Skocz do zawartości

Najczęstsze Usterki W Bandziorach

Gość Nalewa
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę męczę ostatnio pytaniami o różne rzeczy związane z dalszymi wycieczkami, ale lepiej dwa razy zapytać, niż potem utkwić z problemem na drugim końcu świata. A więc jak w temacie - czy bandzior ma jakieś pięty achillesowe, w związku z czym, czy lepiej zaopatrzyć się w jakieś konkretne części, trudne do zdobycia w trasie?? Na pewno warto zabrać żarówki, bezpieczniki, zestaw naprawczy do opon i zestaw linek, a jak częściami zamiennymi??

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• michal_b6

6

• MetalBeast

6

• nieaktywny2

4

jeśli podstawowy serwis robisz regularnie i na czas to niczego nie musisz się obawiać

dmuchać na zimne... apteczkę zawsze mam....

Oooooo Zegar dobrze mówisz. Nie wpadłbym na to.

Bandit po serwisie to bandit bezawaryjny :)! Oczywiście w B12 notorycznie przepalony żarnik tylnego światła pozycyjnego. Ale są dwa a zresztą do nabycia w każdej stacji benzynowej ;).

Oczywiście w B12 notorycznie

nie tylko B12;P B6 ma to samo ;P

Tak, ale roczniki po liftingu bodajże w 2000. Te starsze nie mają problemu.

Bandzior nie ma pięt, tym bardziej achillesowych!

glupoty gadacie ,ani razu przez trzy lata mi sie nie przepalil ,teraz wymienilem na LED, ale zapas zarowek mozesz wziac albo bezpiecznikow. poza tym zbedne rzeczy do dziwgania, no chyba ze smigasz do afganistanu ,ale tam to wszystko potrzebne pewnie by ci bylo,a spawarki przecez nie wezmiesz .wiec lepeij zrob porzadny przeglad przed wyjazdem .daj na msze i w droge

Zrobiłem kilka długich tras na B12 bez najmniejszych problemów. Standardowy przegląd moto przed sezonem i powinno być ok. Potwierdzam przepalenie się tylnych pozycji, w sezonie 2010 w krótkim odstępie czasu padły obydwie.

Mówicie bezawaryjny, mnie się notorycznie przepalała (przepalała, bo po prostu już to olałem) żarówka podświetlenia tablicy rejestracyjnej...

Ma ktoś z tym problem?

Bardzo upie...we mogą być drobne awarie elektryki, np. przetarty kabelek potrafi bardzo skutecznie uniemożliwić nam dalszą podróż. Dobrze mieć ze sobą ze 2 metry kabelka i izolację i jakieś "trytytki".

ja nie mam problemu, nie mam podswietlenia :D

Podświetlenie tablicy mi padło poza tym wszystko stuka jak ta lala ;)

PS jaka żarówka do tego podświetlenia?

U mnie tez padla ta żarówka od pozycyjnego na ogonie, a co do podświetlenia tablicy to nie wiem, bo poprzedni wlaściciel zlikwidował.

W sumie jak patrze pod siedzenie, to jest tam komplet kluczy Suzuki, dodatkowe śrubokręty (płaski i krzyżak), szczelinomierz, żarówka, rękawiczki, szmatka i kamizelka odblaskowa. To moje wyposażenie na wszystkie dotychczasowe trasy :D

Dotychczasowe usterki na trasie: poluzowanie cięgna przepustnicy od strony gaźników, za słabo dokręciłem na początku sezonu. Zatrzymałem się, zrobiłem i pojechałem.

aha - ja zawsze ze sobą wożę łatke w sprayu

W ciagu roku wymienialem 3 razy zarowke od stopu :D

aha - ja zawsze ze sobą wożę łatke w sprayu

używałeś już tego może?

bo słyszałem niekorzystne opinie, podobno opona potem ciężko wygląda i niełatwo to cholerstwo usunąć.

oj z tą żarówką stopu to coś jest, bo u mnie też coś zaczęła padać. Żarnik wygląda jak przepalona spirala, poupalana itd, ale świeci jeszcze, tylko czasem mrygnie na dziurach :P Czas na wymianę.

Z rzeczy, które są wrażliwe to chyba zaczepy do żarówek w lampie S-ki. Nosz takiego badziewia dawno nie widziałem. Zamówiłem nowe, bo jak kupiłem moto to ich nie miałem i przy zakładaniu jedną połamałem. Dosłownie w palcach się rozleciała - z gównoplastiku zrobione. W Nce przynajmniej dali metalowy pierścień, a tu :unsure:

W każdym razie trzeba uważać przy wymianie żarówek.

Z rzeczy, które są wrażliwe to chyba zaczepy do żarówek w lampie S-ki. Nosz takiego badziewia dawno nie widziałem. Zamówiłem nowe, bo jak kupiłem moto to ich nie miałem i przy zakładaniu jedną połamałem. Dosłownie w palcach się rozleciała - z gównoplastiku zrobione. W Nce przynajmniej dali metalowy pierścień, a tu :unsure:

W każdym razie trzeba uważać przy wymianie żarówek.

no nie wiem nie wiem.... bo albo masz łapy jak kowal albo już wcześniej było uszkodzone.... :lol: :lol: :lol:

u mnie jak dotąd nie ma w/w kłopotów... :D :D

tylko lać i latać (i tak cały poprzedni sezon upłynął - oczywiście spr. eksploatacyjne na bieżąco i inne wg własnego widzi misie :)) :lol: :lol:

jakbym jechał gdzieś na prawdę daleko wziąłbym klamki na zapas :) możecie się śmiać, ale wydatek nie duży (kupić najtańsze jakie są), a w razie parkingówki pęknie np klamka sprzęgła i dupa.

jakbym jechał gdzieś na prawdę daleko wziąłbym klamki na zapas :) możecie się śmiać, ale wydatek nie duży (kupić najtańsze jakie są), a w razie parkingówki pęknie np klamka sprzęgła i dupa.

i to jest złota myśl !!!

:P :P

skądś to znam

dzięki za odpowiedzi, teraz wiem dlaczego nie mogłem znaleźć tematu o usterkach - po prostu nie występują :) a żarówki to zawsze się dostanie gdzieś więc to chyba żaden problem. no nic chyba już wszystko wiem, teraz to tylko jechać :D

A kraniki paliwa wam się nie psują??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.