Skocz do zawartości

Nocna Akcja Krakowskiej Drogówki

Gość bkieszkowski
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ile to razy w nocy (a czasem i w dzień) przeskoczyło się na czerwonym "bo nikt nie jechał"?

Ostatnia rzecz jaka by mi przyszła do głowy!

W tamtym roku widziałem takiego, który myślał że nikt nie widzi i trafił na rowerzystę. Facet tak się zapędził że zatrzymał się jakieś 30m dalej, na me oko miał 70/80. Z roweru nic nie zostało, babka na szczęście cała i zdrowa. cudem uniknęła uderzenia głową w maskę

Edytowane przez obiezyswiat

gość od celica powinien iść do lekarza czy ma wszystko ma na miejscu o mi się wydaje że ma mózg w dup..ie :mellow:

Przydałoby się jeszcze do mandatu za przekroczenie dopuszczalnej prędkości powyżej 50 km/h zabranie prawa jazdy na miesiąc lub dwa

taaaaaa jasne ciekawe co jeszcze. W Polsce powinni zacząć budować drogi i nie koniecznie autostrady które sa najdroższe w budowie a normalne ekspresówki z objazdami miejscowości które są o połowę tańsze i wtedy bysmy mieli dobrą sieć dróg a podróż z Krakowa do Gdańska nie trwała by 12 godzin tylko 6. No ale po co, lepiej wydawać grube miliardy na kawałki autostrady na otwarciu których pojawia się cała świta rządząca i przechwala co to oni nie osiągneli. A na drogach dalej ludzie beda próbowali nadrobić czas a potem się ogląda takie debilne programy jak uwaga pirat czy inne w ten deseń, gdzie koleś jedzie powiedzmy 150 na dwupasmówce poza terenem zabudowanym o fajnej nawierzchni a panowie policjanci szaleją za nasze podatki w nowych superbach, insigniach i łapią bogu ducha winnych ludzi i jacy to oni wtedy nie sa wspaniali i dbają o bezpieczeństwo.

a nawiązując notabene do tych ich "pościgów" za łapaniem ludzi, to zawsze się zastanawiam czemu wlepiając komuś mandat za przekroczenie prędkości sami sobie tego nie zrobią, bo sygnały włączają dopiero po zrobieniu pomiaru i nagraniu dostatecznej liczby wykroczeń a pojazdem uprzywilejowanym pozwalającym na łamanie przepisów są dopiero jak jadą na kogutach, wcześniej obowiązują ich dokładnie takie same prawa, tyle ze to niestety Polska i są równi i równiejsi. ehh choć i tak mam nadzieję że trafią w końcu na jakiegoś upierdliwego prawnika (podobnie jak Stalexport ze swoją A4) i poda ich o to do sądu :D

Mam pytanie czy jeżeli polskie prawo jazdy zostanie zabrane za punkty a mam prawo jazdy np. ze Stanów to mogę dalej śmigać?

a nawiązując notabene do tych ich "pościgów" za łapaniem ludzi, to zawsze się zastanawiam czemu wlepiając komuś mandat za przekroczenie prędkości sami sobie tego nie zrobią, bo sygnały włączają dopiero po zrobieniu pomiaru i nagraniu dostatecznej liczby wykroczeń a pojazdem uprzywilejowanym pozwalającym na łamanie przepisów są dopiero jak jadą na kogutach, wcześniej obowiązują ich dokładnie takie same prawa, tyle ze to niestety Polska i są równi i równiejsi. ehh choć i tak mam nadzieję że trafią w końcu na jakiegoś upierdliwego prawnika (podobnie jak Stalexport ze swoją A4) i poda ich o to do sądu :D

Kefirek jaja sobie robisz czy o drogę pytasz ? dla mnie mogą ich w ogóle nie włączać..jedziesz 150km/h w zabudowanym to płacz i płać..równi i równiejsi ? to są organy ścigania stworzone po to żebyś nie został zmieciony z przejścia dla pieszych przez takiego kretyna w toyocie celice..powinni do takich strzelać bez ostrzeżenia a Ty mówisz o późnym włączaniu kogutów ?

