Skocz do zawartości

Ciuchy Motocyklowe Dla Kobiet

Gość matysmail
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ten tekstylny jest fajny

gorset-caroline_1766.jpg

nikamo - ale w tych Twoich butach to tak chyba nie za bardzo zejść z motoru i przejść się jakiś dłuższy dystans aby np. coś zwiedzić w okolicy?

Nikamo masz taką samą kurteczkę jak ja [różnimy się rozmiarami tylko :P ]. Ja z niej jestem zadowolony i ogólnie polecam każdemu kto jest zainteresowany jej zakupem, miałem taką samą dla swojego plecaczka kupić, ale na razie jestem w trakcie poszukiwań, bo mam na oku też kurtkę RICHA DIVA. Na razie dostałem w dobrej cenie laczki dla plecaczka, poczekam jak przyjdą i je przymierzy to się pochwalę :D.

Co do spodni to lepiej dokup do zestawu RST RAZOR bo dla mnie RIFT są trochę za kolorowe z tymi wszystkimi swoimi napisami no i będziesz miała pewność że wszystko pasuje. Ja jeżdżę właśnie w komplecie RST RAZOR. Z bielizną Brubecka przy +3-5stC było mi cieplutko i przyjemnie.

Ogólnie to dobrze że jest temat ciuszków dla kobiet bo szukam dla swojej jakichś fajnych spodni i nie bardzo wiem w co uderzać więc temat będę śledził i patrzył co polecacie.

PS. Mazi twój plecaczek śmiga w takich texach a raczej lateksach :lol:

Ja jeżdżę w skórze FLM. Stwierdziłam, że jakbym się miała pocałować z asfaltem (tfu, tfu!) to dobrze by było gdybym coś grubszego na sobie miała. Kumpela jeździ w kurtce i spodniach RST RAZOR i bardzo sobie chwali. Kto co woli. Zabierz lubą żeby poprzymierzała- sama będzie wiedzieć w czym najlepiej się czuje ;).

Edytowane przez Aleksandra Ka

tylko mi sie wlasnie bardziej podobaja te rifty bo maja czerwonego troche a razory takie smutne cale czarne ;/

co do butow moich to jak mowie, lubie w nich po domu pochodzic nawet :P a co do spacerowania to nie mialam okazji jeszcze.. ale dam znac jak tylko sie dowiem :)

Ja jeżdżę w skórze FLM. Stwierdziłam, że jakbym się miała pocałować z asfaltem (tfu, tfu!) to dobrze by było gdybym coś grubszego na sobie miała. Kumpela jeździ w kurtce i spodniach RST RAZOR i bardzo sobie chwali. Kto co woli. Zabierz lubą żeby poprzymierzała- sama będzie wiedzieć w czym najlepiej się czuje ;).

W tym rzecz że mało ciuchów damskich mają u mnie w okolicy :( Z tego co pamiętam to właśnie kurteczkę mój plecaczek przymierzał RST RAZOR i najbardziej przypasowała, ale jak pokazałem jej na necie zdjęcia RICHA DIVA to postanowiła ją mieć. Się zobaczy, jeszcze muszę spodni poszukać bo jak wspomniałem buty już jadą B)

RST razor ladniejsza :P ja bynajmniej nigdy nie przepadalam za jakimis wzoreczkami kwiatuszkami albo rozowymi wstawkami.. a razora za 5 stowek sie znajdzie kurtke :) mikitBP, to masz taka kurtke jak moj Bandyta :D hehe czuje sie troche jak debil jak mamy takie same, jeszcze jakbym miala bandita ale 400 a nie 600 jak on to w ogole bym sie czula jak jakas mini wersja jego. nieeeee :D

Bynajmniej nigdy nie przepadałaś?

Pogubiłem się w tym zdaniu...

Za dużo zaprzeczeń jak dla mnie :D

To lubisz kwiatki i różowe wzorki czy nie?

Bo w tej chwili wynika bardziej, że tak... Ale ogólny wydźwięk zdania na to nie wskazuje...

Wiem, wiem... Czepiam się...

Ale staram się być purystą językowym i lubię prof. Miodka i prof. Bralczyka, i czasem mię mierzi ;)

To Marqs mnie marudzeniem zaraził! Ja nie chciałem! :(

Edytowane przez Kukuryku

.... że kurtka ze spodniami spinana jest tylko na krótki zamek

To praktycznie nie ma żadnego znaczenia - ważne jest aby z tyłu je złączyć tam gdzie może się wysuwać.

Moja Małgosia jeszcze nigdy nie spinała spodni z kurtką. Warto jednak aby kurtka sporo zachodziła na spodnie.

Jednak przede wszystkim z doświadczeń mojej Kochanej : trzeba mieć dwa warianty stroju na letnie ciepłe dni i na jesienną ulewę. Ponadto dobrze mieć tzw. zbroję, którą można zakładać z lekkim ubraniem na upalne lipcowe weckendy.

