Skocz do zawartości

Gmole Czy Crash Pady - Co Wybrać?

Gość svyterius
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

]A może dwu punktowe kappa model kn 43 -mam założone u siebie dobrze wygladają koszt zależy gdzie kupisz około od 200pln.

• 2 years later...

Sorry za takie wykopalisko, ale męczy mnie jedna rzecz. Aktualnie w swoim bandziorze mam założone crash pady takie jak na zdjęciu http://i.ebayimg.com/00/s/Mzc1WDUwMA==/z/mGkAAOSwpDdVZAeL/$_35.JPGTop block. Wyglądają solidnie, całe ich mocowanie jest masywne. Jednak niedługo po kupnie moto na postoju mi upał na lewą stronę, przez co lewo crash na dole ma po tym upadku znak, ale i dekiel lekko ucierpiał na dole. Tak więc w pełni swojej funkcji crash pad nie spełnił. Doszedłem więc do wniosku, że spróbuję albo je przedłużyć, albo zrobić nowy ten srebrny element metalowy, który przykręcony jest do stelaża od crash pada a z drugiej strony do samego pada, tego właściwego, czarnego. Tyle, że ten element będę chciał zrobić o co najmniej połowę dłuższy, aby więcej wystawał, przez co mam nadzieję, że to już uchroni mnie przed ewentualnym kolejnym upadkiem. Czy to mi wtedy zda egzamin? Bo w razie czego zastanawiam się, czy całkiem tego nie zdjąć i nie założyć gmoli. Poradźcie, co lepsze by było?

Ja jestem zwolennikiem gmoli, po przedłużeniu crash pada będzie bardziej podatny przy slizgu na wygiecie lub urwanie,zasada dźwigni. Wtedy dziura w silniku właśnie od crash pada prawie pewna. Takie jest moje zdanie

gdybym mógł do swojego wsadzić gmole to bym to zrobił (ale nawet crashpady to wiercenie owiewek)

dzisiaj gdy odbierałem moto z ASO podyskutowaliśmy o crashach (mam nawiercane owiewki i mocowanie na ramę) - poradzono mi any dodać jeszcze te ślizgi bezpośrednio na silnik - bo wtedy siły się inaczej rozkładają

ja widzę gmole u siebie w ten sposób że składają się z części zewnętrznej i wewnętrznej - a obydwie mocowane jak zawias jedna na drugą i kontrowane z boku imbusem - ale chyba tylko MadJaro by mi takie wydziergał :)

• 1 month later...

Szybkie pytanie,ile wystawić crash pady poza obręb silnika bo właśnie założyłem i zastanawiam się czy nie za mało wystają.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Pytanie troche do du...y

Nie wiemy jakie masz, gdzie przymocowane a ogolnie dobre tylko na "parkingowki".

Najbardziej wysuniete na zewnatrz czesci silnika to oba dekle. Jakies + 3 cm  przy mocowaniu do ramy, w poblizu powinno wystarczyc.

Jak nie jestes nadal pewny to przyloz jakas listwe czy cos podobnego od pada do innej czesci wystajacej z tylu moto (przewaznie plastiki) i masz odpowiedz.. Pamietaj ale, ze przy padach nie tylko plastik ma sie zetrzec ale takze mocowanie/sruby maja prawo sie wygiac.

Mocowane do ramy,w miejsce mocowania silnika.Mi akurat odstają ok 2-3 cm i zastanawiałem się czy tyle starczy.Pytanie jak pytanie,czy do d...y,nie wiem. :zdziwiony:

Ale i tak dzięki za podpowiedź. :oki:

Edytowane przez dikeys

Pytanie dlatego do dupy bo nie napisales gdzie zostaly zamontowane.

Jezeli popatrzysz do mojej galerii, jest tam moj b12 z takim amelinium na glowicy, na ktorym poprzedni wlasciciel zamontowal Pady.

Nie wierze takim wynalazkom i jak najszybciej wywalilem.  Mogles miec podobnie, skad my to mamy wiedziec.  ;)

JA tam bardziej ufam gmolą, co już mi się opłaciło po zlocie

gallery_9940_1828_38014.jpg

minusem jest to że nie mogę założyć owiewek bocznych.

• 3 months later...

A czy istnieją takie crash pady na oski przedniego i tylnego koła? Czy założenie tego ma jakiś sens w razie W, oraz jak to jest montowane?

Pisza ze to krasze a w rzeczywistości to rolki do podnośników motocyklowych nie sądzę żeby cokolwiek chroniły montuje się je albo na osce albo na otworach montażowych na wachaczu

Seebst, a jak masz zamiar wypierdzielic sie na moto?

Chcesz zrobic paciaka albo juz bardziej konkretnie moto polozyc?

Jak konkretnie, to tylko gmole! :D

Crash potrafi zrobić dziurę w silniku także gmole lepsze

A no tak, rolki :)

Nie mam zamiaru leżeć na ziemi, myślałem, że to właśnie są crashe. A jak te rolki się mocuje do ośki przedniej i do wahacza, bo nie widzę żadnych uchwytów do tego przewidzianych.