Skocz do zawartości

Kranik - Różne Problemy Z Kranikiem

Gość bandyta_b6
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No i chyba naprawiłem. Chyba - bo nie sprawdzałem na baku z paliwem. Ale lekko dmuchając w rurkę działa jak powinien (tylko przy PRI jest przedmuch). Oczywiście dmuchanie delikatne ;) Zawiniła sprężynka. Lekko ją wyciągnąłem i zaczęła poprawnie dociskać membranę.

No i chyba naprawiłem. Chyba - bo nie sprawdzałem na baku z paliwem. Ale lekko dmuchając w rurkę działa jak powinien (tylko przy PRI jest przedmuch). Oczywiście dmuchanie delikatne ;) Zawiniła sprężynka. Lekko ją wyciągnąłem i zaczęła poprawnie dociskać membranę.

tak z ciekawości, wstawiałeś starą sprężynkę czy nową z zestawu naprawczego? tak jak wcześniej pisałem, ja zostawiłem starą, jakaś sztywniejsza była.

Sprawdź czy nie przecieka z paliwem, a nie dmuchając. Jeśli przecieka , tak jak na początku, to wina oringu.

Nie pamiętam jak to z tą sprężynką. Możliwe że wymieniłem na tą z zestawu, ale gdzieś powinna się jeszcze telepać stara. O-ring jest funkiel nówka.

• 4 years later...

Hej

Mam problem potrzebuję "nowy" kranik do B12, 03 rok. Przy moim obecnym grzebał jakiś magig, bo zamiast membrany była tektura, rurka z wlewu do normalnej pozycji on była zaślepiona, oraz pokrętło nie ma opcji blokady, co praktycznie uniemożliwia dobre ustawienie kranika by nie puszczał. Kupiłem zestaw naprawczy, poskładałem, lecz też niedomaga.Puszcza, więc straciłem już nadzieję na reanimacje go.

Może ktoś z Was wie jaki kranik z innego motocykla tam podjedzie?? Na necie używka to jakiś Święty Gral, a w suzuki śpiewają 600 pln'ów!!

POMOCY!!! :)

kupujesz zestaw naprawczy za stówe i cieszysz sie sprawnym kranikiem.

Edytowane przez Cirus

Napisał, że już kupił, ale dalej lipa :P

to nie taki widocznie, nie ma prawa przeciekać na świeżych gumkach

to jestem ewenementem zestaw naprawczy go gsf 1200 kolego.

A powiedzcie mi czy narazie jak bym zastępczo dał taki  on/off i pamiętał że mam go zamykać po podróży to może tak być, czy coś szkodzi?

Podzwoń do ludzi z aukcji (all*, o*x) gdzie są info że sprzedają całe motocykle na części, myślę że powinieneś znaleźć bez problemu.

Możesz jeszcze Lenara lub Obiego zapytać, może oni jeszcze mają jakieś graty na sprzedaż :)

no to jeżeli cieknie to go odeslij spowrotem i napisz żeby dali dobry :)

kupisz używke to i tak bedziesz miał gumki do zmiany, jeżeli chcesz dobry kranik bez gumek do dużego bandita to posiadam taki.

to nie taki widocznie, nie ma prawa przeciekać na świeżych gumkach

Jak ktoś tam rzeźbił, to nie wiadomo co tam powyginał i popsuł. Lepiej kupić na allegro jakiś działający kranik i wsadzić ten nowy zestaw naprawczy w razie problemu.

Poprostu się poddaje. Wczoraj.doszedł kranik od.kolegi Cirus. Ja uradowany wpadam po pracy do domu,calusa żonie i córce i smig do garażu...rozkrecam zakładam membranę nowe wszystkie uszczelki delikatnie paliwko do rurki i... Puszcza leje cieknie i ch...Się chyba potne. O nastroju na resztę dnia chyba nie muszę pisać.

A może coś źle zakładasz? Było trzeba w nowym kraniku grzebać? Może by działał tak o?

