Skocz do zawartości

[Info] Wiosna W Lutym 2011

Abaper
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Informacyjnie

Na stronach Suzuki Motor Poland pojawiła się informacja o akcji Wiosna w lutym.

http://www.suzuki-moto.pl/index.php?id=news&y=2011&news=110112

W dniach 1-28 lutego 2011 roku, bez konieczności długiego oczekiwania na wizytę w serwisie, klienci Suzuki mogą zlecić przegląd okresowy, przygotowanie motocykla do nadchodzącego sezonu lub jego niezbędną naprawę. Po uprzednim umówieniu wizyty, autoryzowane stacje obsługi bezpłatnie przetransportują pojazd do serwisu i z powrotem w obszarze swojego działania.

W czasie trwania akcji, klient otrzyma rabat w wysokości 30% na oryginalne części zamienne użyte do obsługi pojazdu oraz rabat w wysokości 15% na opony marki Bridgestone. Każdy klient korzystający z akcji serwisowej, otrzyma również atrakcyjny upominek w postaci plecaka Suzuki Shell.

Regulamin

1. Akcja serwisowa SUZUKI rozpoczyna się dnia 01-02-2011 i trwać

będzie przez 1 miesiąc. Zakończenie akcji przewidziane jest na

dzień 28-02-2011, jednakże pojazdy umówione do serwisu w lutym

będą mogły być obsłużone w ramach akcji do 15.03.2011.

2. Akcją serwisową objęte są wszystkie motocykle i ATV Suzuki, bez

względu na pochodzenie.

3. W czasie trwania akcji serwisowej podstawową czynnością

wykonywaną przez Autoryzowany Serwis jest przygotowanie

pojazdu do sezonu zgodnie z zakresem czynności zleconym przez

jego właściciela, wykonanie przeglądu

gwarancyjnego/pogwarancyjnego bądź też naprawa.

4. W czasie trwania akcji serwisowej klient otrzymuje rabat w

wysokości:

a) 30% na oryginalne części zamienne użyte do obsługi pojazdu

B) 25% na olej silnikowy Shell Advance

c) 15% na opony Bridgestone

5. Warunkiem skorzystania z akcji jest zlecenie przez klienta

naprawy/przeglądu na kwotę min 200PLN netto.

6. Autoryzowany serwis w miarę możliwości i w obszarze swojego

działania bezpłatnie odbierze i dostarczy pojazd do klienta.

7. W czasie trwania akcji serwisowej każdy motocykl i ATV

uczestniczący w akcji zostanie bezpłatnie doposażony w plecak

SUZUKI – SHELL.

8. Posiadacze motocykli i ATV objętych akcją serwisową mają prawo

do jednorazowego skorzystania z serwisu w ramach akcji

serwisowej.

9. Akcja serwisowa „Wiosna w lutym” nie zastępuje w całości lub

części obowiązkowych przeglądów technicznych. Właściciel

pojazdu jest zobowiązany do przestrzegania grafiku przeglądów

niezależnie od akcji serwisowej (nie dotyczy przypadku gdy klient

zleca wykonanie przeglądu okresowego).

No to super. Jako, że nie mam prawka bardzo mi pasuje, że zabiorą i odwiozą moto do garażu.

Tylko się zastanawiam ile może kosztować regulacja i czyszczenie gażników, regulacja zaworów i wymiana przewodów hamulcowych na stalowy oplot (już czekają) razem z wymianą płynu. I może warto pomyśleć o oponkach tylko te serwisowe ceny pewnie zaporowe i nawet 15 % nie robi wielkiej różnicy :(

I ciekawe jak daleko mogą pojechać po moto?

Ale i tak chyba tylko zostaje znaleźć serwis niedaleko Chrzanowa i czekać na luty :vroom:

Edytowane przez fikun1

Nie dawno temu, promocyjnie podczas przeglądu dodatkowo uzupełniali pozostałe płyny do pełna w tym paliwo. Ciekawe czy teraz też tak jest. Myślę że warto się skusić mimo wszystko

myślę że na 200zł się to nie skończy, a worek pieniędzy trzeba zabrać.

Ktoś zna lokalizację najbliższego takiego serwisu w Małopolsce blisko miasta Brzesko :D

Regulamin - wszystko czarne na białym.Robią to co zlecisz.

Ktoś zna lokalizację najbliższego takiego serwisu w Małopolsce blisko miasta Brzesko :D

Najbliżej jest Rider w Krakowie

ul. Kamieńskiego 53 tel: (0-12) 655 42 00. Zadzwoń to się dowiesz wszystkiego.

(...)Ponadto można było zostawić moto na zimę w salonie (ciepło, przytulnie i mot odo wiosny czekało).

Ofkors... Za 5 miesięcy zimowania ponad 700 chcieli 2 lata temu.

Nie dawno temu, promocyjnie podczas przeglądu dodatkowo uzupełniali pozostałe płyny do pełna w tym paliwo. Ciekawe czy teraz też tak jest. Myślę że warto się skusić mimo wszystko

a potwierdzam jak byłem na serwisie po 6k to moje moto zostało zatankowane na fula (w zbiorniku była prawie susza) a wlew został zaklejony poniższą naklejką :D

post-316-0-72201400-1295291298_thumb.jpg

fajna akcja możliwe że skorzystam ! :-)

ciekawe ile by wyszło za wymianę oleju i filtra oleju. Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego Shell Advance?

fajna akcja możliwe że skorzystam ! :-)

ciekawe ile by wyszło za wymianę oleju i filtra oleju. Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat tego Shell Advance?

olej+filtr+wymiana (na fakturze nazywa to się przegląd motocykla) = 445pln

jak by zrobić to samemu koszt filtra i oleju nie przekroczył by 200pln i zostanie jeszcze na dwa piwa (ja ze względu na gwarancje nie mogę i trzeba płacić :(

• Upvote 1

Dzwoniłem wczoraj do Ridera w Krakowie. Za wyregulowanie gaźników chcieli 130 zł, za wymianę opon... 60 zł od JEDNEGO koła... Takie rzeczy jak wymiana oleju to kolejne 60 zł, za sprawdzenie zaworów około 200 stówek sobie krzyknęli o ile dobrze pamiętam... Ja chyba podziękuję i popytam w innych warsztatach...

