Skocz do zawartości

Filtr K&n W B1250

lukaszgeo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

a tak zapytam - bo nie wiem do konca - co daje rozlozenie kolektorow z 4 na 2 a pozniej na 1, zamiast od razu z 4 na 1? koniec koncow i tak wpada w jedna "rurke". ja rozumiem, ze samo 4 na 2 i 2 kominy jest w stanie bardziej "rozlozyc" cisnienie wylotowe, ale takie 4-2-1 - to nie jakies promile?

btw. pogadam z Dejlem o moim pomysle - projekt Bandit 1250 Kompressor - najwyzej mnie wysmieje :)

Edytowane przez Daniel

Raczej nie wyśmieje! Ale wątpię, żeby ktoś się podjął takich przeróbek "zdalnie" że tak powiem.

Popatrz na te jego motocykle na ćwiartkę z lat 80'. 1.4 litra i moc 350 hp- bez turbo.

dobra juz wiem -

4-1 is for high end power and 4-2-1 is for lower end. For auto we always recommend 4-2-1 because ur engine rpm cannot reach as high as manual. It will change gear about 7k rpm automatically for most of the car. Manual is different, u can rev until 9k rpm (depends on ur car setup). When 9k rpm, a lot of exhaust gas will be generated. So, 4-1 is working good here.

4-1 has bad respond at low end because of back pressure from ur muffler. Imagine ur engine is running at 2-3k rpm, the pressure from outside the car is greater than ur exhaust pressure generated by ur engine. So, ur engine will have extra burden now. U will feel more heavier to drive ur car, then u will press harder on accelerator. At last, end up burn more fuel.

4-2-1 is reverse theory. It can give higher pressure at low rpm to push the exhaust gas out from the car. At high rpm, no need I say lor...

Edytowane przez Daniel

To tak z grubsza. Ale lepiej było by to wszystko sobie poukładać w głowie pod kątem podciśnienia które tworzą spaliny

zasuwające do końcówki wydechu. I teraz sobie wyobraźcie tak "na czucie" jak będzie się się wszystko fajnie wietrzyło

i wysysało ,gdy wykorzysta się energię gazów wylotowych. Ale to to temat do dyskusji i pokłucenia się przy piwie hehe

A tak naprawdę to chciałem napisać, że jeżeli ktoś coś będzie kupował z HOLESHOT od Dejla to ja bym bardzo prosił żeby mi dać znać :)

Bardzo pocieszają mnie pewne wykresy :)

Tolinek jak się zdecyduje na te kolektory a najprawdopodobniej tak będzie dam znać, czekam na odp od Dejla

aha ktoś coś tam brał jak jest z wysyłką do Polski ile to idzie itp yhy a jak cła i inne ?

Panu Dejlu płacisz za towar , przesyłkę i prowizję Pay-Pal (samo się potrąci przy wpłacie pay-pal).

Potem towar przyjdzie towar do polski . Jest już na 2-3 dzień MAX w polsce na odprawie celnej.

Tam sobie czekasz żeby polezało tydzień do dwóch a w między czasie pan urzędnik nalicza Ci jeszcze

cło (od przesyłki również ) i żebyś się jeszcze bardziej cieszył od sumy wszystkich kwot liczy jeszcze polski

VAT i dodaje go do cła :) Prawdziwe szczęście......

Kurde, może w Mutterlandzie będzie jakiś przedstawiciel holeshot i będzie miał taniej?

ludzie, ale jak chcecie takie rzeczy ze stanów to proponuję wysłać na adres mojego starego do uk - z tego co wiem tam nie doliczając cła i vat, przynajmniej jak z chin szła przesyłka to nic nie naliczyli :)

Panu Dejlu płacisz za towar , przesyłkę i prowizję Pay-Pal (samo się potrąci przy wpłacie pay-pal).

Potem towar przyjdzie towar do polski . Jest już na 2-3 dzień MAX w polsce na odprawie celnej.

Tam sobie czekasz żeby polezało tydzień do dwóch a w między czasie pan urzędnik nalicza Ci jeszcze

cło (od przesyłki również ) i żebyś się jeszcze bardziej cieszył od sumy wszystkich kwot liczy jeszcze polski

VAT i dodaje go do cła :) Prawdziwe szczęście......

Kurde, może w Mutterlandzie będzie jakiś przedstawiciel holeshot i będzie miał taniej?

Toż to się pociąć idzie masakra, aż się odechciewa :(, a to on deklaruje cenę nie może być to paczka od cioci heh aby ominąć te opłaty. Ktoś się jakoś dowiadywał czy idzie na rękę.

A co do Niemiec to ja mam adres także jak co można to nadać na Deutschland może bez cła i innych hehe ?

yy a tu http://www.mizu.de/10_mizu/de/xtshop/index.php?cat=c1_Motorrad.html maja końcówki, ale kolektora nie widzę do b1250

hehe to osobny post trzeba założyć "wysyłki z USA" :P

Edytowane przez lukaszgeo

Hehe, Ciotka wyklepała mi kolektory z kwasówy psze pana. Nudziło jej się ;D

Chyba warto spytać Niemca czy aby nie importują całych wydechów. W końcu

to pieniądz.

