu rekolekcyjnym ..sorki ale jakoś tego nie widzę :D

W Solinie razcej trzeba słono zapłacić, ale w Ustrzykach Górnych jest schronisko GOPRu i dom rekolekcyjny do spania za ok. 20 złotych z tego co mi znajomi mówili.

Hehe znam to schronisko, wolałbym się walnąć już pod pierwszym lepszym krzakiem :lol:

Mario, ja tylko piszę co tam jest :D:D:D:P

Też bym się pewnie gdzieś w Rzeszowie/Łańcucie zaczepił, ale nie wiem czy na cały przejazd, mnie pętla osobiście trochę nudzi :D

Nooo taaaak.

Jakbym tam mieszkał - też bym pewnie był znuuudzony

B)

co do wyboru kwatery - coś się znajdzie; ja tam preferuję standard agroturystyczny: TV-SAT. JACCUZI, itp :lol:

http://meteor.turyst...i-gorne,60.html

Zostaje kwestia logistyczna: gdzie się najlepiej ulokować, żeby było dobrze polatać te 2 dni (tam i z powrotem traktując jedno miejsce jako bazę) ?

Może tak np. Wołkowyja - w sumie w samym środku...

http://www.obiektytu...m;podkarpackie/

no i sam sobie poszukałem ;)

Bo jak to mówią - wierz w Allacha ale licz na siebie...

APARTAMENT za 18 PLN od osoby

http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=38-610+Pola%C5%84czyk&sll=52.025459,19.204102&sspn=6.585568,14.128418&ie=UTF8&hq=&hnear=Pola%C5%84czyk,+Leski,+Podkarpackie&t=h&z=14

http://www.eholiday....egi-ow9430.html

Edytowane przez Wiking

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.