Skocz do zawartości

Przewody Zapłonowe

Gość jasiek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieniłem dzisiaj kable to powiem Ci kolego, że na fajce jest dość gruby gwint który mocno wchodzi w kabel, dodatkowo jeśli nie porwały Ci się, to jeszcze są kapturki gumowe które osłaniają to miejsce, więc wg mnie już więcej zabezpieczać nie trzeba. Tak się tylko zastanawiam nad używaniem w połączeniu z cewką gorącego kleju, przecież w miejscu w którym jest założona dochodzi do wysokich temperatur, a ten klej zdaje się po podgrzaniu ponownie się upłynnia, więc czy nie ma ryzyka że wypłynie?

• Odpowiedzi 109
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bald

9

• czechu70

7

• pioter

7

Wymieniłem dzisiaj kable to powiem Ci kolego, że na fajce jest dość gruby gwint który mocno wchodzi w kabel, dodatkowo jeśli nie porwały Ci się, to jeszcze są kapturki gumowe które osłaniają to miejsce, więc wg mnie już więcej zabezpieczać nie trzeba. Tak się tylko zastanawiam nad używaniem w połączeniu z cewką gorącego kleju, przecież w miejscu w którym jest założona dochodzi do wysokich temperatur, a ten klej zdaje się po podgrzaniu ponownie się upłynnia, więc czy nie ma ryzyka że wypłynie?

mała szansa żeby pod bakiem było ponad 200*C  jak masz obawy to użyj silikonu do wysokiej temperatury, chyba że na zlocie będziesz świecił kolektorami :P

ja używałem silikonu, bardziej elastyczny no i niwe twardnieje tak szybko jak klej na gorąco, masz mozliwość "na spokojnie powciskać/wkręcać" kable a i bez problemu można coś poprawić

Edytowane przez lelon

klej w 80-90* robi sie juz plastyczny ale i tak lepiej na sylikonie walnać  ;)

• 5 weeks later...

Po zmontowaniu
Nie pali na 1 i 4 cylinder. 
 Cewka lewa

Chce kupić używaną cewkę bandit 600 rok 2001 
Czy pasuje tutaj cewka z roku 95- 99?

• 1 month later...

Podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego odnośnie fajek zapłonowych. Chciałbym zmienić cewki które już mam przewody oraz fajki  żeby mieć 100% pewności. Problem w tym że w larssonie nie ma takich fajek, a serwis gdzieś wyczytałem 170 zł za sztukę... znalazłem zamknięty temat gdzie piszą że tylko serwis, z drugiej strony niektórzy piszą że wymieniali. jeżeli jest opcja to może da ktoś jakieś namiary linka lub czego szukać w zamiennikach. Albo od razu żebym sobie darował jak nie ma sensu szukać bo nie ma.

Podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego odnośnie fajek zapłonowych. Chciałbym zmienić cewki które już mam przewody oraz fajki żeby mieć 100% pewności. Problem w tym że w larssonie nie ma takich fajek, a serwis gdzieś wyczytałem 170 zł za sztukę... znalazłem zamknięty temat gdzie piszą że tylko serwis, z drugiej strony niektórzy piszą że wymieniali. jeżeli jest opcja to może da ktoś jakieś namiary linka lub czego szukać w zamiennikach. Albo od razu żebym sobie darował jak nie ma sensu szukać bo nie ma.

Kiedyś pytałem u nich - https://strefagp.pl/ - i sprzedawca twierdził, że znajdzie zamiennik.

Z tego co widzę, mają sprzedaż przez internet, więc odezwij się do nich i zapytaj.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kiedyś pytałem u nich - https://strefagp.pl/ - i sprzedawca twierdził, że znajdzie zamiennik.

Z tego co widzę, mają sprzedaż przez internet, więc odezwij się do nich i zapytaj.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

w larssonie też twierdził że dobierze na 100%  tylko mam z fajką przyjechać, jak pojechałem to się okazało że takich długich niestety nie mają ;p

• 2 weeks later...

Poczytałem, poczytałem i wstrzymam się chwilowo z wymianą cewki - zacznę od przewodów.

A zaczęło się od szarpania - myślałem, że napęd, ale jak w deszczu 2 cylindry (1 i 4) przestały pracować, to się wystraszyłem i już ..już... miałem cewkę kupować, a teraz mam nadzieję, że może jednak wystarczą nowe przewody. Coś w tym musi być... zrobię aktualizację po wymianie. Kupiłem przewody silokonowe. Czekam na dostawę.

LWG