Edytowane przez Tolinek

Hehe, Ciotka wyklepała mi kolektory z kwasówy psze pana. Nudziło jej się ;D

Chyba warto spytać Niemca czy aby nie importują całych wydechów. Wkońcu

to pieniądz.

:) oj się czepiasz nie słówek nie ciotka a wujek ma warsztat :P

pytalem ich, maja tylko to co na - www.holeshot.de - na wiecej im "program" nie pozwala.

pozdro

Daniel

Też ich pytałem odpowiedzieli dokładnie to samo, ale

intermotors może załatwić to http://www.perthstreetbikes.com/forum/f61/gsf-1250-bandit-arrow-header-install-24k-service-106823/ za 2200, ale

znalazłem na ebay.it http://cgi.ebay.it/GRUPPO-COLLETTORI-RACING-ARROW-SUZUKI-1250-BANDIT-07-09-/260664557071?pt=Ricambi_e_Accessori_Moto&hash=item3cb0d17e0f co daje z wysyłką 1856 zł

z tym że to na sprężynki a Dejloskie ładnie all pospawane czy przez to lepsze hm ale koszty jak policzyłem VAT CŁO i inne to wychodzi ponad 2500 ;o

Też ich pytałem odpowiedzieli dokładnie to samo, ale

intermotors może załatwić to http://www.perthstre...service-106823/ za 2200, ale

znalazłem na ebay.it http://cgi.ebay.it/G...=item3cb0d17e0f co daje z wysyłką 1856 zł

z tym że to na sprężynki a Dejloskie ładnie all pospawane czy przez to lepsze hm ale koszty jak policzyłem VAT CŁO i inne to wychodzi ponad 2500 ;o

sprezynki p*****le, a 2,5 klocka to paliwo na pol sezonu... do tego, jak czytam co daje taki 4-2-1 - lepiej na lower end, a gorzej na high endzie - czyli cos odwrotnego co mi potrzeba. ja jestem bardzo zadowolony z dolu, ale potrzeba mi gory, a najlepiej to przesunac odcine na 12 tysi :)

i jesli bym sie zdecydowal - a zdecyduje sie na pewno jesli znajdzie sie jakis tanszy sposob przerzutowy do PL - to kupilbym tego TFI na poczatek.

pozdro

Daniel

Jak brakuje Ci góry to załóż K&N i przelot i już góra się zmieni w znaczący sposób. Pamiętaj też, że 90% jazdy spędzasz w średnim przedziale obrotów, każdy się jara ile jakiś motocykl ma KM ale ważne tak naprawdę (przynajmniej dla mnie) jaka moc i moment obr. dostępny jest w niskich i średnich zakresach. Przykładowo - co z tego, że taki Gsx-r 750 ma 150KM i 168kg jak ze startu zanim on się wkręci i osiągnie tą swoją moc to ja swoim B12,5 (teoretycznie 98KM i 256kg) będę 100m przed nim bo mam dostępne 100Nm momentu od 2 000 RPM. Ok - później mnie ten Gsx-r wyprzedzi ale jakie to ma znaczenie w życiu codziennym (głównie miasto gdzie najwięcej się przyśpiesza). Podobnie w trasie, po co mi ileś tam KM skoro przy każdym wyprzedzaniu muszę redukować biegi i pałować silnik, żeby osiągnąć sensowną moc.

PS. A jak lubisz kręcić silnik do nastu tysięcy obrotów to kup sobie 600 :)

Już tak informacyjnie chłopaki z mg-motorsport wyspawają 4-2-1 za 1500 + ewentualne pokrycie ceramika 500.

wyspawać to i ja mogę - kwestia wyliczenia całości - co nie jest wbrew pozorom taką prostą sprawą + testy na hamowni itd, Różnica niewielka i już się zmienia cała charakterystyka i z kilku kucy więcej jesteśmy kilka do tyłu.

Przykład - są kolektory dedykowane do mojego auta - robione w zasadzie tylko i wyłącznie w usa - chłopaki próbowali zrobić coś podobnego- nawet bardzo podobnego i byli kilka kucy do tyłu. Inny przykład - w tej samej furze jest w serii 143 kuce, w innej - ten sam silnik i osprzęt ale wydech dłuższy o kilka cm - jest 150 kucy

Zjawiska falowe nie są proste, ja sam je ogarniam dość powierzchownie mimo iż mam z nimi na studiach sporo do czynienia

Tak sobie mysle , ze chyba lepiej byloby zmienic moto niz wydac +- 1.500€ na:http://www.akrapovic.com/motorcycle-exhaust/products/suzuki/model/bandit-gsf-1250-2007/racing-85/ . Chociaz , chociaz ... <_<

Pozdro

http://www.akrapovic.com/typo3conf/ext/user_products/mod1/uploads/products/akrapovic_racing_exhaust_system_for_the_suzuki_bandit_gsf_1250/su_bandit_1250_rac_07_2011.pdf

Edytowane przez grzegorz9139

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.