Skocz do zawartości

Nocna Akcja Krakowskiej Drogówki

Gość bkieszkowski
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem właśnie 2 odcinki programu Jedź Bezpiecznie. Krakowska drogówka zorganizowała obławę na szybkich i wściekłych. Całkiem niezłe pościgi :)

ta celika to troche przegiela pale;)

ps. niezla beke w robocie mielismy z czolowki tego programu:D

Bora-Bora i Nocne Czwartkowe w Krakowie... to już prawie jak legenda :D

Tak jak mówili we czwartki tam na bora czasami aż roi się od motocyklistów w sezonie, a po jednej i drugiej stronie widać sygnały z patroli non stop :)

3:43 na pierwszym vid. nie wstyd im bylo to pokazac?:)

Ja rozumiem, przepisy przepisami, ale co faktycznie takiego złego robi koleś który jedzie na wielopasmowej drodze, prosto, SAM jedyny, przekraczając prędkość o 30-50-80km/h? Po co ludzie kupują gixy i erłany skoro na takiej drodze mogą jechać 50-70km/h? A kolesie z radiowozu się spinają przed kamerą jak nie wiem. Oni są od ukarania/wypisania mandatu a nie od dopytywania czemu jak dlaczego po co bo bardziej prawią kazania jakby byli po seminarium. Kurna ciężko się domyślić czemu kolo na ścigu na prostej drodze jedzie za szybko?

Dobry pies to pies z akumulatorem na szyji nurkujący w Wiśle...

nie życzę Ci żeby kierowca takiej celicy wp*****lił się w Ciebie jak będziesz wracał do domu..a tak w ogóle to zastanów się co piszesz

dobry materiał..

Chciałem napisać to samo ale mnie Wojtecki uprzedził.

teren zabudowany to nie miejsce na wyścigi.

A ten debil który przeleciał kilka razy na czerwonym świetle nie dorósł chyba do motocykla. To samo tyczy się idioty z toyoty.

To co się wyprawia na Bora-Bora to już klasyka :)

Ja czasem się łapię na tym, że łamię przepisy drogowe, ale przejazdy na czerwonym i ucieczka policji to już szczyt fantazji :)

Uwierzcie mi, że my tutaj to jesteśmy niesamowicie kulturalni przy poruszaniu się, wliczając Kabana i Wojteckiego :P

Zawsze to uważałem za przegięcie, chociaż w Krakowie często można usłyszeć "japońskie przelotowe" i "ustalmy czy zatrzymujemy się jak komuś się coś stanie...".

Ale powinni wsadzać za takie zachowania, wraca ktoś z pracy zjeżdża sobie do centrum a tutaj 20letnie pseudo-sportowe auto idzie na czołówkę...

(...)a nie od dopytywania czemu jak dlaczego po co bo bardziej prawią kazania jakby byli po seminarium. Kurna ciężko się domyślić czemu kolo na ścigu na prostej drodze jedzie za szybko?

Racja. Zawsze mogą odpowiedzieć tak:

"Panie władzo, wiem, że złamałem przepisy, że znacznie przekroczyłem prędkość... ale... ja lubię tak zapierdalać" ;)

Ja rozumiem, przepisy przepisami, ale co faktycznie takiego złego robi koleś który jedzie na wielopasmowej drodze, prosto, SAM jedyny, przekraczając prędkość o 30-50-80km/h? Po co ludzie kupują gixy i erłany skoro na takiej drodze mogą jechać 50-70km/h? A kolesie z radiowozu się spinają przed kamerą jak nie wiem. Oni są od ukarania/wypisania mandatu a nie od dopytywania czemu jak dlaczego po co bo bardziej prawią kazania jakby byli po seminarium. Kurna ciężko się domyślić czemu kolo na ścigu na prostej drodze jedzie za szybko?

Witam.

Popieram... już kilka razy pisałem... przestrzegam tylko dwóch zasad na drodze: STOP i USTĄP PIERWSZEŃSTWA... i to działa. Chcesz jechać bezpiecznie? jedź szybciej niż inni. Oczywiście wszystko w granicach możliwości i umiejętności, ale kto po szerokiej, pustej dwupasmówce jedzie 50-60... 120-140 jest bezpiecznie...

Policja "zbroi" się jak może w rożne bajery a "biedny" motocyklista jest bez szans...

koniecznie potrzebny dobry "patent" do ochrony... w tym tempie to w czerwcu już będzie po prawku :D

pozdrawiam

nezka

Ale Panowie, idzie ku dobremu. Wreszcie znikną fotomaszynkidorobieniakasyustawianeprzezgminy ;) I prędkość dozwolona się zwiększy. Ja tam wierzę w naszą policję i dobrze im życzę (oczywiście wszędzie znajdą się czarne owce).

