Skocz do zawartości

Ciuchy Motocyklowe Dla Kobiet

Gość matysmail
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić dziewczynie kurtkę motocyklową. Wg. niej skóra jest ładniejsza (i tu kończy się jej wiedza o kurtkach;-) Ja osobiście jeżdżę w tekstylnej, lecz planuje jako drugą kupić skórę. Znam wady i zalety jednych i drugich. Zastanawiam się, by najpierw kupić połówce tekstyl na początek może coś z Modeki?? Widziałem kilka ładnych modeli.

Jeśli moglibyście pomóc w temacie, jakieś konkretne modele kurtek w dobrej cenie, zarówno w skórze jak i tekstylne, będę wdzięczny. Może panie też mają jakieś zdanie? Dzięki z góry.

Edytowane przez matysmail

Kup to co jej sie podoba - nie dyskutuj!!! To nie ma sensu wchodzić w spory ;)

Zawsze jesteś na przegranej pozycji :-)

A Modekę też polecam - mają kilka modeli które sie podobaja kobietom... Sam jeżdżę w Modece i dziewczynie też zamierzam na wiosnę kupić Modekę....

jj

Moja Ola ma Modekę Virginia, o taką:

083260.jpg

Jest z niej bardzo zadowolona i wciąż cieszy się z decyzji, że się na nią zdecydowała.

kup jej co chce ,tylko powedz ze jak jej dupa zmarznie w skorze to tekstylna bedzie musiala sama sobie juz kupic

Moja ukochana zarazona (w koncu) motocyklowym bakcylem juz nie chce textylnej. Teraz czas na czarna skore pod kolor jej YZF-R125.

Prosze o wszelkie propozycje czarnych skorzanych kurtek "ktore dobrze leza" na szczuplej kobiecie - czytaj ma miec talie osy a nie wygladac jak w worku na ziemniaki.

Niestety wszelkie bADZIEWIa jakie mi pokazala mialy tylko motocyklowe w nazwie i ZERO ochraniaczy.

Probujac jej przemowic do rozsadku szukam arystotelesowskiego zlotego srodka tak aby w max stopniu spelaniala obydwie role.

PLEASE HELP!!!! :)

Ja dla swojej lepszej połowy kupiłem w zeszłym roku kurtkę na motobajzlu w Poznaniu (kurtka firmy Racer za 300 pln, nówka z metką z DE z ceną 199EUR).

Jest to dobre rozwiązanie o tyle, że masa towaru jest w całkiem niezłych cenach i może sobie plecaczek do woli poprzymierzać, a imho damską kurtkę, która będzie dobrze leżała ciężej dobrać niż męską.

A mojej żonce najpierw kupiliśmy najmniejszy rozmiar Virginii, ale po paru dniach mierzenia w domu okazało się, że jest ona mimo wszystko trochę za duża więc ją zwróciliśmy. Ostatecznie okazało się że z Modeki jeszcze Roma oprócz normalnej rozmiarówki ma także typową damskie rozmiary i tu sytuacje uratował rozmiar DS. Z kurtki moja żona jest bardzo zadowolona, jest wygodna i ma wszystko wypinane. Zreszta jej koleżanka ma dokładnie ten sam ciuszek i też jest bardzo dobrze o niej mówi.

Zakup ciuchów motocyklowych dla kobiety to gorsze niż całodzienny spacer z nią po galeriach handlowych...

W tamtym roku koleżance próbowaliśmy coś dobrać. Jak cholera ciężko znaleźć ciuchy o kobiecych kształtach (zdaję sobie sprawę z różnorodności kształtów... a to bioderka szersze a to piersi większe...). Z tego co przeglądałem to modeka ma najciekawszy asortyment. Nie dość, że ma kilka modeli kurtek do wyboru, ale ten producent zdaje sobie sprawe z tego, że kobiety też prowadzą motocykle... czyli montują wywietrzniki w kurtkach (w jednym ze sklepów usłyszałem tekst: po co wywietrzniki w damskiej kurtce? przecież plecak jest zasłonięty kierowcą). Modeka też posiada regulacje lub jakieś tam ściągacze by dopasować się do bioder.

Jeśli potrzebujecie ładnej kurtki a nie bezpiecznej... to weźcie przynajmniej pod uwagę kupno zbroi pod tą kurteczkę.