Edytowane przez wojtecki

no właśnie... podkęcają kierowców a później mandat wlepiają...ehh

Jedna i druga strona nie jest bez winy. Rozumiem, że ostrym przegięciem jest przejeżdżanie na czerwonym, ale jazda na dwupasmówce (jak na filmie) prędkością 120km/h, w nocy, przy minimalnym ruchu... to jakie to zagrożenie? Że niby mu nagle stado staruszek wybiegnie pod koła, czy jak? Czepiają się trochę na siłę i robią z tego afery koperkowe. Sorry, ale jak widzę takich cwaniaków to mi się niedobrze robi. Widzi chłopa z pełną listą kategorii i wyjeżdża mu z morałami, jakby ku**a nie potrafił jeździć. Ogólnie, to nie powinni robić takich głupich pościgów jakim pochwalili się na filmie. Do takich akcji używa się helikopterów, które namierzają delikwenta i nie robią niepotrzebnie zamieszania. Zatrzymaliby go za przejechanie na czerwonym, a tak zaczęli pościg, gość się nakręcił no i reszta przewinień poszła lawinowo. Ciekawy jestem, czy policjanci wypowiadający się na filmie ZAWSZE stosują się do przepisów jadąc cywilnym autem?... jak wiadomo, jest to niewykonalne, więc niech mi przestaną takie pierdoły opowiadać jak na tym filmie, bo kłamią mi prosto w monitor!

sami piszecie, że nagminnie łamiecie przepisy. codziennie widzicie jak robią to setki osób na drogach. a jak policja nie włączy od razu koguta tylko nagra 2-3 przewinienia, to piszczycie że oni to łamią przepisy. Na siebie i innych łamiących przepisy też narzekacie? na pewno ktoś bardziej zapamięta lekcję 1000zł x punktów, niż 300zł i np 6pkt.

• Upvote 1

Ogólnie, to nie powinni robić takich głupich pościgów jakim pochwalili się na filmie. Do takich akcji używa się helikopterów, które namierzają delikwenta i nie robią niepotrzebnie zamieszania. Zatrzymaliby go za przejechanie na czerwonym, a tak zaczęli pościg, gość się nakręcił no i reszta przewinień poszła lawinowo.

heh Andy, fantazja ponosi..helikoptery ? ale że niby gdzie ? ;) ..a po drugie to albo by go zatrzymali albo sam by się zatrzymał tylko ciekawe ile osób zabił by przy okazji

Wojtecki , Kefirek ma dużo racji , jak chcesz żeby organy ścigania mogły wszystko to cofnij się w czasie do komuny

http://www.youtube.com/watch?v=gvMj2W_12hk - z tą jazdą to też nie brylujesz ,więc nie rozumiem Cie zupełnie

najlepiej niech każdy spojrzy na swoją jazdę , a potem ocenia innych

heh Andy, fantazja ponosi..helikoptery ? ale że niby gdzie ? ;) ..a po drugie to albo by go zatrzymali albo sam by się zatrzymał tylko ciekawe ile osób zabił by przy okazji

Wojtku, mieszkałem trochę poza granicami naszego pięknego kraju i wiem, że helikoptery pomagające w pościgach, to normalka... u nas, niestety fantazja...

Nie będę pisał, co by zrobił koleś gdyby go nie ścigali... bo to jest fantazja i dopowiadanie sobie... wyjdzie zaraz, że pewnie na co dzień koleś jeździ i zabija innych bezkarnie, a dzisiaj akurat policji udało się go zatrzymać ;)

Edytowane przez And'GP

Hulit1 Wojtecki jak by go podczas takiej jazdy złapali na sygnale to przyjął by mandat, wysłuchał by kazania, wziął by to wszystko do siebie i przez 15 minut po kontroli jeździł by normalnie i w miarę przepisowo. A później niech się dzieje WOLA BOSKA...

