Skocz do zawartości

Najczęstsze Usterki W Bandziorach

Gość Nalewa
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę pomyśleć nad wykonaniem .Może zrobię manufakturę :)

To i od razu zbytna ten produkt będzie napewno :)

może już zapisy zrobimy :P

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• michal_b6

6

• MetalBeast

6

• nieaktywny2

4

przecież to można z kawałka nierdzewnej blachy dorobić i przyspawać i będzie cacy

no to ja się piszę na takie cś z manufaktury, bo 16Ł za blaszkę + przesyłka to mnie nie urządza. Można zapytać ile to u dealera kosztuje i się okaże, że 50zł :P

ile to u dealera kosztuje i się okaże, że 50zł :P

hahaha 50...chyba 1250 :D naprawde malo jest rzeczy ktore oplaca sie kupic w ASO bo jest delikatnie drozej niz w sklepach;P

a nie można z czegoś dorobić? Przecież to tylko kawałek blaszki.

W domku obejrzę jak to wygląda i zobaczę z czego to ewentualnie dorobić domowym sposobem :)

PS.Już mam pomysła .Wystarczy kupić kawałek rury kwasówki (np.wkłady kominowe) wyciąć żądany kształt przyspawać i wypolerować lub zamocować na obejmę.Lub dorobić Blaszkę razem z obejmą wypolerować i potem tylko przykręcić.Koszt obstawiam cały materiał jakieś 30 zł.

Jasne że można jak się chce i ma się materiał to wszystko można :), co do blaszki to znalazłem kawałek w pracy, wyszło ok poza spawaniem ponieważ blaszka cienka, spawarka na elektrody, i brak cieńszych elektrod i wyszło jak wyszło ale urwać się nie urwie.

Wykonałem to ze zwykłej blachy nierdzewnej o grubości 1mm, mimo 1 mm dość sztywna, cięta na gilotynie ręcznej, półkola szlifowane szlifierką kątową tarczą z papierem ściernym, wyginana na kawałku rury znalezionej w pracy, i na koniec polerka :)

Fotki robione tel wygląda jak by było dużo rys a w realu ja tego nie widzę efekt końcowy mnie zadowala, jeszcze dodam że gdybyście nie poruszyli tematu o tej osłonce to nawet nie widział bym że jest coś takiego

koszt: 0 zł czy jak ktoś woli 0 funtów

czas wykonania mniej niż 1h

Tak mi to wyszło :

dsc01026sa.jpg

dsc01027g.jpg

dsc01028ri.jpg

dsc01029f.jpg

dsc01030g.jpg

dsc01031vn.jpg

To jeszcze zapodam takie :

dsc01024cb.jpg

dsc01025z.jpg

Edytowane przez baldhead

miód malina wyszło

tak jak pisałem wyżej żeby to zrobić z kawałka nierdzewki koszt piwa

A ja takie coś bym kupił chętnie ;)

manitou za 16 funciaków jest sens kupować?

baldhea rób hurtowo będziesz sprzedawał za 10 funtów + przesyłka :P

Hehe gdyby były możliwości i czas to kto wie ale najlepiej samemu sobie zrobić i ma się satysfakcje że nie trzeba wydawać $$

Nie no za tyle 16 Ł to niee. Mi kuzyn coś tam próbował na migomacie stworzyć ale mu nie poszło

Nie no za tyle 16 Ł to niee. Mi kuzyn coś tam próbował na migomacie stworzyć ale mu nie poszło

Migomat do kwasówki nie nadaje się raczej.

Kurde, ja jednak chciałbym taką osłonkę, bo trochę tam koroduje chcąc niechcąc, a to co się dało spolerować wygląda dobrze. Jednak po coś ta osłonka tam jest. U mnie została po niej tylko obejma :(

Panowie rozczulacie sie nad jakąś osłonką :rolleyes: sprzedałem kolektory i wlaśnie uswiadomilem sobie, ze osłonka została nowemu właścicielowi. Kij tam, nie bede mial, nie bede plakal

u mnie na trasie raz sie stało, że akumulator padł. Świeżo po kupnie, jakieś 40 km od domu. Musiał być wychechłany.... Że była to miejscowość nad jeziorem (domki letniskowe przy lesie), mówie pójdę poszukam kogoś może bezpiecznik wymienię, będzie miał zapasowy. Facet mi dał taki, zmieniam i nic. Wtedy pomyślałem, że aku. On mówi: mam tu skuter wodny, włóż mój akumulator, zobacz. Wkładam, chodzi.

Banan na gębie, cała pipa do chaty, zamówiłem aku, na drugi dzień zawiozłem gościowi jego baterię i 0,5 ;-)

A tak poza tym to notorycznie kończy mi się paliwo, rezerwa po przejechaniu nie więcej niż 200 km.

Wracając do sprawy objemy z osłonką. Zadzwoniłem dziś do serwisu Suzuki w Piasecznie z zapytaniem o tę właśnie obejmę z osłonką.

Powiedzieli mi, że nie ma u nich tego, że raczej jak kupujesz kolektory to razem z nimi będzie.

Trochę to dziwne, że w serwisie nie mają tego.

Czyli pozostaje co niektórym albo ebay i 16 funtów albo własny patent albo po prostu nie przejmować się tym drobiazgiem i tak jeździć jak do tej pory.

Jest jeszcze jedno wyjście. Znaleźć dziora, który ma tę obejmę po cichaczu wykręcić z niego i zamontować u siebie :P

Tak więc chłopaki uważać na najbliższym zlocie na wydechy bo może komuś zginie taki mały drobiazg od wydechu :D

Tak swoją drogą podoba mi się pomysł Baldhead-a i może sam w ten sposób pokombinuje.

Edytowane przez michal_b6

jak znajdą się chętni to moge zrobiś kilka sztuk. powiedzmy za 50zł z pocztą czyli połowa z ebaya

mi się czasami zdarza wyciek oleju w trasie..

Zdj%C4%99cie005.jpg

no wiem wiem... tak samo jak Wojteckiemu leci olej :lol:

no wiem wiem... tak samo jak Wojteckiemu leci olej :lol:

jeżeli już to była to wina oleju..nie moja

no ja nie zaprzeczam, Wojtecki :D

w moim przypadku to zazwyczaj kwestia wiatru, wieje taki skur.....w plecy i moto opada :lol:

mi się czasami zdarza wyciek oleju w trasie..

Zdj%C4%99cie005.jpg

A propo oleju.

Dzwoni blondynka do warsztatu samochodowego

- dzień dobry, coś mi kapie spod samochodu, takie ciemne i lepiące

Mechanik odpowiada

- olej

Blondynka na to

- to oleję

B)

By OT nie było to mi padł aku, ale z mojej winy bo źle go przezimowałem :( Oprócz tego jak na razie chyba nie zauważyłem żadnej usterki, żaróweczki świecą, moto jedzie, wszytko gra i tak ma być B)

Edytowane przez mikitBP

glupoty ... ,teraz wymienilem na LED, ....i w droge

Jakie LEDy dobrałeś ? Jest wiele rodzajów wielo LEDowych <_<

akurat spotkalem na parkingu kolesia co kupil do swojego 1200 ,ale zwlekal z zalozeniem ,az sie rozp*****lil gdzies na drodze i sprzedal grata a kupil 1250 a do tego juz LED-y nie pasowaly wiec wyladowaly u mnie . ale to sa od swiatel tylnych i stopu a nie podswietlenia tablicy ( takowej nie posiadam - albo sie przepalila i jej nie widze :) )

Edytowane przez jacekrysiek

jak u kazdego uzytkownika bandziora 1200. To sa pijaki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.