Skocz do zawartości

Gmole Czy Crash Pady - Co Wybrać?

Gość svyterius
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow.

Mam takie pytanie...z racji tego,ze jestem "niedoswiadczonym" kierowca i rozne przypadki moga sie zdazyc...

Czym lepiej zabezpieczyc motocykl suzuki bandit 600N gmolem czy crashpadami???

To tyczy sie zabezpieczen i wygladu.

Pozdrawiam i dziekuje za kazda odpowiedz

nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi.

decyduje troche wyglad - do sporta nie dasz gmola, ani do enduro crasha, a bandziorowi akurat wszystko pasuje

cena - crash lekko tanszy

crash czesto służy jednorazowo..

i chyba na koniec wazna sprawa - mocowanie - gmol trzyma sie min. w 3p. ramych, a crash w 1.

pozdro

Daniel

Może warto, do postu dokleić ankietę:

Co zabezpiecza Twojego bandzia?

a) Gmole

B) Crash pady

c) Stuntklatka

d) Wiara w zwycięztwo dobra nad złem, własne umiejętności i Pana Boga (jakkolwiek go nazywają)

Ja postawiłem na gmole - z nejkiem ładnie się komponują, lepiej się trzymają i mają większą powierzchnię dając złudzenie większego prawdopodobieństwa, że zabezpieczą moto i nogi kierowcy.

ma ktoś z was jakiegoś sprawdzonego dostawcę/producenta gmoli. Bo to Co znajduję na allegro jakieś kiczowe i słabe się wydaję.

Gmole lepiej ochronią

Crashpady lepiej wyglądają

Wybór należy do Ciebie :)

był kiedyś gosć od którego kupiłem gmole do bandziora- musisz przeszukać posty- dawałem do niego namiar.

Wg mnie gmole fajnie wyglądają z bandziorem no i bardziej chronią silnik. A i nie ucinają nóg przy wypadku :D

dobre gmole nie przeszkadzają w tarciu podnóżkami na winklach. Moje są tak wyprofilowane ;)

Mam gmole.

I parę razy baaardzo się ucieszyłem, że je mam :D

Mniejszy stres i mniejsze straty ...

Bandek z gmolami wygląda lepiej niż z crashami poza tym gmole lepiej chronią jedyny problem to że ograniczają złożenia w winklach crashe ze względu na jeden punkt mocowania mogą się okazać jednorazowe kumplowi po jednej glebie crash był do wyrzucenia.

Moje zdanie jest takie jeśli chcesz ostro składać moto na winkielkach np na torze to musisz mieć crashe jeśli jeździsz turystycznie i nie masz ambicji zamykania opon do końca zakładaj gmole.

To juz chyba mnei przekonaliscie....nie mam zamiaru smigac po torach...wiec obstawiam gmole:D

I teraz inne pytanie...

Czy znacie jakis dobry sklep z gmolami??:)

pozdrawiam

Mała parkingówka skończyła sie tylko wygięciem klamki sprzęgła.

A ja znowu ofuję.

Jak położyłem moto bez gmoli (ale położyłem a nie że upadł) to klamka sprzęgła mi się złamała a nie zgięła, bo mam wrażenie specjalnie po to od wewnętrznej strony klamki jest wklęśnięcie. Za jakiś czas będę ją musiał sobie wymienić i zobaczyłem, że jest opcja zwykła albo kuta.

Czy ktoś może coś dopisać o tych kutych (jak to się sprawdza i czy jest warte wyłożenia paru zł więcej)?

kuta więcej wytrzyma. ja bym kupił zwykłą i podpiłował kulkę brzeszczotem na końcu (jak ori) żeby ona odpadła a nie cała klamka w razie W

• 1 month later...

witam!!!! zima na całego a w dziorku coraz mniej rzeczy do robienia wiec czas juz zastanowic sie nad tematem bezpieczenstwa serduszka mojego moto..... nie chce zakladac kolejnego tematu typu co jest lepsze tylko prosilbym was o swoje zdjecia lub nawet krotkie nagrania co kto ma zalozone w swoich maszynach..... na necie malo jest zdjec gmoli z różnych kontow widzenia bo chialbym zobaczyc jak to w pelni wizualnie wyglada ile np crash pad odstaje od silnika i jak to wyglada tak samo z gmolami czy szpeca wyglad moto czy wygladaja schuldnie ps za wszelkie foto z gory THNX pozdro

zobacz u mnie w galerii, te takie chromowane to mam obecnie a te szare to jak dostałem i założyłem to odesłałem sprzedawcy takie badziewne były ;P a w moich idzie trzeć podnóżki w zakrętach, robione u takiego jednego kolesia, z kwasówki. Uważam, że są w miarę ok.

zaraz po montażu, i raz przy większym przechyle na postoju uratowały tyłek

pozdro

lastom-z całym szacunkiem ale linki czasem nie sa dostepne juz a w archiwum szukac sobie moze ktos kto ma duzo czasu....a tematy z jednym odpisem tez nie sa za bardzo tresciwe Powiadaja tak-KTO PYTA NIE WIELBŁONDZI wiec to kwestia dla pomocnych- kopiuj i wklej Tak jaK pisalem prosilem o fotki nie o oceny lub informacje ....juz w jakims stopniu wiem jak gmole sie prezentuja za co dziekuje w tym nowym jorkowym 2011r czekam na cos z crash padami.... !!!! całosci dla dbałosci wielkie dzieki ze energi starczylo na odpis na kacowych humorach po nocnych wirażach heh

• 3 years later...
  • 3 weeks later...

Pożyteczny temat, to ja kupię gmole. Wg mnie moto z patrząc od przodu nabierze trochę ciała :-) będzie wyglądał jak 1200 :-)

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...