Amen:)

Kefirek jaja sobie robisz czy o drogę pytasz ? dla mnie mogą ich w ogóle nie włączać..jedziesz 150km/h w zabudowanym to płacz i płać..równi i równiejsi ? to są organy ścigania stworzone po to żebyś nie został zmieciony z przejścia dla pieszych przez takiego kretyna w toyocie celice..powinni do takich strzelać bez ostrzeżenia a Ty mówisz o późnym włączaniu kogutów ?

nigdzie nie napisałem o 150 w zabudowanym, napisałem raczej 150 na dwupasmówce poza zabudowanym. A to różnica, a co do równi i równiejsi niestety ale tak, bo bawiąc się w to ich ściganie bez kogutów sami częściej powodują większe zagrożenie niż ten tak zwany pirat. Niech łapią, ok ale od razu włączają koguty i basta, niech prócz zarabiania setek milionów złotych z mandatów działają prewencyjnie, bo prewencji to ja w działaniu polskiej drogówki nie widzę wcale. No ale jak to ktoś fajnie powiedział polskie państwo egzystuje dzięki mandatom, podatkom i wszechobecnej akcyzie, a Polacy zwłaszcza kierowcy traktowane są jako dojne krowy.

heh Andy, fantazja ponosi..helikoptery ? ale że niby gdzie ?

jakiś już tam lata po polskim niebie, ciekaw jestem jak go ochrzcili na CB :D

to są organy ścigania stworzone po to żebyś nie został zmieciony z przejścia dla pieszych przez takiego kretyna w toyocie celice..powinni do takich strzelać bez ostrzeżenia a Ty mówisz o późnym włączaniu kogutów ?
http://www.youtube.c...h?v=gvMj2W_12hk - z tą jazdą to też nie brylujesz ,więc nie rozumiem Cie zupełnie

idąc Twoim tropem rozumowania i myślenia, to patrząc na Twój filmik i Twoją jazdę to wybacz ale też chyba byś się nadawał do odstrzelenia.

nigdzie nie napisałem o 150 w zabudowanym, napisałem raczej 150 na dwupasmówce poza zabudowanym. A to różnica, a co do równi i równiejsi niestety ale tak, bo bawiąc się w to ich ściganie bez kogutów sami częściej powodują większe zagrożenie niż ten tak zwany pirat. Niech łapią, ok ale od razu włączają koguty i basta, niech prócz zarabiania setek milionów złotych z mandatów działają prewencyjnie, bo prewencji to ja w działaniu polskiej drogówki nie widzę wcale. No ale jak to ktoś fajnie powiedział polskie państwo egzystuje dzięki mandatom, podatkom i wszechobecnej akcyzie, a Polacy zwłaszcza kierowcy traktowane są jako dojne krowy.

idąc Twoim tropem rozumowania i myślenia, to patrząc na Twój filmik i Twoją jazdę to wybacz ale też chyba byś się nadawał do odstrzelenia.

"a nawiązując notabene do tych ich "pościgów" za łapaniem ludzi, to zawsze się zastanawiam czemu wlepiając komuś mandat za przekroczenie prędkości sami sobie tego nie zrobią" :takaemotka: Kefirek ja Cie proszę ;)

możliwe tylko weź poprawkę na to jak się rozpędza i jak hamuje samochód i motocykl..zresztą co ja tu będę gadał, może i bym się nadawał (tak jak 70% motocyklistów których znam)..tylko że jak by mnie zatrzymali to ostatnie co bym powiedział to " dlaczego panowie włączyli koguty dopiero po 3 skrzyżowaniu"

Panowie bądźmy poważni..moim zdaniem gadacie takie głupoty że śmiać mi się chce ;) jakieś helikoptery, statki..wtf ? jedzie p**da naj***na w 3 dupy i co ? policja ma go zostawić, wezwać latające ufo i zamówić sobie big maca w mc-drivie ?

Hulit1 Wojtecki jak by go podczas takiej jazdy złapali na sygnale to przyjął by mandat, wysłuchał by kazania, wziął by to wszystko do siebie i przez 15 minut po kontroli jeździł by normalnie i w miarę przepisowo. A później niech się dzieje WOLA BOSKA...

Amen:)

ale że co ? mają jeździć 24h/dobe na sygnale ? spoko, a może to kierowcy powinny wystawiać mandaty policji, co ? pewnie, niech się dzieje wola Boża, może nikogo nie zabije..

