Skocz do zawartości

Napinacz Łańcuszka Rozrządu

Gość Bangout
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wykręciłem napinacz w celu sprawdzenia stanu łańcuszka, ale nie mam pojęcia jak to się sprawdza, także zrobiłem zdjęcie i proszę Was o określenie po nim czy jeszcze polatam w kolejnym sezonie czy potrzebna jest wymiana. Sprzęt ma nakręcone 63 000km.

Podnieś zapadkę i zobacz ile ząbków jeszcze Ci zostało. Chyba już niewiele.

ale wciąż trochę - 63 tys km to niewiele, 72-73 tys u mnie to też bez rewelacji.

Ja mam pytanie odnośnie składania napinacza: w jakim położeniu go składać czy maksymalnie schowany czy w takim położeniu w jakim go wymontuję?

Ja wkładam schowany - a nóż Ci się jakimś cudem łańcuszek sam skurczy :D Przykręcasz, dajesz sprężyne, dokręcasz śrube i Ci się sam napnie tak jak trzeba.

maksymalnie schowany (wypadałoby żeby przed wyciągnięciem 1 cyl w w GMP) potem wkładamy sprężynę i zakręcamy śrubę. Ja dla pewności zawsze potem ręcznie kręce silnikiem - strzeżonego itd.

Wyciągasz, wciskasz do oporu i przykręcasz.

Już go wkręciłem, ale jak kojarzę to jeszcze trochę tam było ząbków. Najwyżej zrobię to jeszcze raz skoro piszecie o włożeniu go do końca zanim się go wkręci. Jak myślicie przy takim stanie łańcuszka mam się już rozglądać za nowym czy jeszcze pojeżdżę sezon, dwa? Jestem zielony w tym temacie dlatego bądźcie wyrozumiali na głupie pytania :rolleyes:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.