Skocz do zawartości

[Buty] Adrenaline Sbr-230

Gość gruby33
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ADRENALINE SBR-230

Podam link do pierwszego lepszego sklepu gdyż na pudełku widnieje jako dystrybutor/producent firma Intermotors.pl,a oni mają katalog we flashu.
http://www.4ride.pl/...ne-sbr-230.html

Cena: W grudniu 2010 w Intercars zapłaciłem 244zł.

ihost_1331724017__p1160315q.jpg

ihost_1331724179__p1160317.jpg
ihost_1331724246__p1160318.jpg

- wykonane z syntetycznej skóry

- miękka wygodna wyściółka wewnętrzna

- wzmocnienie na w strefie styku palców z dźwignią zmiany biegów

- usztywnienie pięty

- wyposażone w zewnętrzny ochraniacz kostki z ruchomym zewnętrznym zawiasem

- ochraniacz goleni

Plusy:
+ Cena oczywiście
+ Wygląd
+ Na oko Dobre wykonanie (jak w praniu zobaczymy)
+ Kanały wentylacyjne przy piętach
+ Wygodne (ale już przy chodzeniu 10min po domu trochę mi się odechciało)

Minusy:
- W chwili obecnej brak - Informacje na bieżąco

Szukałem butów do 400zł. Stanąłem przed wyborem Adrenaline CRX i SBR-230. Wybrałem te drugie właśnie ze względu na promocyjną cenę.
Co do samych butów na razie nic nie mogę powiedzieć. Będę informował co 1000km lub jeśli coś się sypnie.
A i jeszcze jedno. Ten plastik Na zawiasie nie jest taki łamliwy jak się wydaje. I jedno to nei jest usztywniacz kostki!!! (też tak myślałem) Odkręciłem do i kostka dalej tak samo sztywna. Ten plastik służy jedynie jako dodatkowy ochraniacz i spełnia walory estetyczne.

• 2 months later...

Kolega mierzył Sidi i chyba również zdecyduje się na Adrenaliny tylko dlatego, że było mu w nich wygodniej.

Ja mam ale krótkie, dużo nie mogę powiedzieć bo jeżdżę nie dług,o ale na razie nie narzekam.

Ja mam Adrenaline SBR-220

Nie polatałem w nich za dużo, ale spokojnie polecam, są wygodne i można się w nich (kawałek) przespacerować.

Panowie jak interpretujecie wygodę? Miękkie, lekkie i chodzi się jak w adidasach? Jak kwestie usztywnień, protektorów, bezpieczeństwa?

Piszecie, że but jest wygodniejszy od innego buta - jednak trzeba sobie zdać sprawę, że większe ochrona buta to jest większe usztywnienie, a co za tym idzie mniejsza wygoda. Coś za coś i co kto oczekuje po butach motocyklowych :vroom:

Więc tak. Dużo nie nalatałem jeszcze. Zrobiłem dopiero 200km. Na razie mogę powiedzieć, że są wygodne. Przy dzisiejszej temperaturze 8st. i dość silnym wietrze czuć chłód na stopach po przejechaniu 40km. Wracałem tez w mały deszczyk. Jakieś 20km. Buty nie przemiękły. Co do chodzenia to na pewno nie są adidasy ale ja bez problemu wygodnie w nich chodzę.

Za tę cenę, którą zapłaciłem (244zł) kupił bym z pewnością jeszcze raz. Patrząc na cenę dzisiejszą czyli +/- 400zł to musiał bym przymierzyć też inne w podobnej cenie bo jednak żadnych innych nie przymierzałem.

Edytowane przez gruby33

• 11 months later...

Kumpel miał takie dla siebie i kobiety, kupione w Intermotors w zimowej promocji i niestety obie pary oddał po roku latania.

Z tego co pamiętam to zawiasy zajebiście skrzypią, a zwrócił bo sie zaczęły pruć na szwach.

Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie lepiej.

Pozdro