Edytowane przez wojtecki

Wojtku nie przesadzaj, bo widzę, że Cię nosi i chcesz komuś dopiec mimo wszystko. Wyśmiewasz coś co jest normalne, ale Ty nie wiesz tego, albo nie chcesz wiedzieć... helikopter to nie żadne s-f ;)

Wojtku nie przesadzaj, bo widzę, że Cię nosi i chcesz komuś dopiec mimo wszystko. Wyśmiewasz coś co jest normalne, ale Ty nie wiesz tego, albo nie chcesz wiedzieć... helikopter to nie żadne s-f ;)

normalne jest to że policja ściga tych oszołomów..;)

Pomyślcie co to by było jak by za przekroczenie prędkości wsadzali do paki tak jak w Usa? To na Polskich drogach korki by zniknęły miejsca do parkowania w brud, a w godzinach szczytu przejazd przez miasto by wyniósł 10 min. :D :D

"a nawiązując notabene do tych ich "pościgów" za łapaniem ludzi, to zawsze się zastanawiam czemu wlepiając komuś mandat za przekroczenie prędkości sami sobie tego nie zrobią" :takaemotka: Kefirek ja Cie proszę ;)

chyba się nie rozumiemy do końca, no ale nevermind

możliwe tylko weź poprawkę na to jak się rozpędza i jak hamuje samochód i motocykl..zresztą co ja tu będę gadał, może i bym się nadawał (tak jak 70% motocyklistów których znam)..tylko że jak by mnie zatrzymali to ostatnie co bym powiedział to " dlaczego panowie włączyli koguty dopiero po 3 skrzyżowaniu
"

no rozpędza znacznie szybciej ale hamuje wbrew pozorom podobnie czyli w okolicy 40m było gdzieś porównanie jak znajdę to zalinkuje :)

jedzie p**da naj***na w 3 dupy i co ? policja ma go zostawić, wezwać latające ufo i zamówić sobie big maca w mc-drivie ?

jak go złapią to niech na big maca pojadą. Zrozum kolego że ja czepiam się ich tylko i wyłacznie za łapanie głupie i IMO bezsensowne czyli pusta droga poza zabudowanym a Ty dostajesz 500 +10pkt to mnie wk..a i ciśnienie podnosi zawsze.

Edytowane przez kefirek

ale teksty że czemu oni nie dostają mandatów za ściganie to można uznać tylko za dobry kawał ;) Co do pustej drogi to się nie wypowiadam bo zazwyczaj mam na niej czerwone pole i biegi 4-5-6..tylko że nie mam pretensji o to że mnie zatrzymuje policja która jest na służbie..taka praca, takie prawo..

Ja bym wszystkim kierowcom prewencyjnie poucinał ręce i połamał nogi i byłby spokój, o!

Policja zgodnie z prawem podczas interwencji jest zwolniona z przestrzegania przepisów.

Bo inaczej jak mieliby zatrzymać pędzący pojazd zmierzający w stronę granicy?

Mieliby słać pismo do innych krajów, że gdyby może przypadkiem ten kierowca na chwilę się u nich zatrzymał, to żeby go nam skutego odesłali, bo złamał u nas kilka przepisów?

Według mnie bez sensu - dziada cza złapać i mu przysolić mandatem :ph34r:

Ja samochodem jadąc już dawno nie złamałem przepisów. Kiedyś mi się zdarzyło przekroczy prędkość i dostałem nawet mandat :D

Ale to byłe już zmęczony i mi się nie chciało zwalniać na pustej poza zabudowanym do 70, więc jechałem 90 :)

Nie mam nic za złe i wcale mi nie przeszkadza, że dostali ode mnie bonusa do budżetu gminy.

Zawsze to jakaś forma decentralizacji, którą popieram ;)

A na motongu, owszem, łamię przepisy - ostatnio jak zaraz za Brnem był ogromniasty korek, to przejechałem linię ciągłą pobocza i jadąc nim ominąłem korek.