Chciałem napisać to samo ale mnie Wojtecki uprzedził.

teren zabudowany to nie miejsce na wyścigi.

A ten debil który przeleciał kilka razy na czerwonym świetle nie dorósł chyba do motocykla. To samo tyczy się idioty z toyoty.

Popieram , a Policjanci od tego sa aby takich delikwentow wylapywac. 

Sam nie jezdze wolno ale wszystko w granicy zdrowego rozsądku , a takich waraicji na miescie nie uznaje . Nezka dobrze prawi Chcesz jechać bezpiecznie? jedź szybciej niż inni. Oczywiście wszystko w granicach możliwości i umiejętności.

a psiarnia sobie sama wystawiła mandaty ? widać że przejeżdżają na czerwonym świetle jako pojazd nieuprzywilejowany, i sami stwarzają zagrożenie w ruchu, dlaczego nie zatrzymali od razu tego co na czerwonym śmigał ? chcieli więcej kasy wysępić ?

a psiarnia sobie sama wystawiła mandaty ? widać że przejeżdżają na czerwonym świetle jako pojazd nieuprzywilejowany, i sami stwarzają zagrożenie w ruchu, dlaczego nie zatrzymali od razu tego co na czerwonym śmigał ? chcieli więcej kasy wysępić ?

nie chec mi sie ogladac tego jeszcze raz ale czasem nie bylo tak ze musieli go jeszcze dogonic?

Dobry pies to pies z akumulatorem na szyji nurkujący w Wiśle...

oczywiście jestem przeciwny takim okresleniom!

Ps. Jest to sprostowanie mojego plusa reputacji wciśniętego przez pomyłkę!!

pojazd nieoznakowany z włączonymi "kogutami" jest pojazdem uprzywilejowanym, policja może w tym przypadku przejechać na czerwonym świetle z zachowaniem ostrożności Tak więc poczytaj zanim skrytykujesz ich pracę ;)

Edytowane przez diabelok

Wszyscy fajnie piszą. " Jeżdżę szybko, ale w granicach zdrowego rozsądku". A kto te granice wyznacza? My sami i dla nas samych oczywiście MY ( ja) jeździmy bezpieczne, rozsądnie. Ale dla innych użytkowników My również możemy być niebiezpieczni, narwani. punkt widzenia zależy od...

błehehe

-dlaczego pan zajechał droge BMW tam na moście przed fotoradarem

- bo jechał za wolno ;P

hihi kolegi do wyscigów szukał 150 po mieście...

nieźle, nocne życie.....

Bog jak chce pokarać to odbiera rozum, przeraził mnie ten film...

nie chec mi sie ogladac tego jeszcze raz ale czasem nie bylo tak ze musieli go jeszcze dogonic?

to od tego sa sygnaly dzwiękowe i świetlne

oczywiście jestem przeciwny takim okresleniom!

Ps. Jest to sprostowanie mojego plusa reputacji wciśniętego przez pomyłkę!!

pojazd nieoznakowany z włączonymi "kogutami" jest pojazdem uprzywilejowanym, policja może w tym przypadku przejechać na czerwonym świetle z zachowaniem ostrożności Tak więc poczytaj zanim skrytykujesz ich pracę ;)

widzisz gdzieś na filmie sygnały świetlne i dzwiękowe ? tak więc przypatrz się zanim kogoś pouczysz, a może sam jesteś psem i naginasz prawo pod siebie a potem gdy przyjdzie co do czego to bezczelnie szukasz kumpli i kłamiecie, co to za trąbienie na kierowców ? lizaka nie mieli ? Zmieniła się tylko nazwa metody dalej rodem SB, UB.

Dlaczego nie zatrzymali od razu seata tylko jechali za nim chcieli mu dać większy mandat ? A jak by BMW jeb.. Seata to by psiarnia umyła rączki, kto tu stwarza zagrożenie

Edytowane przez esterboy
  • Downvote 2

policja zawsze i wszędzie ma prawo i rację !!!!

a każdy kto przekracza choć jeden przepis prawa robi to na własną odpowiedzialność

i zawsze i wszędzie gdy go łamiemy robimy to z pełną swiadomością czynu

nie ma czegoś takiego jak " granice rozsądku"

przekraczasz prędkość o 10 km/h --- jesteś potęcjalnym pie------nym mordercą !!!!

