Skocz do zawartości

Zabezpieczenie Motocykla Przed Kradzieżą - Disc Locki

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

za wglebna analize i stracone piniadze nalezy sie plus ;)

• 4 weeks later...

Z tego co napisales w otwor 11mm powinna sie zmiescic blokada oxford quartz bolec ma 10mm czyli powinno przejsc natomiast szczelina 62mm na 9mm. Dobrze mowie czy tez nie bedzie pasowac ? :)

Z tego co napisales w otwor 11mm powinna sie zmiescic blokada oxford quartz bolec ma 10mm czyli powinno przejsc natomiast szczelina 62mm na 9mm. Dobrze mowie czy tez nie bedzie pasowac ?

nigdzie nie mogę znaleźć z wymiarowanej tej blokady, ale jeśli szerokość szczeliny to 9mm a głębokość blokady 62mm to powinno pasować. Xena z 7mm szczeliną o mniej więcej te 2mm była za wąska i nie chciała się zmieścić.

Ja mam oxford quartz i pasuje bez problemu do b6 95-99r.

ja zakładam ją właśnie na to największe kółko przy wewnętrznej stronie tarczy,

w szczelinę 9mm również wejdzie ale tylko w jej środkowej części czyli w najszerszym miejscu tej szczeliny,

w otwór 11mm nie wejdzie ponieważ szczelina w blokadzie jest mniejsza niż grubość tego nitu.

jeśli komuś potrzeba to mogę podać dokładne wymiary tej blokady.

Ja mam oxford quartz i pasuje bez problemu do b6 95-99r.

ja zakładam ją właśnie na to największe kółko przy wewnętrznej stronie tarczy,

w szczelinę 9mm również wejdzie ale tylko w jej środkowej części czyli w najszerszym miejscu tej szczeliny,

w otwór 11mm nie wejdzie ponieważ szczelina w blokadzie jest mniejsza niż grubość tego nitu.

jeśli komuś potrzeba to mogę podać dokładne wymiary tej blokady.

Polecam Ci tą xenkę kupiłem 2 lata temu hula super

http://allegro.pl/blokada-na-tarcze-z-alarmem-xena-xzz6-i1471599432.html

tu masz nowe jej wersje

Pozdr

post-1924-0-57547100-1299182305_thumb.jpg

Polecam Ci tą xenkę kupiłem 2 lata temu hula super

http://allegro.pl/blokada-na-tarcze-z-alarmem-xena-xzz6-i1471599432.html

tu masz nowe jej wersje

Pozdr

Ja nie pisałem że szukam blokady tylko że oxford quartz bez problemu pasuje na tarcze bandita, może chciałeś kogoś innego zacytować?

a co do xeny to kiedyś widziałem niezbyt ciekawą recenzję blokady z tej firmy i teraz udało mi się ją odnaleźć:

http://www.honda-cbr.pl/forum/blokada-tarcz-xena-najwi-ksze-oszustwo-t1699.html

http://pawlus25.w.interia.pl/manuale/Xena/index.html

a tak z innej beczki :P jakie macie kolory blokad jaskrawe widoczne czy jakies inne ? :)

a tak z innej beczki :P jakie macie kolory blokad jaskrawe widoczne czy jakies inne ? :)

Ja np obecnie jaskrawo żółta ale przymierzam się po tych poprzednich postach i fotkach do zmiany tej xenki: )

• 3 months later...

Używał ktoś z was Oxford Quartz? Wydaje się rozsądną propozycją ale nie wiem czy będzie pasować do bandita '02.

Ja uzywam oxford quartz i jestem zadowolony. Mam bandita 04 wiec bedzie pasowac :)

Jak rozumiem zakłada się go na otwór poza roboczą częścią tarczy?

Ja tez kupiłem taką która nie pasowała to ją zakładam na tylne koło i nie ma problemu

• 7 months later...

Jako że trochę gotówki po zakupie moto jeszcze zostało, to zastanawiam się właśnie nad jakimś disclockiem. Moja prośba jakbyście mogli polecić coś konretnego. Wyczytałem już, że Abus nie do zdarcia no ale 6 stówek. Mam jeszcze dylemat czy brać zwyklego locka czy z alarmem. Ale niewiem jaki rozmiar jak to się dobiera i w ogóle. Pomożecie ?