Nie było tam wtedy policji, no ale jakby byli i chcieli mnie zatrzymać, to fakersy i długa: :driving_moto::fucku::motorek::bicycleaccident:

Bo na moto to jestem Bandzior i się władzy nie kłaniam :lol:

Jakieś 15 min. temu wracając do domu ze swoją drugą połówką, zostałem spisany przez policje. Niby żaden problem, ale żeby do nas podjechać, zawrócili na wysepce (takiej malowanej) bez żadnej sygnalizacji świetlnej. Podjechali, spisali i pojechali. Nie robiłem nic nadzwyczajnego... szedłem, nie darłem się, nie zataczałem, nie przechodziłem na czerwonym... a mimo wszystko musieli łamać przepisy, żeby do mnie dojechać (30m dalej było skrzyżowanie, więc bez problemu mogli legalnie zawrócić)... czy to jest normalne? po prostu... są równi i równiejsi. My łamiemy prawo, to jesteśmy bandziorami i mordercami, oni łamią prawo... jest wszystko ok, bo oni "pilnują" prawa...

Jakieś 15 min. temu wracając do domu ze swoją drugą połówką, zostałem spisany przez policje. Niby żaden problem, ale żeby do nas podjechać, zawrócili na wysepce (takiej malowanej) bez żadnej sygnalizacji świetlnej. Podjechali, spisali i pojechali. Nie robiłem nic nadzwyczajnego... szedłem, nie darłem się, nie zataczałem, nie przechodziłem na czerwonym... a mimo wszystko musieli łamać przepisy, żeby do mnie dojechać (30m dalej było skrzyżowanie, więc bez problemu mogli legalnie zawrócić)... czy to jest normalne? po prostu... są równi i równiejsi. My łamiemy prawo, to jesteśmy bandziorami i mordercami, oni łamią prawo... jest wszystko ok, bo oni "pilnują" prawa...

i jaki w tym problem, że Cię spisali? przecież to nie znaczy, że Ty coś złego robisz. A jakby kogoś napadli, lub pobili w okolicy, zawsze mogą się Ciebie później spytać czy nic nie widziałeś.

co do tej nawrotki to się czepiasz i na prawdę mnie rozbawiłeś

Nie napisałem, ze problem w tym że mnie spisali, tylko w tym że ewidentnie łamią przepis, żeby podjechać do spokojnie idącej osoby, w celu rutynowej kontroli. Patrząc na Twój tok rozumowania, to mogli mnie w ogóle zamknąć, bo gdyby coś wydarzyło sie w okolicy... ehh, żenada..

co do tej nawrotki to się czepiasz i na prawdę mnie rozbawiłeś

widzisz kolego nie rozumiesz wogole o czym pisze And'GP. Nie ma chłopak im za złe że go wylegitymowali, spisali tylko do tego w jaki sposób to wykonali (czyli przelot przez wysepkę jakby kolega szedł z jakimś Kałasznikowem, aczkolwiek obstawiam ze wtedy to by go nawet nie zauważyli :P). A niestety Policja często wykorzystuje tzw dyskoteke do łamania przepisów dla własnego widzi mi się. Nie raz byłem świadkiem, jak niesforny policjant stwierdził że nie będzie stał na czerwonym, włączył syreny przelecial na czerwonym po czym zaraz je wyłączył i jechał dalej, podobnie z nawrotkami na torowisku, korkami etc. Gdybyś Ty zwykły obywatel to zrobił, to na dzień dobry żegnasz się z królem Jagiełło i to nawet nie jednym, a oni sa bezkarni, bo to jest "władza".

W nocy, na pustej drodze, nie stwarzając zagrożenia - to niech sobie zawracają jak chcą :)

Co innego, gdyby tak w ciągu dnia, na ruchliwej drodze się przeciskali przez wysepkę żeby spisywać każdego przechodnia :D

Mojego znajomego kiedyś spisali, bo biegł... A jak wiadomo, niewinny człowiek nie biegnie, tylko spokojnie idzie :lol:

Ale spisywanie bandytów to dobra rzecz przecież...

And'GP, przecież jesteś bandytą, więc o co Ci chodzi? ;)

Andy ma chyba jakiś uraz do naszej Policji i musi sobie na nich ponarzekać ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.