Skocz do zawartości

Zabezpieczenie Motocykla Przed Kradzieżą - Disc Locki

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie xeny nie ma żadnego info, jest tylko xx6 więc może to kwestia idiotycznego kopiowania błędnych opisów.

Miało być ostatnie pytanie ale mam jeszcze jedno.Czy orientujesz się czy xena z ogłoszenia które podałem będzie pasowała do Bandita?Zakładam,że tak,ale wolę się upewnić!

Ale ja nie mam bandita :D Średnica bolca w blokadzie to 6mm - wg pierwsze posta dziura wentylacyjna w bandicie 600 to 7mm, nie ma zatem bata, żeby nie podeszła.

Tak wiem ale miałeś!!!Zatem chyba się skuszę na tą xenę!!!Wielkie dzięki!

Edytowane przez sublime

ja od 2 dni jestem szczesliwym posiadaczem disclocka firmy abus ,model Granit Detecto X-Plus 8077

po jakims czasie napisze jak sie sprawuje bo narazie go tylko zalozylem na tarcze. pierwsze odczucie jest takie ze jest solidnie wykonany bo jest ciezki, mam maly problem bo nie mam go gdzie przewozic - brak schowka pod zadupkiem..

• 3 weeks later...

Magpie,może jesteś w stanie mi pomóc.Przyszła do mnie blokada,ale kiedy wkładam do niej baterię to wyje w niebogłosy,nawet nie zdążę wszystkiego złożyć.Jak się do tego zabrać?

Dokładnie z tą samą się mordowałem kilka dni temu. Za drugim razem się udało. Przy otwartym zamku trzeba szybko cholerę poskładać. Przymierz sobie najpierw gumową uszczelkę.

Mi i tak wyć zaczęła, ale jak poskładałem - przestała. Ze śrubą już pośpiechu nie ma.

U mnie nie ma żadnej gumowej uszczelki!.Czyli mówisz,żeby poskładać szybko z otwartym zamkiem i powinno się uspokoić?

Mówimy o tej XENIE z allegro? Chodziło mi o ten gumowy element zakrywający baterię. Sprawdziłbym dokładnie, ale boję się to draństwo ruszać teraz :)

Tak - załóż baterię, właduj wszystko do środka, i po chwili powinno być ok.

U mnie bateria jes zamykana w plastikowym pojemniczku,gumą wyłożone jest wgłębienie na ten pojemnik w disclocku(mam nadzieję,że spełni to swoją rolę).Jutro będę próbował,bo dzisiaj nie chcę postawić sąsiadów na baczność.Wyje niemiłosiernie!

Aaaa to sprawdź czy przypadkiem nie wpadła ci ta gumowa zaślepka do środka. Ja baterię wkładałem do pojemnika plastikowego, a oddzielnie była gumowa zaślepka, wielkości jakieś 2x1cm, którą baterię się przykrywa po założeniu. To właśnie nazwałem uszczelką.

U mnie ta guma jest większa i jest nią wyklejony spód w disclocku z wycięciem na zatrzask od pokrywki baterii.Wydaje mi się,że powinno to spełniać swoją rolę,ale okaże się w praniu!

Nie widzialem postów. Robin- pisz co masz a nie tu straszysz sublime.

No ma wyć- ma wyć zawsze jak jest nie zamknięta ta metalowa klapka- więc masz 10 sekund żeby włożyć baterie, mechanizm alarmu w blokadę i zamknąć metalową część z lusterkiem (lusterko wyłącza alarm)

• Upvote 1

O właśnie o to chodziło.Czyli mam 10s do zamknięcia wszystkiego.Jutro będę próbował!Dzięki

Nie widzialem postów. Robin- pisz co masz a nie tu straszysz sublime.

A bo chodziło mi o to dzyndzadełko, które nachodzi na puzderko i szczelni emiterek energii :)

A bulbulator?

Wysłane z telefonu, nie licz na polskie znaki.

• 3 weeks later...

Wrzucę jeszcze trzy grosze do tematu, i po krótce opisze moje przejścia z montażem XENY XX15 na tarczy bandita 600s z 2003r. Po przeczytaniu tego wątku wybrałem się do sklepu i kupiłem sobie XENE XX15. Po zamontowaniu na tarczy alarm się nie uzbrajał. Jedyny możliwy montaż wypada w otworze 9mm i okazało się, że w miejscu gdzie jest czujnik wypada dziurka w tarczy, przez co wiązka czujnika nie zostaje przerwana a co za tym idzie, wyszło na to, że kupiłem sobie drogą kłódkę bez wyjca ;). Całe szczęście w sklepie wymienili mi XENE na model XX6 i zwrócili różnice w cenie. Bolec jest mniejszy,  spokojnie wpina się w otwór fi 7mm, alarm uzbraja się, a przy mocniejszym ruszeniu kierownicy wszyscy sąsiedzi na osiedlu dowiedzieli się, że alarm działa :D. Mimo iż gabarytowo XX15 gabarytowo była większa, to metalowa obudowa XX6 przedstawia się solidnie, no i wyje na potęgę. Wiec jeśli macie bandita 600 i zależy wam na alarmie to model XX15 sobie odpuście.

Edytowane przez Gadzill

A wrzuciłbyś swoje 3 grosze do przywitalni też?

Edytowane przez Magpie

A wrzuciłbyś swoje 3 grosze do przywitalni też?

Wrzucił już w lipcu 2012 :)

• 5 months later...

ja nie bo wczoraj zakupiłem GPS TRACKERA i przy okazji kradzieży będę wiedział gdzie jest i dalej juz niewskazane mi pisac

Witam wszystkich

czy ktoś korzysta z disclocka Xena XX14  i czy podejdzie do bandziora 650 wodniaka?

Dzięki 

Powinna być ok, problem byłby w 600 2gen bo tarcza jest za szeroka a dziury w niej za małe na taki duży pin, w 650 powinna spokojnie objąć tarczę, na zagramanicznych forach piszo, że pasuje, jeśli chcesz mieć 100% pewność zobacz wymiary na stronie xeny i porównaj głębokość z szerokością tarczy.

ja nie bo wczoraj zakupiłem GPS TRACKERA i przy okazji kradzieży będę wiedział gdzie jest i dalej juz niewskazane mi pisac

pomocne i w temacie, dziękujemy :D

Siema Pany !!!

Przejrzałem forum i wujka Googla, niestety nie znalazłem informacji, który z disclocków XENA z alarmem podejdzie na stówę do GSF 1200 K5. Nie mam moto żeby pomierzyć :/

Jak ktoś z Was wie lub ma może takową XENĘ do będę wdzięczny za podanie konkretnego modelu :usmiech: