Skocz do zawartości

Nadkole Do Bandita

nieaktywny2
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

witam. panowie/panie warto w coś takiego zainwestować :

http://allegro.pl/nadkole-blotnik-tylny-suzuki-gsf-600-1200-ss07-i1431626477.html

widziałem już kilka motorków z czymś takim i ładnie to się prezentuje

ale żadnego nie widziałem na żywo

wszelkie za i przeciw mile widziane jak i również zdjęcia z bliska szczególnie od strony łańcucha

jak jest z montażem oryginalnej metalowej osłony na łańcuch ?

chce to zamontować do moto z 98roku 1200 N

rafix ale jak to zamontujesz to już żadnej osłony łańcucha nie dołożysz bo sam w sobie ten błotnik ma osłonę łańcucha. A "za" to na pewno podczas jazdy po mokrym mniej zafajdasz sobie moto no i "za" na pewno będą względy estetyczne, ale kto co lubi. Ja miałem już ten błotnik jak kupiłem moto i teraz zastanawiam się nad kupnem drugiego błotnika bo chciałem go robić pod kolor moto, a ten co mam jest w pseudo carbonie.

ja mam w b6 '99 i fajne jest. Jak będe robił projekt starego gpz to też takie zapodam ;]

czyli warto może ktoś sie pokusi o fotkę

jeśli już to na czarno pewnie a i gdzieś też widziałem ten pseudo karbon czyli okleina z alledrogo

tylko trzeba coś pokombinować żeby oryginalną osłone łańcucha zamontować bo bez tego to lipa

nadkole fajne, ale osłona faktycznie bidnie wygląda i zaraz całe moto smarem się zarzyga ;) Jednak do tego nadkola oryginalna nie podejdzie bez rzeźby i pewnie jakiegoś klejenia, więc trochę mija się to z celem.

to coś pewnie trzeba będzie rzeźbić wszystko się da wykombinować

i tu nasuwa się kolejne pytanie ;

jak z jakością i wykonaniem tego nadkola?

Co do jakosci wykonania i materialu sie nieypowiadam, ale taki blotnik chroni tylny amor przed syfem z kola.

Pozdro

no wiadomo bo wykonane z laminatu.... gdyby to był inny materiał to by kosztował 500zł

chciałbym to żywo zobaczyć na moto ale pewnie dopiero na swoim zobacze...

skąd te ceny? Kawał plastiku zwany miską kosztuje 20zł. Kawał plastiku do motocykla już 500. A z laminatu to się kajaki robi...

Na prawdę koszt produkcji z plastiku byłby taki duży, że bardziej opłaca się z laminatu tworzyć?

Tu masz kilka fotek mojego błotnika. Wykonany jest ze zwykłego plastiku i niestety już ma kilka pęknięć. Jeżeli zamówisz ten biały z allegrosza to on wykonany jest z laminatu i na bank jest wytrzymalszy [mam od nich pług w swoim bandziorze i on wykonany jest z laminatu i sprawia wrażenie trwałego]

IMG_8736.jpg

IMG_8739.jpg

IMG_8737.jpg

Edytowane przez mikitBP

Napisano (edytowane)

500 to pdałem cenę przykładową niczym nie popartą

ale co fabryczne z lepszego materiału to o wiele droższe

miki :piwo:

Edytowane przez rafix

sam posiadam takie cudo i powiem że jak się jeździ w deszczu to i tak całe moto up*******ne jedyny plus że nie wali bezpośrednio na amor tylko w porównaniu do mikitBP mój chyba trochę krótszy

bandzior.jpg

Wyglądu to nie szpeci, a niektórym może się nawet podobać. Zatem skoro coś troche spełnia swoje zadanie to może warto to sobie sprawić.

A ja mam w sprawie nadkola pytanie. Czy taki element jak w temacie od 1200 2003r. będzie pasować do 600 2004r. ? ;)

no właśnie mi się podoba no i ta cena nie jakaś zaporowa

chyba się skuszę tylko trzeba będzie malować na czarno lub w kolor moto

hubson to co podałem w linku to raczej uniwersalne...

Kupuj, maluj i ciesz się :)

Ja mam podobny w kolorze moto i jestem bardzo zadowolony zarówno pod względem estetycznym - cieszącym oko, jak i praktycznym - lepsza ochrona przed syfem z łańcucha....

a to do N-ki 600, 2004 r. nie będzie pasować ? w aukcji jest napisane że do 1999r.

Ja już chwilę temu zakupiłem taki z ABSu i niby wszystko ładnie tylko nie pasi mi w nim osłona łańcucha.... bo jednak oryginalna prezentuje się o niebo lepiej... i z tąd prosba do was... ma ktoś zdjęcia rzeźby jak mozna to w miarę estetycznie połączyć .... coby błotnik spełniał swoje zadanie wizualnie i technicznie i do tego zachować seryjną osłonę !

jarek. gdzie kupiłeś takie nadkole z ABS-u? i za ile?

ja jak kupie to bende drutował coś żeby zamontować ori osłone łańcucha razem z nadkolem

nadkole zakupione co prawda laminat ale mam nadzieję że będzie ok

zdam relacje z montażu razem z oryginalną osłoną łańcucha

laminat nie wytrzyma długo ,trzeba go wzmocnić i zabezpieczyć od środka przed uderzeniami kamyczków i innego badziewia najlepiej masą klejąco - uszczelniającą , dobrze przylega nie odpada i jest bardzo elastyczna ,dostaniesz ją w każdym sklepie z lakierami :)

Ja swoje kupiłem w Plast biku... udało mi się ze mieli z ABSu :-) a czy mają wiecej to nie wiem

Kupiłem takie na Allegro - moje jest na 100%

z żywicy zbrojonej włóknem szklanym :

musiałem trochę podciąć wyprofilowanie na

mocowaniu więc, wiem co się sypało podczas

cięcia i szlifowania.

Kształt mojego jest idealnie dopasowany do opony

tak więc nie sterczy z tyłu ani na bokach.

Pomalowałem je 3x podkładem, przetarłem gąbką

polerską i dąłem 2x czarny matowy lakier taki jak

do felg.

Wygląda super bo prawie go nie widać - z daleka

jak gdyby opona :rolleyes:

Też się zastanawiałem nad ładną oryginalną osłoną

łańcucha ale w końcu zrezygnowałem z dłubania

(można je razem zamontować) i jest OK.

Jak będę mógł to zrobię zdjęcie i podeślę.

no więc tak

nadkole zamontowane niestety beż ori osłonki łańcucha trzeba by było ciąć ori osłonkę szkoda mi było to robić i nadkole też ciąć

nadkole jest za mało wyprofilowane od strony łańcucha i ciężko by było to ładnie zrobić

• 2 weeks later...

jesli ktoś chciałby to mogę pogonić moje nadkole ... to z ABSu... doszedłem do wniosku ze nie będę robił z niego "choinki" i wystarczy pług :-)co za duzo to nie zdrowo ... Jct priv