i tak nalezy do tego podchodzić

nikt nie jest bez winy --- ale nie ma gadki

łamiesz prawo -- możesz być ukarany

wypadki się zdażają nawet jak się jedzie zgodnie z przepisami -- ale wtedy nie ma kary

jak ktoś łamie przepis -- ponosi pełną odpowiedzialność

i można tylko łaskawie poprosić o łagodny wymiar kary

a nie piep----ć o zdrowym rozsądku i bezpiecznej prędkości

wtedy jezdziło by się naprawdę dużo bezpieczniej

pomyslcię sobie ( ten co ma dzieci ) że to wasze dziecko wychodzi pod wasze koło gdy lecicie sobie 200 ( ale przecież to na 3 pasmówce ,poza terenem i w nocy )

nikt się nie będzie pytał o to ze tam tego dziecka nie powinno być !!!!!!

nikogo to nie będzie obchodziło

bedzie trup i tylko to się liczy

• Upvote 1

policja zawsze i wszędzie ma prawo i rację !!!!

....

przekraczasz prędkość o 10 km/h --- jesteś potęcjalnym pie------nym mordercą !!!!

i tak nalezy do tego podchodzić

...

pomyslcię sobie ( ten co ma dzieci ) że to wasze dziecko wychodzi pod wasze koło gdy lecicie sobie 200 ( ale przecież to na 3 pasmówce ,poza terenem i w nocy )

nikt się nie będzie pytał o to ze tam tego dziecka nie powinno być !!!!!!

Witam.

Buuuu... wcale mi się Twoja wypowiedź nie podoba...następny świętoszek k**wa jego mać...co to się z ludźmi dzieje...

tu masz odpowiedź - wiecznie żywy i prawdziwy :-)

http://www.youtube.com/watch?v=UcxdZnBMAOg

pozdrawiam

nezka

• Upvote 2

Witam.

Buuuu... wcale mi się Twoja wypowiedź nie podoba...następny świętoszek k**wa jego mać...co to się z ludźmi dzieje...

tu masz odpowiedź - wiecznie żywy i prawdziwy :-)

http://www.youtube.com/watch?v=UcxdZnBMAOg

pozdrawiam

nezka

Nezka dobrze prawi.

Ja w mieście przepisowo jezdze tylko gdy stoje w korku. I dobrze mi z tym (oczywiscie nie jezeli chodzi o stanie w korku :lol: ). A jezeli widze takiego kapelusznika ktory wali na lewym pasie majac prawy wolny 50km/h to albo dojazd do dupy albo to co seat bo po prostu mnie taka jazda wqrwia i nic tego nie zmieni. I wcale nie cwaniakuje bo tak mam. A jezeli myslicie ,ze taki kapelusznik stwarza mniejsze zagrozenie niz chocby ten koles z seata to sie ostro mylicie. On jest jak pocisk wystrzelony z zamknietymi oczami (ale przenośnia :D )

Oczywiscie nie mowie tu o młodych gniewnych co maja rok prawko i lataja po 200 w miescie bo oni faktycznie maja gowniane pojecie o jezdzie. A wiem co mowie bo sam mialem po odebraniu prawka dzwona po ktorym zawinelem sie na latarni przy 170km/h. I pozniej spokorniałem aby nabrac ogłady.

Podobnie jest teraz z moto......nie latam tak jak wariaci Wrocławscy (m.in W, M ;) ) bo nabieram do bajka szacunku i sie dopiero ucze...

A dziecko ma bardzo podobne szanse dostajac autem przy 50 jak i przy 150......czyli marne.....

A z ta policja i jej racją to prosze bez takich.... racje mają tylko wtedy kiedy przyjmują stówkę do kajeta zamiast wypisywac blankiecik na 1000zl....tyle i ich prawa.....

Jak kto jezdzi jest jego indywidualna sprawa. Prawko dostaja ludzie dorosli i kazdy musi sie liczyc z konsekwencjami swoich czynow, jazdy. Wiec nie ma co poruszac tematu bycia "przykładnym obywatelem - panem przepisowym" bo i tak nikogo sie tym nie zmieni.

p.s dzieki za uświadomienie ,ze jestem potencjalnym p*******nym mordercą :D :D

Wojtecki nie rob z siebie na drodze Świętszego od ojca Rydzyka :D

a tego co jechał po pijaku to powinni niezle najebac na komendzie...pewnie by nie pomoglo ale przynajmniej by zabolało

Edytowane przez dzichad1 - �ysy

[...] a może sam jesteś psem i naginasz prawo pod siebie a potem gdy przyjdzie co do czego to bezczelnie szukasz kumpli i kłamiecie, co to za trąbienie na kierowców ? lizaka nie mieli ? [...]

...psa poszukaj sobie na podwórku! to po pierwsze, po drugie nie obrażaj ludzi pracujących w tym lub w innych zawodach gdyż nie wypada...kultury trochę kultury i ochłoń troszeczkę bo widzę że temat Cię przerasta, wrzuć na luz ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.