Po dobraniu dobrego ciepłego tekstylnego ubioru turystycznego dobrze się rozejrzeć za skórą. Teraz można kupić fajne ciuchy stosunkowo niedrogo. Nie polecam jednak kombinezonów. Małgosia zrezygnowała podczas przymierzania 3go - tyle z tym męki. Zwłaszcza skóra musi być dopasowana więc łatwiej wkładać i ew. rozpinać tj. regulować temp.

Na koniec jeśli się więcej jeździ nie patrząc na kaprysy pogody konieczny będzie przeciwdeszczowiec tzw. kondon (w ostatnim "MOTOCYKLu" macie ich dobry test)

Pozdrawiam

Artur

PS.: Dziewczyan nie oznacza że plecaczek. Moja Małgosia zasze jeździ swoim GSRem - nie daje się odgonić :vroom:

W imieniu mojej Magdy pozowlicie że się wypowiem :P

Co do kurtki na jesień kupiliśmy jej kurtkę Rainers Electra. Kurta całkiem przyzwoita i za sensowne pieniądze (wtedy coś niecałe 500). Z membraną i ochraniaczami. O tym jak się sprawuje to Ci nie powiem za dużo bo przejechała w niej może maks 100km ale po przesiadce z cywilnej jakiejś tam skórzanej kurki powiedziała, że niebo a ziemia. Ciepło, nie wieje, wygodnie, kurtka jest troszkę przedłużana także o nerki nie ma się co martwić.

Dziś z kolei udało się zakupić spodnie Buse Carrara. spodenki fajnie wykonane, z ochraniaczami, wywietrznikami i membraną Reissa. Co ważne ładnie układają się do kobiecej sylwetki (a kto szukał ciuchów motocyklowych dla żony/dziewczyny wie jak bardzo to jest istotne, czy dobrze leży, nie odstaje etc). Wcześniej Magda mierzyła wspomniane tutaj Held Zoe i te nawet w rozmiarze S układały się wręcz paskudnie.

Fakt spodni i kurtki do siebie nie zepniemy, ale byliśmy tego świadomi przy kupnie, a spodnie do kurtki Rainersa Magdzie się wogole nie podobaly także wybór padł na inne. Aczkolwiek wcale bym sie nie zdzwil jak teraz zacznie szukać ładnej kurtki od Buse pasującej do nowych spodni. Ehh kobiety :P

kukuryku, z moja siostra pogadaj, ma 16 lat ale gorsza niz Miodek! w sensie lepsza :D i NIE kwiatkom i rozowym wzorkom :P

16 lat? To chyba OK :lol:

Pedobear.png

Podaj mi jej numer :D

A od prof. Bralczyka jest gorsza, znaczy lepsza?

You can call me "Master"....

Yes, Master!

Edytowane przez Kukuryku

(...) nigdy nie przepadalam za jakimis wzoreczkami kwiatuszkami albo rozowymi wstawkami.. (...)

zapomniałaś jeszcze o błyszczących kryształkach i cekinach :D, bo te motywy przeważnie dominują w damskich ciuchach. Aż mi się odechciewało jakichkolwiek zakupów.

Nie polecam jednak kombinezonów. Małgosia zrezygnowała podczas przymierzania 3go - tyle z tym męki. Zwłaszcza skóra musi być dopasowana więc łatwiej wkładać i ew. rozpinać tj. regulować temp.

Z początku to nie mogłam konkretnego oddechu wziąć, a przy pierwszej wywrotce potrzebowałam pomocnej dłoni żeby wstać z pozycji przewróconego żółwia (oczywiście ku uciesze gapiów :D). Ale trochę w tym pochodziłam, jedna jazda w deszczu i się fajnie dopasowało :) Jestem jak najbardziej zadowolona z zakupu :).

Ja mojej pani sprezentowałem coś takiego w komplecie za 850zł. Kurtka TEAM+ spodnie

http://metroracing.pl/#/produkty/?kat=1&prod=2.

Jeszcze bez testowania, ale podobno wygodnie i wszystko ok1

Edytowane przez Sowa

nikamo no i stało się, moja pani ma kurteczkę RST Razor plus buty i rękawice z tej samej serii, do tego spodnie RICHA. Jeszcze tylko na kask poluję ale chyba będzie siwy HJC Draco by pasował do kurtki i rękawic :D Jak już wszystko skompletuję to zrobię oddzielny wątek :D

• 1 month later...
  • 1 month later...

No i wreszcie! Komplet Helda Zoe & Nelly + kask Shoei Qwest. I wreszcie żonę mam porządnie ubraną :D

co to jest Górnośląski Związek Metropolitalny?To w Polsce ?

Jako Metropolia łatwiej się podobno hienom dobierać do złodziejskich dotacji unijnych czy coś takiego.

Oczywiście chodzi tylko o to, by urzędasy mogły się jeszcze bardziej nachapać :)

Ale to oczywiście dla dobra regionu i jego obywateli, tfu!

Jako Metropolia łatwiej się podobno hienom dobierać do złodziejskich dotacji unijnych czy coś takiego.

Oczywiście chodzi tylko o to, by urzędasy mogły się jeszcze bardziej nachapać :)

Ale to oczywiście dla dobra regionu i jego obywateli, tfu!

ukryta opcja niemiecka ;-)