Skocz do zawartości

Kranik - Różne Problemy Z Kranikiem

Gość bandyta_b6
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W zbiorniku masz filtry od kranika, także nie ma potrzeby innych filtrów zakładać :)

Filtr wywalony, zrobione 150 km i jak narazie jeżdżę bez przymusowych przystanków :D Wszystkim bardzo dziekuje za pomoc

Edytowane przez Motifxs

• 1 year later...

Witam. Dzisiaj po odpaleniu mojego Bandyty z 2004r wyraźnie dało się słyszeć pulsujące (szybko) syczenie oraz nie do końca równą pracę. Przy odkręceniu manetki syczenie nie przyśpiesza. Proszę o pomoc :)

• Upvote 1

A ja proszę o przeczytanie tego tematu: https://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-się-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

Po drugie - czemu to w temacie o kraniku?

Myślisz, że to kranik tak syczy, jak moto paliwo pije?

Zanim jednak odpowiesz - do przywitalni!

A ja proszę o przeczytanie tego tematu: https://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-się-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

Po drugie - czemu to w temacie o kraniku?

Myślisz, że to kranik tak syczy, jak moto paliwo pije?

Zanim jednak odpowiesz - do przywitalni!

Czytałem na pierwszej stronie o pulsującym syczeniu lecz nikt nie rozwinął tematu więc postanowiłem zapytać :) 

• Upvote 1
  • Downvote 1

Przywitanie nie jest jeszcze idealna, ale chociaż tyle się postarałeś ;) 

A przede wszystkim brawo za przeczytanie tematu od początku! To ostatnio rzadkość :) 

Jak tam napisano - syczenie może być objawem nieszczelności w układzie - sprawdzić wszystkie rurki i uszczelki. No i przyłożyć ucho i szukać skąd dokładnie to dobiega ;) 

@ Trashy

W twoim poscie (nr. 80) niechcacy dalem tobie minusa.

Rachunek wyrownalem w twoim poprzednim czyli nr. 78.

Przepraszam

Spadło zabezpiczenie na kroccu , pod który popija się waku

ogólnie to kroćce u mnie są mocno popękane możliwe że któryś się poddał, jest jakaś opcja aby się upewnić? nie za bardzo chce mi się to rozbierać :D

Na chodzie prysnij jakims sprajem, cos do czyszczenia hamulcow albo innym latwopalnym srodkiem, na te krocce.

jak zwieksza sie obroty to masz odpowiedz, ze zaciaga, lapie lewe powietrze.

• 1 year later...

Cześć

Co jakiś czas pojawia się problem z gaśnięciem motocykla. Jadę sobie elegancko ok 140 km/h w pewnym momencie mam wrażenie że motocykl traci moc, zjeżdżam na pobocze motocykl gaśnie. Kręce nie mogę zapalić. Iskra jest. Chwilę czekam,Kombinuję ze ssaniem załapie ale chodzi dziwnie jakby nie mógł przepalić paliwa albo chodził nie na wszystkich cylindrach. Po chwili wszystko wraca do normy. Zauważyłem taką powtarzalność że dzieje się to jak jest mniej niż 1/3 zbiornika, już miałem tak ze 4 razy. Filtr paliwa jest nowy. Czy w kraniku do 650 na gaziorach jest coś takiego jak rezerwa jak paliwo zejdzie poniżej pewnego poziomu? Szukam zestawu naprawczego do tego kranika gdyby coś. Z tego co widzę są zestawy do 750 czy to będzie pasować tam jest - taka kwadratowa membrana?

Pozdrawiam

Edytowane przez RobertEMM

Cześć

Co jakiś czas pojawia się problem z gaśnięciem motocykla. Jadę sobie elegancko ok 140 km/h w pewnym momencie mam wrażenie że motocykl traci moc, zjeżdżam na pobocze motocykl gaśnie. Kręce nie mogę zapalić. Iskra jest. Chwilę czekam,Kombinuję ze ssaniem załapie ale chodzi dziwnie jakby nie mógł przepalić paliwa albo chodził nie na wszystkich cylindrach. Po chwili wszystko wraca do normy. Zauważyłem taką powtarzalność że dzieje się to jak jest mniej niż 1/3 zbiornika, już miałem tak ze 4 razy. Filtr paliwa jest nowy. Czy w kraniku do 650 na gaziorach jest coś takiego jak rezerwa jak paliwo zejdzie poniżej pewnego poziomu? Szukam zestawu naprawczego do tego kranika gdyby coś. Z tego co widzę są zestawy do 750 czy to będzie pasować tam jest - taka kwadratowa membrana?

Pozdrawiam

Rozebrałem kranik membrana cała, filterek czysty sprawdzałem podciśnienie otwiera. Musze szukać dalej.  :zniesmaczony:

Rozebrałem kranik membrana cała, filterek czysty sprawdzałem podciśnienie otwiera. Musze szukać dalej.  :zniesmaczony:

filtr wywal całkiem i zobacz czy się nie poprawi. 

Wywalę filterek i dam znać. Co do odpowietrzenia otworzyłem klapkę wlewu i nic nie pomogło. 

• 2 weeks later...

Wywalę filterek i dam znać. Co do odpowietrzenia otworzyłem klapkę wlewu i nic nie pomogło. 

Cześć

Pomogło. :)  Filterkom mówimy nie.