Odnośnie ciuchów, to utkwiły mi spodnie Alpinestars... ta firma chyba wogóle nie myśli o kobietach. Więc proszę tutaj uważać i za szybko w ciemno nie zamawiać z netu. Lepiej mierzyć.

Viggen - zobacz kurtki Franka Thomasa . ,na pewno macie siec sklepow Infinity w Manu. w zeszlym roku kupowalismy z kumplem dla jego laski - tak wlasnie szczupla wysoka - i lezala jak ulal - kurtka znaczy.nie pamietam tylko modelu ,ale moge sie dowiedziec jakby co.

ja w zeszłym roku tez przeżyłam koszmar poszukiwań kurtki na moto...tym straszniejsze ze uparłam się, żeby kupić nie taka tylko dla plecaczka, ale i dla przyszłego kierowcy...

wybór padł na kurtkę tekstylna firmy held (do skóry jakoś nie mogę się przekonać) - cena może nie najniższa, ale wywietrzniki wszędzie gdzie trzeba, dość konkretne ochraniacze na barki, łokcie i kręgosłup... Naprawdę jestem z niej super zadowolona, bo doskonale się sprawdza i w temperaturach blisko zera i w upały i w deszczu

Moja Luba ma textylna i teraz chce wygladac "sexy"... Dlatego skora i to czarna pod kolor jej sportowej 125 ;)

Podrzucam jeje wszelkie wasze propozycje zreszta za ktore dziekuje :)

Sami wiecie jak to kobiety jak to ktos celnie napisal powyzej: zakup obioru motocyklowgo dla kobiety jest gorszy niz bezladne bieganie po centrum handlowym :) (no offence ladies)

Z drugiej zas strony kobieta w odpowiednio dobranym stroju prezentuje sie wysmienice

[tutaj nastepuje przerwa gdyz autor wyciera chusteczka toczaca sie sline na sama mysl o takowym widoku]

Wracajac do tematu u mnie temat u mnie (jej) teamat nadal otwarty. Spedza kilka godzin dizennie na szukaniu i porownywaniu kurtek wybrzydzajac coraz bardziej...

• 11 months later...

Jako, że jestem wzorowym mężem etc. etc. etc.... wink.gif Chcę aby moja Lepsza Połowa wreszcie jeździła w konkretnym stroju. Chciałbym się dowiedzieć w czym jeździcie drogie panie (tudzież w czym jeżdżą Wasze panie drodzy panowie). Generalnie strój poza standardowymi rzeczami musi mieć wypinaną membranę. Wdzięczny będę za wszelkie (konstruktywne) opinie biggrin.gif

Przez zimę robiłem zakupy i kupiliśmy Iwonie taki komplet:

1. Kurtka Probiker:

http://www.moto-akcesoria.pl/kurtka-motocyklowa-probiker-lausanne-damska,p,38338

2. Spodnie Bulletproof.

http://www.moto-akcesoria.pl/spodnie-motocyklowe-bulletproof-storm-tekstylne-damskie,p,26659

Jeszcze nie testowaliśmy tego podczas jazdy bo nie było kiedy :)

A tu masz masz zdjęcie jak ona w tym wygląda:

http://polishbanditcrew.pl/gallery/image/1912-ubrania-na-bike/

Co prawda Iwona jest delikatnie mówiąc nie za wysoką osobą i nie było łatwo dobrać dla niej ubrań a szczególnie spodni.

Przez zimę robiłem zakupy i kupiliśmy Iwonie taki komplet:

1. Kurtka Probiker:

http://www.moto-akcesoria.pl/kurtka-motocyklowa-probiker-lausanne-damska,p,38338

2. Spodnie Bulletproof.

http://www.moto-akcesoria.pl/spodnie-motocyklowe-bulletproof-storm-tekstylne-damskie,p,26659

Jeszcze nie testowaliśmy tego podczas jazdy bo nie było kiedy :)

A tu masz masz zdjęcie jak ona w tym wygląda:

http://polishbanditcrew.pl/gallery/image/1912-ubrania-na-bike/

Co prawda Iwona jest delikatnie mówiąc nie za wysoką osobą i nie było łatwo dobrać dla niej ubrań a szczególnie spodni.