Dzwoniłem wczoraj do Ridera w Krakowie. Za wyregulowanie gaźników chcieli 130 zł, za wymianę opon... 60 zł od JEDNEGO koła... Takie rzeczy jak wymiana oleju to kolejne 60 zł, za sprawdzenie zaworów około 200 stówek sobie krzyknęli o ile dobrze pamiętam... Ja chyba podziękuję i popytam w innych warsztatach...

Wpadaj do mnie na wiosne, to sobie wymienisz, sprawdzisz, wyregulujesz wink.gif Tylko opony zmień, bo wyważarki nie mam. W Bravadosie za 80zł zmienisz komplet kapci - taniej w KRK chyba już nie ma. Jak się cieplej zrobi, to może rzuce hasłem jakiegoś "garage party" vroom.gif

Czy ktoś w krk robił sam regulacje zaworów i np czyszczenie gaźników? Mam garaż, mam klucz dynamometryczny, ale nie mam zaparcia żeby samemu to zrobić :] Dodatkowo muszę zmienić uszczelkę przy rurce od chłodnicy oleju bo się poci. Jakby ktoś był chętny pomóc to oczywiście stawiam dobry alkohol.

To i tak tanio ja się dowiadywałem u mnie u miejscowego gościa co robi motorki w Brzesku to sobie krzyknął : synchronizacja gaźników + czyszczenie gaźników 150zł, a za regulacje zaworów 300zł także będę musiał poszukać i może jak się zrobi ciepło to podjechać do krk.

w kutnie za wymianę opony z wyważeniem zapłaciłem 20 zł :P tylko trzeba samemu ściągać koło

Wpadaj do mnie na wiosne, to sobie wymienisz, sprawdzisz, wyregulujesz wink.gif Tylko opony zmień, bo wyważarki nie mam. W Bravadosie za 80zł zmienisz komplet kapci - taniej w KRK chyba już nie ma. Jak się cieplej zrobi, to może rzuce hasłem jakiegoś "garage party" vroom.gif

Byłoby świetnie ^^ Jak się ociepli to go wyciągnę z pokoju i się u ciebie zjawię w dogodnym terminie z jakimś odpowiednim zaopatrzeniem w podzięce za pomoc ;) I dzięki za cynk o oponach :)

Edytowane przez Doomsayer

W Jaśle na ulicy ul. 17-go stycznia 180 :)

Też się zapisałem.W Suzu-Moto w bielsku.

Mam zamiar wydać 250 zeta i dostać plecak.

Zastanawiam się czy można dostać tzw. książkę serwisową. Bo moto kupiłem niedawni bez w/w

Będę wdzięczny za wszelkie wasze komentarze z wizyt w Serwisach Suzuki - bo w marcu będę je odwiedzał służbowo

- pod kątem standardów obsługi klienta :)

Jak ktoś ma/miał/będzie miał coś do powiedzenia na temat obsługi w Salonach (sprzedaż - zarówno 2 jak i 4 kółek; części i akcesoriów )

- też bardzo chętnie ucha nadstawię :excl:

no no na regulacje zaworów to też bym się pisał :D no chyba że masz wakuometry i wiedzę jak zrobić synchro to też :P

Byłoby świetnie ^^ Jak się ociepli to go wyciągnę z pokoju i się u ciebie zjawię w dogodnym terminie z jakimś odpowiednim zaopatrzeniem w podzięce za pomoc ;) I dzięki za cynk o oponach :)

Zawory miałeś sprawdzane i regulowane przez qnerka przy swapie, po tym zrobiłem ok 1tys km, więc zależy ile zrobiłeś... tylny lacz- traktor do wymiany:) no i te przewody hamulcowe czy Pan zrobił? he :)

Zawory miałeś sprawdzane i regulowane przez qnerka przy swapie, po tym zrobiłem ok 1tys km, więc zależy ile zrobiłeś... tylny lacz- traktor do wymiany:) no i te przewody hamulcowe czy Pan zrobił? he :)

No zawory to wiem, tak przy okazji zapytałem z ciekawości i dla informacji dla innych ^^ A zrobiłem ok. 7tyś km od początku (1000km+ na mobilu co zalałeś, potem go wymieniłem i na Motulu niecałe 6 tyś). Tak więc czas wymienić olej, gaźniki chyba fajnie by było zsynchronizować na nowy sezon, a przewody w oplocie i gumy za niedługo będę zamawiał, będzie cacy :P Się zastanawiam czy od razu klocków nie wymienić jak już przy hamulcach jestem...

Ja chciałem w ramach tej akcji wyregulować zawory i zsynchonizować gaźniki - wg cennika 350zł

Jednak dowiedziałem się, że żeby im się to opłacało (przywieźć i odwieźć moto) musiałbym jeszcze zrobić

przegląd za 600 - czyli razem 950zeta :D

a pkt. 5 w regulaminie mówi:

"Warunkiem skorzystania z akcji jest zlecenie przez klienta

naprawy/przeglądu na kwotę min 200PLN netto."

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.