Skocz do zawartości

Najczęstsze Usterki W Bandziorach

Gość Nalewa
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• michal_b6

6

• MetalBeast

6

• nieaktywny2

4

A kraniki paliwa wam się nie psują??

Dawno temu ułamało mi się pokrętło od kranika. Nie mogłem nigdzie kupić więc zostawiłem bez tego. W zasadzie i tak zawsze mam kranik ustawiony w jednej pozycji. Co do innych awarii tego elementu to chyba nic się nie działo.

Pozdrawiam

Podpisuję się pod klamkami. Mi w Słowenii poszła klamka od hamulca, zanim znaleźliśmy gościa od spawania to zrobiłem około 200km tylko z tylnym heblem.

jakbym jechał gdzieś na prawdę daleko wziąłbym klamki na zapas :) możecie się śmiać, ale wydatek nie duży (kupić najtańsze jakie są), a w razie parkingówki pęknie np klamka sprzęgła i dupa.

jak juz zakladamy nowe klamki a nie sa one fabrycznie ''podciete'' to podpilujcie je troszke pod koniec tak ze dwa cm od tej kulki na gleboskosc ze 2mm, to przy byle wylozeniu nie urwie wam sie cala klamka tylko koncowka Edytowane przez jacekrysiek

Odnośnie podświetlenia tablicy, mi w b12 na którym zrobiłem razem z 80km zdążyła się ta żaróweczka przepalić :D

Szoter, ty obowiązkowo ze szpulkę linki do sprzęgła. Bank.

cos w tym jest miałem kilka awarii w tym sezonie ładnych parę km poza domem do szpuli linki sprzęgła trzeba doliczyć szpule linki od gazu bo tez takowa historie miałem 70 km od domu

z kranikiem pisałem bo w drodze powrotnej z Torunia przez poznań tez miałem przygodę a jak 130 km do domu

Edytowane przez szoter

Odnośnie podświetlenia tablicy, mi w b12 na którym zrobiłem razem z 80km zdążyła się ta żaróweczka przepalić :D

Przynajmniej może docenisz, pieczołowitość i dbałość o każdy szczegół i drobnostkę poprzednich właścicieli. :P

A co do usterek: Link do starego forum

zdecydowanie żarówki stopala :} ja chyba z 10 zużyłem w ciągu pół roku. Na szczęście siedzi tam jeszcze druga - zapasowa. W sam raz starcza by dojechać na stację ;)

jak juz zakladamy nowe klamki a nie sa one fabrycznie ''podciete'' to podpilujcie je troszke pod koniec tak ze dwa cm od tej kulki na gleboskosc ze 2mm, to przy byle wylozeniu nie urwie wam sie cala klamka tylko koncowka

Bardzo dobry pomysł. Ja w zeszłym sezonie ułamałem klamkę. Dzięki temu wcięciu na klamce, odpadła mi tylko kulka : )

O co właściwie chodzi tymi żarówkami? U mnie też pada :) za duże napięcie, czy wibracje je załatwiają?

W tym niezwykle pasjonującym wątku udało się ustalić, że w Banditach padają żarówki podświetlenia tablicy.

Zaczynam żałować, ze zdecydowałem się na tak awaryjne moto :)

W nowym sprzęcie po 4 miesiącach padł lewy przedni kierunkowskaz. Zastanawiam się, czy nie byłoby dobrym rozwiązaniem dorzucić kondensator o sporej pojemności do układu motocykla.

Zlikwiduje to szkodliwe "piki" napięcia i być może przedłuży życie elektroniki/elektryki. Na pewno nie zaszkodzi.

Panowie to chyba wada fabryczna naszych sprzętów! Ja w ciągu 2 lat wymieniłem 3 żarówki tylnej lampy. Zawsze się stopy przepalały ;)

Aha i odpadła mi obejma na łączeniu kolektorów z wydechem. Myślę żę to nie tylko mi się zdażyło więć też jakaś tam wada jest. Jeżdzę bez bo jakoś nie mogę dokupić

Edytowane przez Manitou

Ja w swoim ani razu nie wymieniałem żadnej żarówki.Może mam po prostu więcej szczęścia :)

Ja po przejechaniu jednego sezonu też nie wymieniałem żadnej żarówki. Ale co do łączki kolektorów z wydechem to jak kupiłem moto to już nie miałem tej ładnej blaszki maskującej. Pozostała tylko obejma. Musiał poprzedni właściciel zgubić. Też mi ciężko znaleźć ją. Może na mototargu będzie.

Mi w GSie przez 3 lata żadna żarówka się nie spaliła ;)

Mam to samo co michał_b6. Jest obejma, blaszki chromowanej nima... kupić ciężko trochę bo szukam i nie ma. Więc jak by kto miał na zbyciu to wie gdzie się odezwać.

Tą obejmę razem z blaszką dostaniecie bez problemu na ebay.co.uk. Zróbcie ściepę i zamówcie kilka wyjdzie wysyłka taniej :D Sam też będę musiał ją w końcu kupić :/

a nie można z czegoś dorobić? Przecież to tylko kawałek blaszki.

W domku obejrzę jak to wygląda i zobaczę z czego to ewentualnie dorobić domowym sposobem :)

PS.Już mam pomysła .Wystarczy kupić kawałek rury kwasówki (np.wkłady kominowe) wyciąć żądany kształt przyspawać i wypolerować lub zamocować na obejmę.Lub dorobić Blaszkę razem z obejmą wypolerować i potem tylko przykręcić.Koszt obstawiam cały materiał jakieś 30 zł.

Ale to trzeba by mieć też taki ładny kawałek błyszczącego metalu żeby tak samo ładnie wyglądało:)

A na ebay chyba kosztuje coś ok. 14 - 15 funtów o ile dobrze pamiętam. Trochę sporo jak za taką pierdułkę.

a ja mam diodówkę z tyłu i nic sie nie pali :P obejma też się trzyma :) przez necałe 2 lata nic się nie popsuło :)

aaa.. wymieniałem łożyska w tylnim kole :D

Cały wydech w Dziorku jest z kwasówki.Wypolerowanie takiego kawałka to nawet dla amatora max 1godzina.

Jest znalazłem http://cgi.ebay.co.uk/SUZUKI-BANDIT-600-1200-EXHAUST-HEATSHIELD-AND-CLAMP-/150535308403?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item230c9a8473 i sorry, ale za ten dodatkowy kawałek blaszki tyle bulić to mam taki biznes daleko w ... Sama obejma bez tej blaszki jest 3x tańsza :angry:

Muszę pomyśleć nad wykonaniem .Może zrobię manufakturę :)

Jest znalazłem http://cgi.ebay.co.u...=item230c9a8473 i sorry, ale za ten dodatkowy kawałek blaszki tyle bulić to mam taki biznes daleko w ... Sama obejma bez tej blaszki jest 3x tańsza :angry:

No właśnie. Tyle kasy za kawałek blaszki. To i bez tego też będę jeździł a kto nie wie to nie zorientuje się, że nie ma tam tej blaszki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.