Skocz do zawartości

[Kurtka] Teknic Chicane

Gość gruby33
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to model 2008-2009 więc nie będę wrzucał linku do strony producenta bo tam już nowy model ma inny wygląd. (rożni się tylko, że ma piankę na klatce i jest cała perforowana).

Jeśli ktoś chce kupić w sklepie to w grę wchodzi tylko USA.

Ja kupiłem ją u jednego gościa z pod wawy za 600zł. I szczerze polecam bo w tej cenie kurtki tanich firm Adrenaline, Tschull itp. nie mają do TEKNICA porównania.

Jeśli jest ktoś chętny zostały mu po dwa rozmiary 52 i 54 i jeden rozmiar 50.

Ja mam 178cm wzrostu, 107cm w klatce i 97w pasie i kurtka leży elegancko.

ihost_1331826210__p1160610u.jpg

Kurtka bardzo fajna i kupił bym ją drugi raz za te pieniądze. Oryginalne ochraniacze KNOXa też dają ten + do bezpieczeństwa, a nie to co w innych tańszych kurtkach przeważnie na piance.

Kurtka posiada wszyty materiał od dołu do góry kurtki na przodzie, plecach i pod pachami (zaznaczone na zdjęciach). Co przyczyni się pewnie do dobrej wentylacji w cieplejsze dni. Ale podejrzewam, że w te chłodniejsze bez dobrej bielizny termoaktywnej się nie obejdzie :)

ihost_1331826245__p1160608.jpg ihost_1331826286__p1160611m.jpg ihost_1331826315__p1160607d.jpg

ihost_1331826344__p1160605.jpg

- Nie ma zdjęcia ochraniaczy z łokci po nie chciało mi się ich wyjmować. Siedział bym cały dzień chyba i je wkładał :P Wyglądają podobne do tych barkowych. Tylko są trochę większe i mają lekko inny kształt.

Tu zaznaczone wstawki z materiału. Te na przodzie i plecach dają dobrą wentylację:

ihost_1331826405__p1160608.jpg

ihost_1331826441__p1160611.jpg

A tu metki chyba na metce technika wykonania szwów - TASC jest to patent Teknica zaawansowanych wielorzędowych szwów (widać to też na zdjęciu z ulotką :P). Więc też mam nadzieje, że się w przyszłości kurtka nie rozejdzie na boki :P Dodatkowo dostałem wieszak Teknic, którego niestety nie ma na zdjęciu :P:P

ihost_1331826476__p1160606.jpg

Wady i zalety na pierwszy rzut oka:

+ Bardzo dobre wykonanie

+ Wentylacja kurtki

+ Ochraniacze KNOXa na plechach, barkach i łokciach

+ 2 zamki do spięcia ze spodniami (krótki i długi + drugie zamki do wszycie w spodnie) i dodatkowo pasek z zapięciem do spodni jeansowych

+ 2 ściągacze z tyłu na wysokości pasa

- brak podpinki (ale nie wiem czy zaliczać to do minusów bo w końcu skóra ma się ułożyć do ciała)

Jak zwykle będę informował na bieżąco co 1000km jak kurtka dalej wygląda i jak się sprawuje.

Jeśli są jakieś pytanie pytać śmiało :)

• Upvote 2