Edytowane przez Misiek_

siema

ja kupiłem od QQ tego:

Disc lock ABUS Granit Victory X-Plus 68 (poziom 18)

proszę opis:

http://sklep.scigacz.pl/disc-lock-abus-granit-victory-xplus-poziom-p-12763.html

ja tam jestem zadowolony kluczyk z diodką przydaje się w ciemności;

krzykliwe kolory i spreżynka mówią ze moto jest zabezpieczone

dodatkowo weź suwmiarkę i pomierz średnice otworów w tarczach przed zakupem by nie było póxniej

lamentu; pierdołka ale lepiej zeby była..

pzdr :mario:

dodatkowo weź suwmiarkę i pomierz średnice otworów w tarczach przed zakupem by nie było póxniej

lamentu; pierdołka ale lepiej zeby była..

O to, to!

Zwymiaruj sobie dokładnie otwory w tarczy, bo potem jak ja będziesz próbował spylić na forum :lol:

Ten model podany przez Mario ma na przykład grubszy trzpień niż większość modeli.

Ja głupi kupiłem i potem nie było jak tego założyć - albo nie przechodziło przez jakieś otwory, albo przelatywało przez inne :takaemotka:

Ale przynajmniej Mario jest zadowolony :mario:

:bunny:

Edytowane przez Kukuryku

Mam jeszcze dylemat czy brać zwyklego locka czy z alarmem

IMHO tylko z alarmem, dobry odstraszacz ciekawskich którzy chcą sobie po dotykać twoje moto. Do tego jak zacznie wyć a jesteś w pobliżu to możesz zareagować. Co do skuteczności przeciwko złodziejom, to jak przyjdą i wrzucą na pakę czy też będą mieli odpowiednie nożyce to nic nie pomoże.

No albo popularną Xene: http://www.xenasecurity.com/product/motorbikes/alarm/showall/

Do 200 zł można coś wybrać: http://allegro.pl/listing.php/search?category=19000&string=xena

Ja mam , ale już nie pamiętam jaki model - musiałbym sprawdzić... Odstrasza dobrze :D Sprawdzone na gówniarzach ruszających moto....

Mam Xenę XX-10... No i alarm mi działał przez 2 miesiące. Potem blokada spadła mi raz przy zakładania z 20 cm i jeszcze raz z siedzenia, na którym ją położyłem i odłupał się kawałek alarmu dzięki któremu utrzymywał się w obudowie i metalowy kawałek z obudowy.

Teraz korzystam bez alarmu.

Ja też mam Xene :P po opisywanej tutaj przygodzie z Xeną XX10 która nigdzie nie chciała przypasować do tarczy, kupiłem wersję XX6 a XX10 trafiła do kogoś tutaj z forum. Wyje ładnie i wystraszyć potrafi :) jak to powiedział jeden Włoch nad jeziorem garda, jak to możliwe że takie małe coś może tak strasznie wyć :D Z tym, że bolec w XX6 jest malutki jedynie 6mm także lepszą opcją jest XX10 bo tam już masz 10mm i jest sporo masywniejsza z tym że musisz sobie pomierzyć czy pasuje do 650 :) Na pewno jak coś nie bierz wersji XZZ6 bo z tego co czytalem ta wersja to jest dno totalne.

Na pewno jak coś nie bierz wersji XZZ6 bo z tego co czytalem ta wersja to jest dno totalne.

Z co jest z nią nie tak?

Pytam, bo dostałem coś takiego na ostatnim przeglądzie.

To ja dopiszę - mam Xene, 2-3 lata, alarm działa cały czas - musiałem tylko po 2,5 roku wymienić baterie - z reszta na te które były jako dodatkowe w zestawie. Działa dalej :D

Z co jest z nią nie tak?

Pytam, bo dostałem coś takiego na ostatnim przeglądzie.

to: http://www.honda-cbr.pl/forum/blokada-tarcz-xena-najwi-ksze-oszustwo-t1699.html :) Możliwe że tyczy się wszystkich Xen no ale jakby nie patrzyć na zdjęciach jest XZZ6 ;)