Ogólnie komplet okey i cenowo wychodzi korzystnie tylko z tego co pamiętam koleżanka w jednym z postów odpowiedziała, że kurtka ze spodniami spinana jest tylko na krótki zamek :( popraw mnie jeśli się mylę. Moim zdaniem jak już decydujemy się na kombinezon dwuczęściowy to dobrze byłoby gdyby był spinany na całej długości.

Ogólnie komplet okey i cenowo wychodzi korzystnie tylko z tego co pamiętam koleżanka w jednym z postów odpowiedziała, że kurtka ze spodniami spinana jest tylko na krótki zamek :( popraw mnie jeśli się mylę. Moim zdaniem jak już decydujemy się na kombinezon dwuczęściowy to dobrze byłoby gdyby był spinany na całej długości.

Zgadza się. Można je spiąć tylko tym krótkim suwakiem bo to nie jest komplet. Kurtka i spodnie są w ogóle innych producentów. Ale jeżeli już to dałoby radę wszyć długi suwak do spodni. Ale i tak u Iwony kurtka sporo zachodzi na spodnie.

oooooooo temat dla mnie widze :D

otoz ja mam tekstylna kurtke RST

http://4bikes.pl/kurtka-damska-razor-p-6389.html

i spodnie musze dokupic jeszcze, bo poki co ochraniacze na kolana mam tylko, ale generalnie po 30h jazdy na prawku i paru jako plecaczek jestem z niej zadowolona. wiem ze sa spodnie damskie razor do kompletu i rst rift black, ale nie wiem czy sa takie same zamki zeby spiac.. ale to zawsze mozna podmienic :)

a wygladam tak :D

http://img534.imageshack.us/img534/2931/motormazep.jpg

wiem ze zdjecie w domu ale niestety mam manie chodzenia tak w domu :D

Marqs, z mojej strony wskazanie pójdzie na następujące:

1) kurtka HELD Nelly:

1493.jpgdos_3.jpg

(drugie zdjęcie z innej wersji kolorystycznej)

Do dostania za ok. 600zł

2) spodnie HELD Zoe:

3271_1.jpg3271_2.jpg

Też ok. 600zł

Jak kupowaliśmy je w zestawie w sklepie to zeszli za zestaw do 1000zł.

Kurtka nie należy do długich, ale ma dopasowany do spodni zamek, więc nie ma problemu z podwiewaniem.

Ma podpinkę z ociepleniem, ale membrana niewypinalna. Narzekań jednak nie słyszałem.

Spodnie dobrze skrojone - jedne z podobno niewielu, w których, parafrazuję: "dupa nie wygląda się jak w worku z kartoflami", co podobno ma znaczenie dla kobiet ;)

Na nie też narzekań nie słyszałem.

Więc chyba mogę polecić troszkę.

Edytowane przez Kukuryku

Jestem za Heldem - niemiecka jakość w przyzwoitej cenie.

Myśleliśmy właśnie o Heldzie, Buse, Ixon i RST. Cały czas jednak męczy mnie ta membrana. Ja mam nie wypinaną i jednak w środku lata to grzeje ale ja tam zaprawiony w bojach jestem. Natomiast dla mojej połowicy - wszystko co najlepsze :D

to moze ferrari :D

óóó! moje ferrari bandziorowe wraca niedlugo w koncu do mnie :D

a jeszcze co do ubrania to ciekawa jestem czy te spodnie HELD beda pasowac do RST :D ale chyba niet :P ja kupie takie:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1411536637

i chyba sie powinno zamek podmienic i sie ladnie zepnie kurtka rst razor i spodnie rift.

aha i butki mam Sidi vertigo lei ale nie potrafie ich polecic albo tez narzekac bo na prawku tylko ze 2h jezdzilam w nich i tylez samo jako plecaczek ;/

http://www.roadbikebitz.com/images/products/Boots/Sidi/2009_Sidi_Womens_Vertigo_Lei_Boots_Black_Black.jpg

ale tak mi sie podobaja ze chodze w nich w domu wiec moze jednak polecam :D

Moja kobita jeździ w kurtce Macna, model Lotus. Nie ma wypinanej membrany, ale latem jest przyjemnie chłodno, natomiast jak jesienią nie narzekała że marznie(oczywiście pod kurtałką bielizna termoaktywna). Do tego spodnie tej samej firmy, model Dawn. Całość, moim subiektywnym zdaniem, wygląda świetnie. Za całośc w inter-motors zapłaciliśmy coś około 1800zł