A może coś źle zakładasz? Było trzeba w nowym kraniku grzebać? Może by działał tak o?

Z tego co Cirus pisał to nie było uszczelek w tym jego kraniku.

Może jednak z tym zestawem naprawczym coś nie tak jest?

Może jednak z tym zestawem naprawczym coś nie tak jest?

Noż kurczak też tak myślę, podjadę dziś do sklepu gdzie kupiłem niech się głowią, a z drugiej strony pisało zestaw naprawczy do B12 00-05 ....dobrze,że pada bo już bym wszystkich pozabijał powoli.

na kranikach tez juz zjadłem zęby, nie wiem od czego to zalezy ale np  czasami po 2-3 razy odsyłałem zestaw turmaxa, czasami były twarde gumki, czasami miękkie, jedne ciekły inne nie takze wymieniaj do skutku maja dać dobry

Jak leje na dobrych gumkach to jeszcze sprawdź sprężynkę. Ostatnio kumplowi kranik puszczał paliwo na wszystkich ustawieniach a powinien tylko na PRI. Okazało się że sprężynka która dociska membrankę była zużyta. Wystarczyło ją delikatnie rozciągnąć i problem z głowy. Jeździ już pół roku i nic się nie dzieje.

Edit:

Tak mi się jeszcze przypomniało... Tej okrągłej uszczelki z 3 otworami nie założyłeś na odwrót?

Edytowane przez Paweł_D

Jak leje na dobrych gumkach to jeszcze sprawdź sprężynkę. Ostatnio kumplowi kranik puszczał paliwo na wszystkich ustawieniach a powinien tylko na PRI. Okazało się że sprężynka która dociska membrankę była zużyta. Wystarczyło ją delikatnie rozciągnąć i problem z głowy. Jeździ już pół roku i nic się nie dzieje.

Edit:

Tak mi się jeszcze przypomniało... Tej okrągłej uszczelki z 3 otworami nie założyłeś na odwrót?

Spreżynka była rozciągana, na odwrót? ja wszytskie możliwe kombinacje przetesowałem i oddałem do sklepu, Sprzedawca nie był zadowolony, ale nawet ich mechanik powiedział,że ni ch..a cieknie ciągle.

zastanawiam się już poważnie nad normalnym kranikiem ON/OFF co o tym myślicie?

zastanawiam się już poważnie nad normalnym kranikiem ON/OFF co o tym myślicie?

Zapomnisz zakręcić na noc, puszczą Ci zaworki iglicowe i paliwo masz w oleju.

Zoozka ale kranik to święty gral -dobry niedostępny.. Zalamka poprostu a kolejne 100 złoty na zestaw naprawczy mnie nie swędzi. Zobaczymy co z reklamacja...dobrze ze pada bo bym wszystkich pozabijał

PS

mam już tą chorobę na K..ice

Edytowane przez Bodzio

Zoozka ale kranik to święty gral -dobry niedostępny.. Zalamka poprostu a kolejne 100 złoty na zestaw naprawczy mnie nie swędzi. Zobaczymy co z reklamacja...dobrze ze pada bo bym wszystkich pozabijał

A w Trójmieście słońce :)

Ja osobiście nie widzę kręcenia kranikiem na co dzień, chyba że planujesz w Niedzielę do kościoła tylko jeździć...

Jeszcze jedno pytanie, jak jest membrana na plastikowym dystansie, macie pod nią uszczelkę tzn miedzy korpusem a dystansem?

nie ona wchodzi bez uszczelek, Twój problem leży w

A. tłoczku membrany ( ale napisałeś że rozciągałes spreżyne czyli powinien dociskać )

B. buźce która jest głowną przyczyną przeciekania bo czasami jest po prostu za twarda,

także poczekaj spokojnei na sprawny zestaw.

Kurde czyli kupować i reklamować do skutku..Masakra jakaś, Cirus dzięki za.info będę się popierał Twoja opinia jak mogę, tzn że już tak miałeś i to się zdarza.