Skocz do zawartości

Crash Pady - Jak Zamontować - Problemy Z Montażem

Gość FAZOL
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

TEMAT POWSTAŁ Z POŁĄCZENIA PODOBNYCH WĄTKÓW O PROBLEMACH Z MONTAŻEM CRASH PADÓW.

Posty w temacie ułożone są chronologicznie.

Moderator
Krzysztof.

------------------------

mam problem, zamówiłem sobie crash pady na standardowe mocowanie do ramy i jest problem z mocowaniem bo mam pług pod silnikiem (nie chce go przerabiać) i prośba czy mógłby ktoś z was zrobić zdjęcia mocowania w swoim moto a ma pług w dziorku z góry dzięki

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• mikitBP

3

• kefirek

3

• krzysiek7809

3

specjalnie odgiąłem zeby lepiej bylo widac ;)

img7312f.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

musisz sobie jakas tuleje albo dstans dolozyc. a jakie masz te crashe na jedna czy na dwie sruby

jacekrysiek jeszcze raz dzięki, widzę ze te co zrobiłem to nie podejdą :( bo masz na 1 śrubę mocująca o ile się nie mylę 8mm a ja zrobiłem na wzór tych http://img255.imageshack.us/img255/9163/p1201844zw0.jpg tylko że uchwyt stalowy tuleja aluminium i tworzywo sztuczne ciężko ścierne, czyli czeka mnie znowu zamówienie toczenia ( a jakie są wymiary tych crashów co masz??)

Edytowane przez FAZOL

troche dluzsze od tych co ty masz , bo akurat te Twoje mialem kiedys w reku hehe, a przy okazji te Twoje ,z tego co pamietam to sie troche roznia jedne od drugiego ,bo chyba jedna strona silnika bardziej wystaje i tamten jest dlatego o ciupinke dluzszy a mocowanie jak zrobic do tych twoich ? troche trzeba chyba pokombinowac zeby bylo z plugiem.

wymiary tych moich zrobie jutro i wrzuce .

Edytowane przez jacekrysiek

no różnią się o 10mm , ale nie wiem czy mi się nie opłaci nowych zrobić z mocowaniem takim jak ty a te sprzedać :)

jak będę w garażu to zrobię foty padów

• 3 months later...

Panowie i Panie,

Nabylem crash pady firmy PBR:

https://picasaweb.go...wski/CrashPady#

ale jak je teraz zamontowac?

Znaczy jak to wiem, ale gdzie? Ktora srube wykrecic i zastapic ta z crash padow??

Nie ma instrukcji w komplecie, strona producenta, jak to wloska strona (malo informacji, zero instrukcji, tlumaczenia zadne).

Pomozcie...

Wkręcasz je zapewne zamiast śrub mocujących silnik.

Tak jak mikitBP pisze, śruby mocujące silnik do ramy - za kolektorami.

Można zapytać ile cię kosztowały takie cuda??

a na podstawie jakiegos zdjecia moglibyscie okreslic konkretne sruby?

jeszcze nie wiem ile dalem, znajomemu lezaly, ma mi dobra cene zrobic.

Mialem nadzieje jeszcze dzis przykrecic i na moment wytargac bandziora przed dom.

Jak mniemam w 600tce będzie to tu gdzie zaznaczyłem czerwonym kółeczkiem :D

post-77-0-05930700-1303048024_thumb.jpg

Edytowane przez mikitBP

aaa, dziekuje :)

:P plusikowe się należy :lol:

I tak jak Walkerowy napisał dużo kosztowało. Weź no telefonnij do kolegi ile on za to płacił bo cena jaką od ciebie weźmie nie będzie taka jaką ktoś z nas by musiał zapłacić. Ogólnie to ja zastanawiam się nad kupnem pręta poliamidu i wytoczeniu sobie kilku crash padów.

• 4 weeks later...

Mój kolega miał identyczne crash pady i niestety muszę Cię ostrzec, że wysypał się na lewą stronę, crash pad pękł - w sensie śruba, bak wgnieciony i dekiel od skrzyni biegów pękł... :( Także albo wrypać mu lepsze śruby albo się nie przewracać. Chyba, że on akurat na jakąś trefną sztukę trafił.

Część energii uderzenia przejął więc spełnił swoją rolę.

Kompleksowego zabezpieczenia w każdej sytuacji nie da nawet klatka...

A śruba mogła być za twarda. Im twardsza tym szybciej pęknie. Te miękkie się zginają.

Edytowane przez mmmarcin

Hejka kilka pytan mam to moze ogarnal bym kilka zestawow takich crashpadow

1. Ile osob chetnych i za ile byscie chcieli taki komplecik.

2. Moglby ktos zmierzyc jaka dlugosc powinien miec taki crashpad i jaka dluga powinna byc sruba

3. Jakie sruby najlepiej wybrac nie za miekkie nie za twarde

4. Trzpien stalowy czy aluminiowy??

5. Koncowka ALU czy Teflon moze byc??

Jesli ktos mi pomoze ogarnac temat na pewno sie dogadamy.

Pozdrawiam Piotrek

PS

Moze ktos przeniesie moj Post i zalozy temat w odpowiednim dziale nie potrzebnie smiecilem Koledze w temacie :bag

Edytowane przez logicsys

Część energii uderzenia przejął więc spełnił swoją rolę.

Kompleksowego zabezpieczenia w każdej sytuacji nie da nawet klatka...

A śruba mogła być za twarda. Im twardsza tym szybciej pęknie. Te miękkie się zginają.

kolega w gixxerze miał crash pady na silniku i tylnym wahaczu, wysypał się przy 140 kph i crashpady zjechane do samej śruby - a ona sama nie wygięła się ani tym bardziej złamała, on miał złamana noge i obity tyłek, ale motocyklowi NIC A NIC się nie stało.. :) więc w tym wypadku crash pad spełnił rolę - moim zdaniem oczywiście - bo w pełni zabezpieczył motocykl. Tak czy inaczej, możliwe, że te, które pękły były po prostu trefne, albo faktycznie za gruba śruba, jestem tylko przekonany w 100%, że to ta firma...

Edytowane przez remki

jeszcze za niego (a w zasadzie caly czas) nie zaplacilem, to moze lepiej oddac? Zipsera brac?? jesli tak, to ktorego, bo na allegro sa dwa typy?

jeszcze za niego (a w zasadzie caly czas) nie zaplacilem, to moze lepiej oddac? Zipsera brac?? jesli tak, to ktorego, bo na allegro sa dwa typy?

Ja mam Womet-tech - wyglądają solidnie :) a w komplecie jest wszystko do montażu wraz z instrukcją :)

• 2 months later...

Witam, szukałem w necie i nie znalazłem. Poszukuje zdjęcia zamontowanych CRASH PADÓW do GSF 1250 SA w wersji GT - z pełnymi owiewkami. Chciałbym zamontować u siebie w motorku ale nie mam koncepcji. Jeżeli widzieliście taki patent to bym prosił o zdjęcie.

Dzięki.

wiscq0.jpg

2i27cp1.jpg

2nu0qhu.jpg

igaibk.jpg

40wnt.jpg

4zxiy9.jpg

suwpao.jpg

1zy909l.jpg

15wc3yx.jpg

2znwl1x.jpg

nmnnep.jpg